Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.03.2012, 18:40:12
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Amaaa91 Vezi mesajul
Cam asa este .. greu gasesti pe cineva care sa iti vorbeasca frumos....
Iată cât de frumos ne vorbește părintele Ghelasie:

HRISTOS pentru Creștinism este astfel:
- LOGOSL-FIUL Lui DUMNEZEU CREATORUL;
- DIVINUL Coborât în Creație;
- DUMNEZEUL-OM;
- OMUL-DUMNEZEU HRISTOS Cel ÎNVIAT și Cel Liturgic, care Se ÎMPĂRTĂȘEȘTE Veșnic Lumii.

De aici:
- HRISTOS Cel Cosmic; Hristologia Teologică;
- HRISTOS Cel Biblic-Evanghelic; Hristologia Revelației;
- Hristos Cel Eclesiologic; Hristologia Bisericească.

De aici, problemele actuale:
- Identificarea Lui HRISTOS cu Originea Lumii;
- Identificarea Lui HRISTOS cu Revelația CUVÂNTULUI Biblic:
- Identificarea Lui HRISTOS cu HARISMELE Bisericii Sale.

Piedicile încă sunt, datorită ereziilor Teologice, ereziilor Biblic-Evanghelice și ale ereziilor Eclesiologice. Disputele primelor veacuri Creștine încă persistă. Așa se cultivă, încă „depersonalizarea” Lui HRISTOS Cel Teologic, prin „reducerea” la un “principiu Hristic”, ce se poate considera ca existent la toate Religiile, până la o „alăturare” a Lui HRISTOS cu Buddha, Mahomed, Confucius și alți adepți ai Lumii. Mai mult, se extinde aceasta prin zișii „aleși mesianici”, care se cred „continuatorii” Mesianismului Cosmic. Au apărut mai nou o sumedenie de „mesia”, ca o „întrupare” a „principiului mesianic”, ca Activ susținut pentru Mântuirea și Salvarea Lumii.

La fel, sunt ereziile Biblic-Evanghelice, care „depersonalizează” pe HRISTOS și-L reduc la CUVÂNTUL Său Scripturistic. Neo-protestanții, care cultivă un creștinism doar Biblic, se întrec să se declare „adevărații” deținători ai Revelației. Deopotrivă, mai sunt ereziile Eclesiologice, care „desființează” Tainele Bisericii HRISTICE, printr-un complex de „harisme indviduale”.

Mai este încă o tendiță de „neo-păgânism”, de reînviere a „tragismului antic”, mai ales cultivarea „practicilor metafizico-mistice necreștine”, cum sunt idianismul brahmano-budist, alchimismul palestino-arab și ocultismul occidental modern.

Și peste toate aceastea mai este „sincretismul idealist”, al „amestecului selectiv zis spiritual-religios”, al tuturor acestora.
Iată contextul actual de astăzi.

- Creștinismul Ortodox se silește să Păstreze CHIPUL Lui HRISTOS „Cel al Sfinților Părinți”, Cel Văzut și Trăit de „Următorii fideli” ai Lui HRISTOS. Un Hristos filozofic, ca și un Hristos doar Evanghelic sau un Hristos Harismatic nu este HRISTOS „Cel Apostolic”. Martorii direcți ai Lui HRISTOS Cel Adevărat au fost Apostolii și Sfinții Părinți ai primelor Veacuri Creștine. Pentru aceasta, HRISTOSUL care trebuie Reevindențiat este Cel al Sfinților Părinți Creștini, care au UNIT cele Trei Hristologii (cosmică, biblică și eclesiastică). Astfel, pentru noi HRISTOS este LOGOSUL-FIUL Lui DUMNEZEU, CREATORUL Lumii; este LOGOSUL DIVIN Întrupat în Chipul Evanghelic de Om; este HRISTOSUL Bisericii Liturgice.

