Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.03.2012, 10:00:17
podolski_2's Avatar
podolski_2 podolski_2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.10.2008
Locație: ”Oamenii te iarta daca faci crime. Dar nu te iarta daca esti fericit”
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laura19 Vezi mesajul
Daca noi am fi fost crestinati de daci, BOR nu s-ar mai fi numit APOSTOLICA! Noi avem ortodoxia de la Sf.Apostol Andrei. De ce dansul este mereu dat la o parte? Istoricii, mai ales cei ateisti, il dau la o parte si lumea ii crede ca doar de, a facut scoala si are experienta. Cititi despre calatoriile Sf.Apostolul Andrei, ca doar nu a stat numai 2 secunde in Dacia. A stat ani, in care a mers in aproape toata Dacia, pe langa celelalte calatorii. De asemenea, Sf.Apostol Andrei, dupa anumite surse[grecesti,romanesti] traia inca cand imparatul Traian a navalit in Dacia. Si Papa de la Roma, aceiasi tactica o aplica. "Voi a-ti fost crestinati de romani, ar fi trebuit sa fiti catolici""daca sunteti latini cu adevarat atunci treceti la catolicism". Rar mai vezi natiune care sa isi ridice in slavi cotropitorii.
Da am gresit si m-am grabit cand am zis ca au fost crestinizati de romani.
Insa nu pot sa neg influenta pozitiva a Imperiului Roman (de Rasarit) asupra Daciei.

Iata cum vorbea Insusi Hristos despre Imparatul Constantin cel Mare: "Dupa ce a intors multe file, a soptit cu un zambet de multumire: Omul care a tinut cu cinste carma celor sapte coline (Constantinopolul) si a devenit imparatul lor a fost slujitorul dragostei Mele. I se cuvine imparatia cerurilor pentru ca a fost ravnitor si urmator Domnului Sau."

Iata un articol scris de Pr. Mihai Andrei Aldea: "Constantin cel Mare, Sfântul Constantin cel Mare, a fost și rămâne una dintre cele mai mari personalități ale Istoriei. Etnic și spiritual a fost străromân în cel mai clasic sens al cuvântului. Sau, cu alte cuvinte, el este primul – și probabil cel mai mare – domnitor român. "

Din Istoria Daciei: In epoca romana Dacia a cunoscut o considerabila dezvoltare economica. S-au realizat progrese in domeniul mineritului, mestesugurilor, agriculturii, a inflorit comertul, s-a extins folosirea scrisului. Au aparut o serie de asezari urbane (Ulpia Traiana, Napoca, Drobeta, Apulum, Romula etc.), care au primit pe rind, datorita dezvoltarii lor urbane, rangul de municipium si chiar pe cel de colonia.

Fara Bizant acum erai catolica!!! Sau tara era majoritar catolica. Parintii tai, prietenii tai. Sau protestanta daca erai din partea gotilor, sau musulmana daca erai in partea asiatica a hunilor.
  • Daca de frica nu folosesti harul preotiei si predai armele cu care trebuie sa lupti, atunci treci in randul mirenilor si lasa locul aceluia care poate lupta si apara turma lui Hristos. (cuvant impotriva preotilor care nu savarsesc Moliftele Sf. Vasile cel Mare)
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Istoria Romanilor!!!:) AndruscaCIM Generalitati 2 15.05.2012 23:18:38
Sa nu uitam istoria! Adriana Cluj Stiri, actualitati, anunturi 1 02.07.2011 20:41:54
de ce se falsifica istoria? camidece Generalitati 6 29.09.2009 22:45:37
Istoria altfel camidece Generalitati 3 29.09.2009 22:06:08
100 de ani de istoria religiilor odin Generalitati 0 09.03.2007 18:47:32