Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.03.2012, 19:27:25
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de FlaviusM Vezi mesajul
Ce anume este incorect din ce am spus?
"Crestinismul s-a raspandit pe teritoriul de azi al Romaniei dupa cucerirea romana."
Reply With Quote
Vechi 18.03.2012, 19:43:34
FlaviusM FlaviusM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.09.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
"Crestinismul s-a raspandit pe teritoriul de azi al Romaniei dupa cucerirea romana."
Asa cum am spus, dacii erau pagani in 106. Decebal era pagan. Chiar si dupa cucerirea romana, majoritatea populatiei era pagana, asa cum este dovedit de descoperirile arheologice. Este evident ca religia crestina a devenit cat de cat frecventa pe teritoriul actual al Romaniei doar mai tarziu.
Reply With Quote
Vechi 18.03.2012, 19:52:22
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Asa cum am spus, dacii erau pagani in 106. Decebal era pagan. Chiar si dupa cucerirea romana, majoritatea populatiei era pagana, asa cum este dovedit de descoperirile arheologice. Este evident ca religia crestina a devenit cat de cat frecventa pe teritoriul actual al Romaniei doar mai tarziu.
nu mi-ai raspuns la intrebare ...
Reply With Quote
Vechi 18.03.2012, 19:59:22
Senior Member

Implicit

Citat:
nu mi-ai raspuns la intrebare ...
In secolul IV, dar nu are legatura cu subiectul pentru ca religia crestina nu a fost "promovata" de catre statul roman, ci de catre diversi indivizi. Dimpotriva, in primele secole statul roman a fost de regula ostil crestinismului.
Reply With Quote
Vechi 18.03.2012, 20:06:30
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
In secolul IV, dar nu are legatura cu subiectul pentru ca religia crestina nu a fost "promovata" de catre statul roman, ci de catre diversi indivizi. Dimpotriva, in primele secole statul roman a fost de regula ostil crestinismului.

in afara de traditii, ce dovezi ai in sprijinul afirmatiei tale?
Reply With Quote
Vechi 18.03.2012, 20:14:00
Senior Member

Implicit

Citat:

Pe langa faptul ca vocabularul de baza al religiei crestine e de origine latina, din ce stiu cam din secolul II-III s-au facut cateva descoperiri arheologice care atesta existenta unor crestini in provincia romana Dacia.
Nu stiu la ce traditii te referi.
Reply With Quote
Vechi 18.03.2012, 21:48:56
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
Pe langa faptul ca vocabularul de baza al religiei crestine e de origine latina, din ce stiu cam din secolul II-III s-au facut cateva descoperiri arheologice care atesta existenta unor crestini in provincia romana Dacia.
Nu stiu la ce traditii te referi.
Ucenicul Lui Iisus Hristos. Jurnalul Doctorului Sotirios Crotos - Scribd

Din aceasta carte reiese ca existau bolnavi si din Dacia care mergeau la Iisus pentru a fi vindecati. La Iisus mergeau corabii cu multi bolnavi si demonizati de diferite nationalitati. Astfel, atunci cand apostolii fac misiune, inclusiv in Dacia, cuvantul lor are putere si datorita transmiterii pe cale orala a unor informatii despre Iisus. Alaturi de apostoli, existau si martori oculari ai minunilor lui Iisus, chiar daca nu foarte multi.

Chiar daca crestinismul nu s-a impus ca religie de stat decat mai tarziu, crestini exista in Dacia incepand cu secolul I.
Reply With Quote
Vechi 18.03.2012, 20:16:33
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:

Pe nici una din descoperirile arheologice care apartin acelei perioade nu apare nici o cruce, simbol al crestinismului. Deasemenea, nici pe columna lui Traian nu apare nimic care sa conduca cu gindul ca dacii erau deja crestini; steagul lor era acel lup binecunoscut. Siturile arheologice existente pe teritoriul tarii noastre indica acelasi lucru.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Istoria Romanilor!!!:) AndruscaCIM Generalitati 2 15.05.2012 23:18:38
Sa nu uitam istoria! Adriana Cluj Stiri, actualitati, anunturi 1 02.07.2011 20:41:54
de ce se falsifica istoria? camidece Generalitati 6 29.09.2009 22:45:37
Istoria altfel camidece Generalitati 3 29.09.2009 22:06:08
100 de ani de istoria religiilor odin Generalitati 0 09.03.2007 18:47:32