- Cine vrea să Propovăduiască pe HRISTOS Cel Biblic-Evanghelic trebuie să păstreze distincția dintre PERSOANA FIINȚIALĂ HRISTICĂ și Revelațiile Sale Evanghelice. A „limita” PERSOANA HRISTICĂ doar la „versetele” Biblice este o insuficiență. Cuvintele Evanghelice sunt Revelația PERSOANEI care ni Se Comunică atât cât putem noi recepționa. Cuvintele Sale sunt „Viață și Adevăr”, dar să nu se cadă în „magia cuvintelor” peste PERSOANA Sa. CHIPUL PERSOANEI Sale „izvorăște” Cuvintele și doar în legătură au valabilitate. Grupările neoprotestante încearcă o „religie a Cuvintelor” în locul Religiei PERSOANEI HRISTICE.

Și cei care fac „paradă” de Harismele Hristice, la fel, „minimalizează PERSOANA”, condiționând-o de „efectele” Sale miraculoase, care și mai mult depind se „individualismul” fiecăruia, până la „desființarea” Bisericii HRISTICE, ce are „Deplinătatea HARISMATICĂ”. A „muta” Harul din Biserica HRISTICĂ în ziși credincioși este o „rupere” de Integralitatea HRISTICĂ.

HRISTOS Cel Adevărat este HRISOS Cel PERSONAL cu deodată toate Capacitățile Sale de Revelație Biblică și de Biserică HARISMATICĂ. Doar un HRISTOS PERSOANĂ DUMNEZEIASCĂ, Același în Descoperirile sale Biblice și Același în HARISMELE Bisericii Sale, este HRISTOSUL Deplin, Căruia se poate ÎNCHINA „toată suflarea”. HRISTOS Cel deodată metafizic, Biblic și ICOANĂ HARISMATICĂ de Biserică este HRISTOSUL Cel UNIC și inconfundabil.
Reply With Quote
Vechi 15.03.2012, 18:51:52
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Din ceea ce vad eu aici si imi pare foarte rau, mai mult il supar pe Dumnezeu pentru ca am postat. (1) Domnul nu iubeste aceste discutii aprinse, nu vrea dezbinare ci unire.
(2) Este atat de greu de asteptat maxim 100 de ani sa vedem cum este in realitate dupa ce murim si sa ne vedem de treaba noastra si sa ne iubim toti unii pe altii. Iubirea intre noi e ceea ce doreste Dumnezeu , iar ce am vazut eu in viata mea si pana acum a fost in unele cazuri, nu generalizez o iubire doar din cuvinte.
.…..................
Imi pare rau daca am suparat pe cineva, si daca sunt incapatanata.(3) Aveti credinta in Dumnezeu ca ma va calauzi.
1. Este adevarat ca certurile de cuvinte nu fac bine.
Dar hai sa citim despre dezbinare si unire.
Dezbinare:
"Nu socotiti ca pace am venit sa aduc pe pamant; nu am venit sa aduc pace, ci sabie." (Matei 10, 34)

Deoarece nu se cuvine sa talmacim Sf.Scriptura dupa mintea noastra intunecata de pacate si cazuta in mandrie, voi reda cuvintele Sfantului Nicolae Velimirovici:
""Asa a grait Domnul. A se citi: Nu am venit sa impac adevarul cu minciuna, intelepciunea si prostia, binele si raul, dreptatea si silnicia, bestialitatea si omenia, inocenta si desfranarea, pe Dumnezeu si pe mamona: ci am adus sabie, ca sa tai si sa le despart, incat sa nu se amestece. Cu ce sa le desparti, Doamne? Cu sabia adevarului. Ori cu sabia cuvantului Lui Dumnezeu, ceea ce e totuna: fiindca adevarul este cuvantul Lui Dumnezeu, si cuvantul Lui Dumnezeu este adevarul."

Concluzie: nu se unesc adevarul cu minciuna, invatatura crestina (pastrata nealterata nu de ortodocsi, care luati in parte au caderi si pacate, ci pastrata de Biserica Ortodoxa al carui cap este Insusi Hristos!) cu invataturile omenesti eretice izvorate din patimi si mandrie.

