![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Am explicat de ce Dumnezeu îngăduie toatea acestea...acum chiar să-ți desenez nu pot.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Noi, părinții pământești, suntem vinovați de ceea ce se întâmplă (în cazul de față copii născuți cu diferite deficiențe). Plata acestor greșeli lovește și în urmași." Asta e explicatia? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Nu , tot este asta:
Citat:
Eu te intreb de ce ar trebui sa suporte un copil pacatele parintilor iar tu imi explici asa "Noi, părinții pământești, suntem vinovați de ceea ce se întâmplă ". Te intreb de ce ciresele sunt rosii si tu imi raspunzi "pai pentru ca sunt rosii, ce nu intelegi?". Oricum, partea asta Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nouă, toate necazurile vieții ne vin de la greșeli, nu de la Dumnezeu. El numai le îngăduie, și spală cu ele vinovățiile noastre. Citat:
Ispășirea prin necazuri dovedește, nu părăsirea lui Dumnezeu, nici neputința Lui, ci milostivirea Lui. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1. Că avem o singură viață și apoi urmează judecata (credința ortodoxă) 2. Că avem mai multe vieți (reîncarnare) - trecem printr-un ciclu de mai multe vieți până ajungem la iluminare sau mântuire. Hai să evaluăm puțin riscurile la care ne putem expune în cazul celor două variante: 1. Dacă teoria reîncarnării ar fi cea adevărată, atunci eu cel care nu cred în ea "în viața aceasta" nu mă expun vreunui risc - respectiv, mă voi reîncarna într-un alt trup și îmi voi urma cursul normal până voi ajunge să mă mântuiesc. 2. Însă, dacă teoria credinței orotodoxe ar fi cea adevărată care spune că o viață avem și apoi urmează Judecata - că în viața acesta (unică) trebuie să ne mântuim - cel care crede în reîncarnare ce va face? Last edited by ovidiu b.; 17.03.2012 at 18:33:33. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu am intrebat asa: De ce un suflet nevinovat trebuie sa patimeasca pentru pacatele parintelui sau, unde este bunatatea lui Dumnezeu? Ce vina am eu ca tatal sau mama mea au fost niste mari pacatosi? Unde este liberul arbitru de care pomenesti? Pot eu face ceva sa repar pacatele parintilor mei si sa nu ma nasc orb? NU POT. Asadar, UNDE ESTE LIBERUL ARBITRU? Tu spui ce spui doar din prisma parintelui, adica daca eu pacatuiesc va suferi si copilul meu insa nu vrei sa vezi din prisma copilului, cel care ar trebui sa aiba toata sansele iar suferintele sa ii fie date dupa faptele lui, nu arbitrar, dupa cele ale parintilor. De ce nu vrei sa vezi ca, din prisma copilului, acestuia nu i se da nicio sansa, nu are dreptul liberului arbitru din moment ce el, din secunda zero, e nascut infirm... Last edited by wassabi; 17.03.2012 at 18:52:52. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Detasare de religie | disbel | Generalitati | 57 | 12.04.2013 14:13:16 |
Conservatorismul in Religie | eodor nastasa | Generalitati | 92 | 15.04.2010 12:28:25 |
Religie | Darkanian | Pocainta | 4 | 07.12.2009 12:20:13 |
Olimpiada de religie | amica-x | Generalitati | 3 | 12.02.2007 23:11:46 |
|