Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Despre Forum > Reguli generale de utilizare a forumului
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.03.2012, 16:57:16
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de wassabi Vezi mesajul
Pai cine trimite acel suflet in trupul beteag, nu Dumnezeu? De ce ar face asta Dumnezeu? De ce ar trimite un suflet nevinovat intr-un trup bolnav?
Am explicat de ce Dumnezeu îngăduie toatea acestea...acum chiar să-ți desenez nu pot.
Reply With Quote
Vechi 17.03.2012, 17:09:55
wassabi wassabi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.10.2010
Locație: Bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru wassabi
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Am explicat de ce Dumnezeu îngăduie toatea acestea...acum chiar să-ți desenez nu pot.
Ai zis asta:

"Noi, părinții pământești, suntem vinovați de ceea ce se întâmplă (în cazul de față copii născuți cu diferite deficiențe). Plata acestor greșeli lovește și în urmași."

Asta e explicatia?
Reply With Quote
Vechi 17.03.2012, 17:10:19
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Da, sunt de acord cu asta, asa functioneaza karma, ce spui tu aici sustine ce cred eu si nu dogma crestina. Tot ce ai spus explica doar CUM functioneaza faptul ca un suflet se naste intr-un corp beteag. Eu intreb DE CE un suflet se naste intr-un astfel de corp? DE CE PERMITE Dumnezeu unor suflete nevinovate sa patimeasca din ziua 1 a vietii lor? Explica asta conform doctrinei crestinte pt ca doctrina care accepta reincarnare vine logic: pt ca acele suflete au de patimit si merita astfel de suferinta, asta le este soarta si asta vrea Dumnezeu pt ei, este consecinta faptelor lor din alta viata.
E idee pur creștină...informația are la bază credința creștină ortodoxă combinată cu puțină știință (genetică). Apropo nici nu ai nevoie de credință pentru explica că teoria reîncarnării nu stă în picioare în ceea ce privește suferința celor care se nasc cu deficiențe. Am explicat CUM și DE CE conform doctrinei creștine - atât cât mi-a fost dat să cunosc și să înțeleg.
Reply With Quote
Vechi 17.03.2012, 17:11:27
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Ai zis asta:

"Noi, părinții pământești, suntem vinovați de ceea ce se întâmplă (în cazul de față copii născuți cu diferite deficiențe). Plata acestor greșeli lovește și în urmași."

Asta e explicatia?
Asta e tot ce ți-am scris?
Reply With Quote
Vechi 17.03.2012, 17:30:21
Senior Member

Implicit

Citat:
Asta e tot ce ți-am scris?
Nu , tot este asta:
Citat:
"Nouă, toate necazurile vieții ne vin de la greșeli, nu de la Dumnezeu. El numai le îngăduie, și spală cu ele vinovățiile noastre. Noi însă tare greu pricepem, că ispășirea prin necazuri dovedește, nu părăsirea lui Dumnezeu, ci milostivirea Lui.

Înclinarea sufletului face interferență cu înclinarea trupului în care a fost trimis. Dacă sufletul unui copil a fost trimis într-un trup beteag, slăbit (greșeala, păcatele părinților) ce vină are Dumnezeu? Noi, părinții pământești, suntem vinovați de ceea ce se întâmplă (în cazul de față copii născuți cu diferite deficiențe). Plata acestor greșeli lovește și în urmași.

Păcatele se înregistrează în codul genetic al fiecăruia. În codul genetic, arhiva vieții noastre, în care sunt și resturi de arhivă de la înaintașii noștri de milenii chiar, avem scrise și înscriindu-se în flux continuu tot ce gândim, vorbim și facem ca pachete de energie virtuală, informația genetică, în genele cromozomilor noștri - factorii eredității noastre spre viitor. Compotamentul, purtarea omului, se consemnează și se înscrie ca informație în codul genetic. Transcrierea e în flux continuu: a binelui sub Har și a răului sub Judecată sau recesivitate. De aici și explicația urmașilor nenorociți: orbi, șchiopi etc...
"
Din tot ce ai scris mai sus nu pot vedea unde explici tu DE CE ingaduie Dumnezeu asta. Tot ce faci este sa reiterezi ipoteza.

Eu te intreb de ce ar trebui sa suporte un copil pacatele parintilor iar tu imi explici asa "Noi, părinții pământești, suntem vinovați de ceea ce se întâmplă ". Te intreb de ce ciresele sunt rosii si tu imi raspunzi "pai pentru ca sunt rosii, ce nu intelegi?".

Oricum, partea asta
Citat:
Dacă sufletul unui copil a fost trimis într-un trup beteag, slăbit (greșeala, păcatele părinților) ce vină are Dumnezeu?
este mind blowing. Conform teoriei (tale, ca banuiesc ca nu asa crede Biserica) Dumnezeu este neputincios? Adica Dumnezeu nu poate face nimic? Pana la urma nu EL trimite sufletul ala? Si cu toate astea nu poate face nimic.... Foarte ciudat cum vezi tu pe Dumnezeu, atotputernic si , cu toate astea, sunt cazuri in are are mainile legate, nu poate face nimic...
Reply With Quote
Vechi 17.03.2012, 17:31:59
Senior Member