Despre unire:
Fapt.20:28. Drept aceea, luați aminte de voi înșivă și de toată turma, întru care Duhul Sfânt v-a pus pe voi episcopi, ca să păstrați Biserica lui Dumnezeu, pe care a câștigat-o cu însuși sângele Său.
Fapt.20:29. Căci eu știu aceasta, că după plecarea mea vor intra, între voi, lupi îngrozitori, care nu vor cruța turma.
Fapt.20:30. Și dintre voi înșivă se vor ridica bărbați, grăind învățături răstălmăcite, ca să tragă pe ucenici după ei.
Fapt.20:31. Drept aceea, privegheați, aducându-vă aminte că, timp de trei ani, n-am încetat noaptea și ziua să vă îndemn, cu lacrimi, pe fiecare dintre voi.
Fapt.20:32. Și acum vă încredințez lui Dumnezeu și cuvântului harului Său, cel ce poate să vă zidească și să vă dea moștenire între toți cei sfințiți.

Deci unirea care ni se cere este cea a Bisericii lui Hristos. Crestinii au stiut dintotdeauna ca lupii vor patrunde in biserica si vor incerca sa o sfasie, invatand invataturi omenesti (dar tot despre iubire, Hristos, mantuire.. ).
Toate bisericile rupte prin schizma din trupul Bisericii lui Hristos sunt ale vrasmasului, ca acela le-a castigat prin viclenie si minciuna.
Reply With Quote
Vechi 15.03.2012, 19:09:12
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit

2. "este atat de greu de asteptat maxim 100 ani sa vedem cum este in realitate.."

Aceasta este o alta mare viclenie a vrasmasului.
Ea are la baza supozitia ca pentru ce omul nu a cunoscut sau nu a obtinut "certitudini" nu va fi pedepsit.
Eu cunosc destui oameni in varsta care refuza pocainta si spovedania spunand:" o sa aflu dupa moarte daca am facut bine sau nu". Aceasta e curata nebunie.

Fiecare este dator sa caute adevarul. Lipsa de ravna pentru aceasta, lenevirea si nestiinta izvorate din acestea sunt pacate care vor fi pedepsite.

Luca 12:
47. Iar sluga aceea care a știut voia stăpânului și nu s-a pregătit, nici n-a făcut după voia lui, va fi bătută mult.
48. Și cea care n-a știut, dar a făcut lucruri vrednice de bătaie, va fi bătută puțin. Și oricui i s-a dat mult, mult i se va cere, și cui i s-a încredințat mult, mai mult i se va cere.

Deci sluga care nu a stiut voia Domnului va fi si ea pedepsita, nestiinta nu este scuza.
Sfantul Teofilact talcuieste astfel:" pentru ca putand a o cunoaste [voia Domnului] el n-a void, ci din lenevie, insusi luisi pricinuitor de a nu cunoaste s-a facut. Deci pentru aceasta i se cade a se pedepsi, pentru ca de bunavoie nu a cunoscut. Sa ne infricosam, fratilor, ca daca cel ce nicidecum n-a stiut, este vrednic de batai, ce cuvant va izbavi pe cei ce intro stiinta gresesc?"

Sfantul Marcu Ascetul: " nu zice: nu stiu ce se cuvine si deci sunt nevinovat daca fac aceea. Daca le-ai face pe toate cate le stii ca sunt bune, ti s-ar descoperi pe urma si celelalte, cunoscandu-se una din cealalata"

