![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Evident ca nu. Depinde cata credinta ai si ptr. ce te rogi. E tot posibilul sa nu ti se indeplineasca cererea chiar daca faci acatistul. Pana la urma tine mai mult de voia Domnului decat de a nostra. Insa deobicei cand te rogi ptr. sanatate, sa te spovedesti, sa ajuti un membru al familiei sau un prieten, daca ai probleme financiare si te rogi ptr. un job, sunt ascultate rugamintile. Insa, cum am zis mai sus, depinde f.mult de credinta cu care te rogi si credinta in puterea Sfantului si a Domnului, si trebuie sa ai in vedere mereu faptul ca s-ar putea sa fii refuzat. Cum am zis mai sus, asa am fost sfatuita un Parinte monah. Nu am zis de la mine, am dat doar sfatul primit mai departe. Din cate stiu eu, nu trebuie neaparat binecuvantare pentru a face un acatist. Nu am vrut sa exclud deloc ascultarea de duhovnic, sfatuira cu duhovnicul, credinta etc. Eu am presupus ca stie aceste lucruri si ca este credincios, avand in vedere ca se afla pe un forum ortodox.
|
|
|||
|
|||
![]()
Whoaaa...! scuză-mă dar nu m-am putut abține...
dacă aș fi în locul tău în primul rând i-aș mulțumi stăruitor Multmilosârdului Nostru Dumnezeu (in 3 ipostasuri) pentru (compasiunea) față de nestatornicia mea...! mai bine ți-ai restaura gândurile lăuntrice , deoarece încep a revărsa puțin câte putin îndemnuri nu prea inviolabile...! caută-ți un duhovnic și-i narează cu încredere ce ai pe suflet ...! Domnul să-ți diriguiască pașii...! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
1. nu m-am referit la tine...!
2. în cazul în care te-am conturbat cu vreo apoftegmă, te rog iartă-mă...! @tibimarin... ai face bine dacă nu ai cuteza a-i cere ceva...! fară mijlocirea Blogoslovitei Nostre Săpâne...! uite un sfat incepe al lauda ...! recită psalmi ...! deoarece ce este mai puternic decât rugăciunea de slavă..! (pururea lauda lui în gura mea ) cere mai întâi mijlocirea Sfinților...! pentru a cuteza în ai rosti numele Unuia din Treime ... Last edited by myself00; 11.03.2012 at 20:01:33. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Bine si frumos ar fi,ca cei care au ajuns la alte inaltimi ale duhovniciei sa le explice frumos si celor care mai bajbaie inca.Pana la urma toti avem un start de la care plecam. Mie nu-mi este jena sa recunosc ca asa il intelesesem si eu pe Dumnezeu,ca pe un duh pe care-l accesezi la nevoie;adica duhul era pus in slujba noastra si nu invers.Acest fel de gandire si-a pus amprenta pe adolescenta mea,cand ma comportam ca un copil rasfatat si irascibil,insa incepand cu 20 de ani lucrurile au capatat o alta dimensiune. Lucrurile sunt intelese gresit...de pilda am intrebat pe cineva(nepracticant,dar botezat)de ce nu incepe sa se roage,cel mai propice timp fiind inainte de culcare?Cu cea mai mare sinceritate si naivitate mi-a raspuns ca nu-i place sa-i ceara diverse lucruri Lui Dumnezeu,caci viata sa este satisfacatoare si se multumeste cu ce are!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Important pe langa asta este sa tinem si randuiala noastra de crestini,sa mergem la fiecare Sf. Liturghie,sa ne rugam,pe cat ne este cu putinta sa postim,sa fim oameni buni etc. Si de restul se ocupa Dumnezeu,caci el nu ne lasa niciodata,poate doar ne mai incearca uneori... Si da,cu siguranta diavolul va veni si cu ispite,dar tot cu ajutorul Domnului le vom trece,iar rasplata va fi cu atat mai mare. Orice ar fi sa nu deznadajduim! Doamne-ajuta! |
|
|||
|
|||
![]()
E bine sa spunem rugaciuni de lauda, de multumire si apoi de cerere adresate Preasfintei Treimi, Mantuitorului, Maicii Domnului, Sfintilor Arhangheli si Sfintilor. Putem cere ajutor unui sfant la care avem evlavie sau al carui nume il purtam.
Putem repeta rugaciunile incepatoare de cate ori dorim. Dumnezeu stie de ce avem nevoie. Totusi sa nu uitam ca in rugaciunea Tatal nostru, spunem ,,Faca-se voia Ta''. De aceea, sa fim atenti ce cerem si sa fim pregatiti sa acceptam voia lui Dumnezeu in caz ca observam ca nu se intampla cum vrem noi, desi am postit si ne-am rugat. De multe ori, dupa ce am citit Psaltirea Maicii Domnului (cu post), am primit mult ajutor de la Maica Domnului fara sa ma rog in mod special pentru ceva. Celor ce calatoresc le e mai usor sa faca pravila Bogorodicinaia, adica sa spuna de 150 de ori pe zi rugaciunea adresata preasfintei Nascatoare: MAICA DOMNULUI: PRAVILA DE RUGACIUNE “BOGORODICINAIA” Last edited by antoniap; 13.03.2012 at 22:19:45. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sa stii ca si eu m-am rugat foarte mult timp, in vremea adolescentei, sa fiu iubita de X. Nu cred ca mi-a indeplinit dorinta, slava Domnului! :) Dar remarcam ca in zilele in care ma rugam pentru asta, X se arata mai dragut cu mine decat de obicei, dar cred ca astea erau doar impresiile mele, ca tare obsedata mai eram :)). Dumnezeu nu calca peste liberul arbitru. Adica nu e destul ca vrei tu, trebuie sa vrea si el... si chiar daca amandoi se iubesc, nu-i destul. Cunosc cupluri care s-au despartit, desi se iubeau amandoi foarte mult, si cupluri care au rezistat, desi nu i-a unit niciodata vreo iubire mareata. Dar deja am inceput sa o iau pe aratura! ![]()
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Vreau sa ma intorc in Romania!Ce ma sfatuiti? | Laura19 | Generalitati | 436 | 30.06.2011 20:49:50 |
Ce ma sfatuiti? | Darkanian | Generalitati | 8 | 26.07.2010 21:31:06 |
Va rog, spuneti-mi cum ma sfatuiti sa reactionez? | elizabeta | Generalitati | 28 | 13.11.2009 23:27:55 |
sfatuiti-ne va rugam | anamaria90 | Generalitati | 7 | 30.10.2008 14:10:40 |
|