![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Dar ce legătură era între prețul real și prețul la raft al unui produs, în perioada comunistă?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci prețul pe raft exista însă produsul real lipsea, pentru noi exista doar un surogat, un înlocuitor... însă cam la același preț cu produsul lipsă... însă le puteai găsi pe toate prin cămările partidului sau prin circuitul interior al securității sau cel de partid căci ei aveau acces la altceva decât poporul, la cu totul altceva. În capitalism e la fel doar că produsele sunt foarte multe, de aceiași calitate proastă însă sunt spoite și făcute să lucească și au un preț foarte ridicat... pentru noi. Înainte puneau mâna pe produse doar cei din PCR (pile relații și cunoștințe) iar acum pun mâna pe ele doar cei speciali, ăia cu legi speciale, pensi speciale, funcții speciale, bugetari speciali, bancheri speciali sau cei ce iau mită specială... Am trecut la un nou nivel... suntem în epoca de aur: atunci era spoit cuvântul acum produsul și roadele. Last edited by vsovivi; 20.03.2012 at 14:04:50. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In anii 60-70 era mai bine din punct de vedere al hranei, luminii, caldurii, atunci cum de au fost produse in alimentara si ieftine, de ce s-a stricat viata in anii 80? |
|
|||
|
|||
![]()
Eu de aia intreb ca nu stiu.
|
|
||||
|
||||
![]()
Păi eu am dat răspunsul în întrebare.
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca era si atunci organizata economia pe principii de profitabilitate, eu cred ca gresim daca credem ca fiecare facea orice si producea oricat de scump.Erau probabil si "gauri negre " dar fiecare entitate economica avea propriul buget si lucrurile astea erau urmarite.
|
|
||||
|
||||
![]()
Normal, de acord cu tine că era un buget, era urmărit (și încă ce!) și așa mai departe.
Dar asta n-avea nici o legătură cu prețul de la raft.
|
|||
|
|||
![]()
Pai daca CAP-ul X avea un buget si ICS Alimentara avea alt buget atunci unde se pierdeau bani ? Este logic sa gandim ca unele unitati erau subventionate pentru a se da oamenilor de munca dar per total activitatea economica nu era foarte diferita de cea din zilele noastre.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Concurența în comunism nu-și avea sensul și rostul căci nu existau produse de calitate decât rebuturi și decât să le arunce le vindea nouă ca să aibă fiecare comunist din bellșug: uniformă, bloc, rație și ce mai era... doar că nu erau gratis ci pe bani mulți și lucrai o viață ca să le ai... la capitaliști e același lucru doar că-s spoite cu lux și cu reclame că defapt e acelaș gunoi doar că e mult mai bine ambalat și spoit ca să te încânți singur că acuma ești liber să alegi deși toate produsele lor sunt la fel nu ieftine și proaste ci scumpe și proaste, deci concurența doar le spoiesc cu lux și le scumpește. Last edited by vsovivi; 20.03.2012 at 13:47:28. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
cine/ce sunt? | victortiti89 | Din Noul Testament | 1 | 29.05.2011 18:31:25 |
Cine are nevoie | laurschepsis | Umanitare | 2 | 24.02.2011 23:01:53 |
Cine stie? | Adriana Cluj | Generalitati | 2 | 26.08.2010 21:36:05 |
Cine stie? | KKokos | Generalitati | 2 | 02.12.2009 18:24:33 |
Eu cu cine votez? | ClaudiuT | Stiri, actualitati, anunturi | 81 | 02.08.2009 23:22:27 |
|