(aceste idei despre vinovatia necunoasterii le-am gasit in cartea "Zeul tolerantei si descrestinarea crestinismului", o carte extraordinara, care ar trebui citita de oricine cauta mantuire in vremurile de azi)
Reply With Quote
Vechi 15.03.2012, 20:14:38
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Imi pare rau daca am suparat pe cineva, si daca sunt incapatanata. (3)Aveti credinta in Dumnezeu ca ma va calauzi.
Aceasta era ultima afirmatie care ma nedumerea.
Fara nici o umbra de ironie: cum vezi tu aceasta ca calauzire in afara bisericii ortodoxe?
Invatatura ortodoxa ne spune ca scopul vietii este mantuirea. Pentru acest scop avem exemple vii in sfintii bisericii, care se roaga neincetat pentru noi de dincolo (biserica este un intreg organic, nu o institutie pamanteasca, ea ii cuprinde si pe cei care au ajuns dincolo in slava dumnezeiasca). Sfintii au trasat calea, ne-au lasat o bogata invatatura referitoare cam la orice situatie din viata).
Ortodocsii pot fi slabi, pacatosi... dar taria lor este Hristos care-i uneste in biserica. Nu cuvintele, invataturi morale (oricat de rafinate), ci Harul Dumnezeiesc, revarsat in Biserica mai ales prin sfintele taine este cel care schimba omul, il transforma dupa chipul lui Hristos. Si aceasta se intampla pe masura pocaintei, smereniei si ascultarii fiecaruia. Nu fiecare ortodox in parte detine adevarul, ci Adevarul este cuprins intreg in biserica.
De aceea atunci cand un ortodox sustine ca doar ortodoxia este mantuitoare, aceasta nu inseamna ca are pretentii excesive, ca se crede mai bun decat altii, ca-i considera mai pacatosi pe altii sau mai stiu eu ce.
Doar exprima o realitate: ortodoxia este invatatura adevarata, neschimbata de milenii, calea dreapta spre mantuire.

Revenind la "calauzire": dincolo de datoriile crestinului, orice nelamurire se desluseste impreuna cu duhovnicul. Si in general, pentru orice actiune intreprinsa este bine sa se ceara sfatul si binecuvantarea dihovnicului.

(exemple despre ascultare, calauzire si urmarea lucrurilor facute fara binecuvantare exista relatari multe in traditia bisericii, dar nu mai caut acum sa postez pentru ca incep sa am impresia ca ce se cauta este cuvantul dulce auzului, nu cel adevarat)
Reply With Quote
Vechi 15.03.2012, 12:56:19
penticostalul penticostalul is offline
Banned

Data înregistrării: 02.06.2011
Locație: Intru ceruri, în Hristos Iisus
Religia: Protestant
Implicit

Citat:
Acum cat priveste decizia mea sunt sigura ca orice voi alege la sfarsit Dumnezeu nu ma va lasa sa ma pierd, este Tatal meu, m-am rugat multi ani.
Fiti sigura de asta. Isus a zis: "pe cel ce vine la Mine, nu-l voi izgoni afară".
Cata vreme il veti cauta pe Dumnezeu cu sinceritate El va fi cu dumneavoastra. Nu va temeti, Dumnezeu a promis: Domnul este cu voi când sunteți cu El; dacă-L căutați, Îl veți găsi; iar dacă-L părăsiți, și El vă va părăsi.

Daca il veti parasi pe EL, doar atunci si El va va parasi.

A parasi o confesiune crestina si a te alatura alteia nu inseamna intotdeauna a-L parasi pe Dumnezeu.
Din punctul meu de vedere dumneavoastra puteti trece la Crestini dupa Evanghelie sau el poate trece in Ortodoxie.
Si intr-o confesiune si in cealalta sunt unii preoti sau pastori buni si altii corupti si departe de Dumnezeu. Oameni care-si fac slujirea ca pe o meserie. Important este ca in biserica in care veti merge sa gasiti viata duhovniceasca. Sa gasiti o biserica in care preotul sau pastorul sa vesteasca cu pasiune adevarul Cuvantului lui Dumnezeu si in care enoriasilor sa le placa rugaciunea, sa caute sfintenia si sa se iubeasca unii pe altii.

Pregatiti-va insa pentru vremuri dificile. Indiferent ca veti alege sa fiti in Biserica Ortodoxa sau Crestina dupa Evanghelie, va trebui sa platiti un pret. Pretul acuzatiilor de "tradare". Ele vor veni. Dar voi va trebui sa le indurati ca doar stiati de la bun inceput ca faceti parte din confesiuni diferite. Asta a fost o gresala (confesional vorbind) si acum va trebui sa platiti pentru ea.

Dar dupa cativa ani lucrurile se vor reaseza. Daca veti proceda cu tact si cu blandete, relatiile cu cei suparati se vor reface iar daca il veti cauta pe Domnul, viata voastra spirituala va progresa.

Dumnezeu sa va dea putere, intelepciune si lumina Lui.