Implicit

Citat:
E idee pur creștină...informația are la bază credința creștină ortodoxă combinată cu puțină știință (genetică). Apropo nici nu ai nevoie de credință pentru explica că teoria reîncarnării nu stă în picioare în ceea ce privește suferința celor care se nasc cu deficiențe. Am explicat CUM și DE CE conform doctrinei creștine - atât cât mi-a fost dat să cunosc și să înțeleg.
Ai citit "karma pura" a lui Lazarev?
Reply With Quote
Vechi 17.03.2012, 18:09:00
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Din tot ce ai scris mai sus nu pot vedea unde explici tu DE CE ingaduie Dumnezeu asta. Tot ce faci este sa reiterezi ipoteza.
Dumnezeu, în necuprinsa Lui înțelepciune și iubire față de oameni, ne-a dat libertatea de a alege, de a urma binele sau răul - încât nu ne constrânge. Ceea ce se întâmplă mai departe este rezultatul acțiunilor noastre (a părinților), iar copiii sunt tocmai rezultatul acestor acțiuni. Părinții sunt răspunzători pentru copii care vor veni. Noi creem răul prin faptele noastre, nu Dumnezeu. Lumea este pomul cunoștinței binelui și răului – pomul de încercare a omului.

Nouă, toate necazurile vieții ne vin de la greșeli, nu de la Dumnezeu. El numai le îngăduie, și spală cu ele vinovățiile noastre.

Citat:
Conform teoriei (tale, ca banuiesc ca nu asa crede Biserica) Dumnezeu este neputincios? Adica Dumnezeu nu poate face nimic? Pana la urma nu EL trimite sufletul ala? Si cu toate astea nu poate face nimic.... Foarte ciudat cum vezi tu pe Dumnezeu, atotputernic si , cu toate astea, sunt cazuri in are are mainile legate, nu poate face nimic...
Nu este neputincios ci este îndelung-Răbdător, mult-Milostiv și mult-Milosârd care pe cei drepți îi iubește și pe cei păcătoși îi miluiește. El îngăduie necazurile, și spală cu ele vinovățiile noastre. Mai sus ți-am explicat și cât de mult ne iubește - deci nici nu intră în dicuție neputința Atotputernicului.
Ispășirea prin necazuri dovedește, nu părăsirea lui Dumnezeu, nici neputința Lui, ci milostivirea Lui.
Reply With Quote
Vechi 17.03.2012, 18:13:43
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Da, si? Ia sa vedem, este randuit oamenilor ca odata si odata sa moara (firesc, nu e clar daca acest o data are sens de numeral aici).
Asta chiar e bună...de unde ai mai scos-o pe asta cu "o dată și o dată"....numai tu știi... scrie foarte clar "O DATĂ"...citește cu atenție...iar la capitolul invenții îți propun să trecem mai târziu.
Reply With Quote
Vechi 17.03.2012, 18:25:37
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Sa fie judecati: da, e judecat de Dumnezeu si in functie de rezultatul judecatii este reincarnat sau nu, iar daca e reincarnat tot Dumnezeu decide cum si unde. Asadar, reincarnarea nu neaga ca vei muri candva si ca nu iti vor fi judecate faptele de catre Dumnezeu.
Sunt 2 ipoteze:
1. Că avem o singură viață și apoi urmează judecata (credința ortodoxă)
2. Că avem mai multe vieți (reîncarnare) - trecem printr-un ciclu de mai multe vieți până ajungem la iluminare sau mântuire.

Hai să evaluăm puțin riscurile la care ne putem expune în cazul celor două variante:
1. Dacă teoria reîncarnării ar fi cea adevărată, atunci eu cel care nu cred în ea "în viața aceasta" nu mă expun vreunui risc - respectiv, mă voi reîncarna într-un alt trup și îmi voi urma cursul normal până voi ajunge să mă mântuiesc.

2. Însă, dacă teoria credinței orotodoxe ar fi cea adevărată care spune că o viață avem și apoi urmează Judecata - că în viața acesta (unică) trebuie să ne mântuim - cel care crede în reîncarnare ce va face?

Last edited by ovidiu b.; 17.03.2012 at 18:33:33.
Reply With Quote
Vechi 17.03.2012, 18:45:29
Senior Member

Implicit

Citat:
Ceea ce se întâmplă mai departe este rezultatul acțiunilor noastre (a părinților), iar copiii sunt tocmai rezultatul acestor acțiuni. Părinții sunt răspunzători pentru copii care vor veni.
Da, dupa cum spuneam. E greu cu logica. De ce sunt ciresele rosii? Pentru ca sunt rosii....

Eu am intrebat asa: De ce un suflet nevinovat trebuie sa patimeasca pentru pacatele parintelui sau, unde este bunatatea lui Dumnezeu? Ce vina am eu ca tatal sau mama mea au fost niste mari pacatosi? Unde este liberul arbitru de care pomenesti? Pot eu face ceva sa repar pacatele parintilor mei si sa nu ma nasc orb? NU POT. Asadar, UNDE ESTE LIBERUL ARBITRU?
Tu spui ce spui doar din prisma parintelui, adica daca eu pacatuiesc va suferi si copilul meu insa nu vrei sa vezi din prisma copilului, cel care ar trebui sa aiba toata sansele iar suferintele sa ii fie date dupa faptele lui, nu arbitrar, dupa cele ale parintilor. De ce nu vrei sa vezi ca, din prisma copilului, acestuia nu i se da nicio sansa, nu are dreptul liberului arbitru din moment ce el, din secunda zero, e nascut infirm...

Last edited by wassabi; 17.03.2012 at 18:52:52.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Detasare de religie disbel Generalitati 57 12.04.2013 14:13:16
Conservatorismul in Religie eodor nastasa Generalitati 92 15.04.2010 12:28:25
Religie Darkanian Pocainta 4 07.12.2009 12:20:13
Olimpiada de religie amica-x Generalitati 3 12.02.2007 23:11:46