Citat:
În prealabil postat de ovidiu b.
Ceea ce se întâmplă mai departe este rezultatul acțiunilor noastre (a părinților), iar copiii sunt tocmai rezultatul acestor acțiuni. Părinții sunt răspunzători pentru copii care vor veni.
|
Da, dupa cum spuneam. E greu cu logica. De ce sunt ciresele rosii? Pentru ca sunt rosii....
Eu am intrebat asa: De ce un suflet nevinovat trebuie sa patimeasca pentru pacatele parintelui sau, unde este bunatatea lui Dumnezeu? Ce vina am eu ca tatal sau mama mea au fost niste mari pacatosi? Unde este liberul arbitru de care pomenesti? Pot eu face ceva sa repar pacatele parintilor mei si sa nu ma nasc orb? NU POT. Asadar, UNDE ESTE LIBERUL ARBITRU?
Tu spui ce spui doar din prisma parintelui, adica daca eu pacatuiesc va suferi si copilul meu insa nu vrei sa vezi din prisma copilului, cel care ar trebui sa aiba toata sansele iar suferintele sa ii fie date dupa faptele lui, nu arbitrar, dupa cele ale parintilor. De ce nu vrei sa vezi ca, din prisma copilului, acestuia nu i se da nicio sansa, nu are dreptul liberului arbitru din moment ce el, din secunda zero, e nascut infirm...