Last edited by penticostalul; 15.03.2012 at 13:09:35.
Reply With Quote
Vechi 16.03.2012, 12:51:12
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Acum cat priveste decizia mea sunt sigura ca orice voi alege la sfarsit Dumnezeu nu ma va lasa sa ma pierd, este Tatal meu, m-am rugat multi ani.

Pentru mine e Dumnezeu si apoi prietenul meu si pentru el este acelasi lucru ( si inca nu pot crede ca doar ortodocsii se mantuiesc ca din cate am inteles pana acum doar noi avem adevarul.. nu esti ortodox esti pierdut)

Iar prietenul meu nu este penticostal ci crestin dupa evanghelie. Sunt sigura ca Dumnezeu ma va calauzi si va ramane in viata mea.. restul ramane de vazut .. poate ne vom intalni in rai si daca toti fratii mei ortodocsi(care sustin ca doar noi ne mantuim) nu au avut dreptate si vad persoane de alta religie in rai atunci ..."

Eu nu am fost asa prinsa de religii, ce sa fac cum sa cred, ma mantuiesc nu ma mantuiesc. Acum m-am speriat si am intrat in panica deoarece trebuie sa i-au o decizie ori raman in religia mea ori trec la alta religie.

Daca era dupa mine mergeam in amandoua partile, eu il simt pe Dumnezeu, aceeasi bucurie fericire, moment care nu as vrea sa se mai termine, implinire atat in slujbele ortodoxe( in special la cantarile noastre de la antifoane si pana la sfarsit) cat si in programul de la crestini.

Imi cunosc religia .. m/am nascut in ea si am fost la spovedit si la impartasit mereu, parintii mei bunicii mei sunt ortodocsi (nu suntem ortodocsi doar cu numele)... am vorbit cu foarte multi preoti.. din care am avut pareri diferite de la cele mai extremiste pana la mai intelegatoare.

Eu nu vreau sa/mi pierd mantuirea atata tot .. chiar nu ma intereseaza de nimic altceva.. si aceasta stiu ca este un dar de la Dumnezeu si se dobandeste prin credinta in Iisus Hristoas.. dar fiind copil, asa ma consider plec urechia, la ce se spune in religia mea( adevarul nu exista in alta parte decat la ortodocsi)."

Ce spui tu este religia ortodoxa si cunosc sinoade si canoane.. problema este ca desi sunt ortodoxa si cred in sfintii si in Maica Domnului nu gandesc la fel.. si mai ales cu icoanele..
Dragă Amaa...nimeni nu îți constrânge mântuirea...Dumnezeu nu are pe nimeni de pierdut...doar noi Îl pierdem pe El prin alegerile făcute. Ți s-a argumentat foarte frumos de către frații noștri ortodocși cam ce ar trebui să faci și care sunt riscurile renunțării la credința ta.

Te rog următoarele cuvinte pe care ți le adresez să nu le iei drept judecată ci doar am să expun ceea ce eu am constatat:

Din relatările tale reiese multă confuzie: spui că pe primul loc este Dumezeu și mântuirea, apoi că tu crezi că te vei mântui și în altă credință, dar în același timp ești cunoscătoare și trăitoare a ortodoxiei. Să-mi fie cu iertare - dar te cam contrazici - un adevărat trăitor al ortodoxiei nu gândește așa. Spui că nu ești ortodox doar cu numele dar tu ai alte concepții despre icoane și altele - să-mi fie cu iertare dar un adevărat ortodox e departe de această trăire. Sunt foarte ciudate practicile voastre - mergeți dintr-o birică în alta - timp de 5 ani nu ați rezolvat problema.

Consider că ar trebui să lupți pentru prietenul tău și ă-l aduci la ortodoxie (ceea ce nu prea reiese din dorința ta) - dacă îl iubești cu adevărat. Dacă nu vrea să accepte lasă-l pentru credința ta - nu-ți pierde sufletul și mântuirea!!!

Last edited by ovidiu b.; 16.03.2012 at 13:12:10.
Reply With Quote
Vechi 16.03.2012, 14:31:24
xanixade's Avatar
xanixade xanixade is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.01.2011
Locație: Cluj-Napoca
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru xanixade
Implicit

Dupa parerea mea, e ca 5 ani e o perioada destul de lunga pentru a intemeia o relatie serioasa, ma face de asemenea sa ma intreb si cat de puternica e dragostea dintre voi- eu mai degraba cred ca dragostea e puternica si adevarata atunci cand duce la formarea unui cuplu pana la cel mai ultra maxim 1 an de cand se cunosc iubitii; daca dai prea mult timp de asteptare se prea poate sa nu fie el, pe acela pe care il astepti. Tot asa ti-as putea sugera sa te desparti, doar pentru faza asta....

In plus, daca tu iti pui problema trecerii la religia lui, ca deh esti fata si etc, tu cedezi prima in relatia voastra la ceva foarte important. El macar, si-a pus problema asemanatoare - sa cedeze SI el si sa treaca la religia ortodoxa.....??? nu sunt sigur, si nu prea cred.... Ce nu incerci macar sa vezi, daca te tii tare o saptamana, o luna, pe picioarele tale - nu ma las de ortodoxie !! - el ce o sa faca atunci? cum o sa cedeze? sau macar o sa cedeze? nu prea cred. Dar hai sa zicem ca cedezi - ai cedat din prima la religia ta, pentru el, apoi o sa tot cedezi, ba la ceva, ba la altceva, ajungand sub papuc. Si in plus, tu nu iti dai seama ca daca o sa imbratisezi religia lui, daca o sa fie de felul nu stiu caror neoprotestanti sa te puna sa faci 7-8 copii, de iti distrugi toata viata, din cauza a ce.....

Daca doresti, catehizeaza-te, studiaza putin religia ortodoxa, nu te lasa convinsa din prima de acela pentru ca e, vezi Doamne.... neoprotestant si citeste Biblia doar pentru ca aceea e singurul lucru pe care il are. E si o chestie sa te lasi tu convinsa intai, de ceea ce zice, tu de fapt nu prea avand mare idee de religia ta, el fiind destul de informat in a lui.
Iti mai dau un sfat, roaga-te singura, nu alaturi de el, ca rugaciunea ortodocsilor cu a ereticilor nu e buna deloc pentru sufletul ortodocsilor, e urata de Dumnezeu si condamnata de Sfintii Parinti....
Vechi 16.03.2012, 14:32:20
xanixade's Avatar
Senior Member

Implicit

Ortodoxia dupa mine e singura religie din lume - are totul, il are pe Dumnezeu, are Sf Traditie, are pe sfinti - care sunt asemenea proorocilor din Vechiul Testament; si in plus sunt, au fost mai-mari ai Bisericii ortodoxe; cum sa nu citesti ceea ce spun si sa zici ca-i minciuna? pana si neoprotestantii au predicatori mai de seama, de care asculta, noi sa nu ascultam de Sfintii nostri Parinti? mai ales ca noi avem si convingerea ca au fost sfintiti de Duhul Sfant....- unde mai vezi asa ceva in orice alta religie?, are pe Maica Domnului - pe care neoprotestantii o hulesc, negand impreuna cu hula ei si notiunea de Hristos-Dumnezeu - adica insasi fecioria ei, si in plus aceia nu cunosc viata ei, care e Maica Domnului, si nu mama lui, aceea fiind o hula, tot neoprotestanta, si tare ma tem ca ei nu au altar in biserica lor- uite, vezi altarul nostru http://www.parohiaortodoxabenidorm.c..._ortodoxe.html, au ei asa ceva? nu!, biserica lor fiind doar o incapere...., de predici cantece si atat. Tot asa negand icoanele, ei isi neaga si chipul dumnezeiesc din ei, pentru ca omul a fost facut dupa chipul si asemanarea omului, de la inceputul lumii...., mai uita si de faptul ca pe chivotul legii erau pictati parca heruvimi, sau de faza cu Hristos care Si-a sters fata, si in plus biblia lor eretica este tradusa in asa fel incat sa nege dumnezeirea lui Hristos, faptul ca Hristos este Dumnezeu, compara de exemplu Biblia noastra ortodoxa, cu biblia lor - pot sa aduc citate- nu sunt la fel - deci nu vorbesc de acelasi Dumnezeu, ei nu au notiunea de Sfanta Taina - care inseamna unirea omului cu Dumnezeu, tot asa, luand ce gasesc prin biblie, folosesc numai taina botezului si a preotiei, dar ce fel de botez si ce fel de preotie? uite de exemplu ca ei nu au episcopi, pentru ca episcopii sunt numitii de alti episcopi, care au fost numiti de altii, pana la .... Sfintii Apostoli, care au numit primii episcopi....., vezi de exemplu crezul nostru, ce afirma, cred intr-Una, Sfanta, Soborniceasca si APOSTOLEASCA biserica; stalcirea numelui lui Hristos, numindu-l Isus si nu Iisus, cum ni s-a dat noua de Duhul Sfant.... a fost o problema intreaga dezbatuta pe acest forum.... cat despre Sf. Traditie, ia intreaba-i despre hronograf, ce inseamna aceea, de unde vine si care e mai vechi, hronograful sau biblia? Biblia e carte de cult centrala, da intr-adevar, dar pana la Biblie a fost Hronograful, si in plus traditiile evreiesti pana la Moise se tineau scrise in ceva, nu, ca doar nu erau oameni analfabeti - pe atunci existand scrisul si in plus toata religia lor trebuia sa fie pastrata in ceva.... scris si predat urmasilor, gandeste-te logic - paganii aveau carti de cult, traditii si si scrisul, si pentru a-si manifesta religia nu aveau nevoie de o biblie, si-atunci evreii sa nu aiba? mai erau si traditiile de la Noe, ramase, vezi de exemplu ca pana si evreii de astazi au Hronograf, pentru religia lor, neoprotestantii de ce nu au? - pentru ca sunt o religie scornita- vezi de exemplu cand au aparut ei, si noi de cand marturisim ca suntem? Oare noi suntem cei de o suta, doua, trei de ani sau ei?
Vechi 16.03.2012, 14:41:35
xanixade's Avatar
Senior Member

Implicit

Cat despre mantuirea ta, tu ti-o constrangi tie, mai ales acum, ca poate esti si tulburata. Linisteste-te. Ia-ti o perioada de gandire de cateva zile, in care tu sa hotarasti, ca nimeni nu se pune impotriva vointei tale- Dumnezeu Insusi, ne-a facut cu vointa libera pe toti ca noi sa ne decidem viata.

Mai adaug postarea mea pe un alt thread, care contine link-urile unui user destul de stimat de mine, in legatura cu niste probleme legate de neoprotestantism -

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...2&postcount=88

Din partea mea, Domnul nostru Iisus Hristos Sa te miluiasca, pentru rugaciunile Maicii Domnului si a Sfintilor Parinti.
Vechi 16.03.2012, 16:49:18
Amaaa91 Amaaa91 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 13.03.2012
Implicit

Mi-am promis sa nu ma mai intristez dar cam greu . Nu ai o treaba cu religia prietenului meu.. din auzite ce ai citit si tu pe net... Sunt din 91 tu esti din 90 .. crede-ma ca nu stii mai multe despre copii. Copiii dragul meu sunt o binecuvantare, matusa mea este (ORTODOXA) are 6 copii.. inseamna ca si-a distrus viata? parerea mea nu.. din contra mi-as dori sa fiu o mama atat de puternica.. Dar nah cu prejudecata e greu ce sa faci.
Si de cate ori pe forumul asta sa mai repet ca nu dispretuiesc nici icoane nici sfinti si tot ce mai este caracteristic religiei mele..
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce ne pot invata alte religii? andreicozia Alte Religii 86 27.01.2012 13:20:03
Simboluri religioase in marile religii Iordache Adrian Intrebari utilizatori 7 24.07.2011 17:03:45
alte religii ralluka Alte Religii 5 26.02.2009 04:44:40
Inmormantarea la celelalte religii tigerAvalo9 Generalitati 19 18.02.2009 23:08:38
well , daca tot e despre alte religii Nitro Alte Religii 7 14.06.2007 13:18:16