Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.03.2012, 07:40:48
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Evident ca tinem aceste sarabatori la fel ca si crestinii de la inceput. Despre Cincizecime chiar scrie in Biblie, dar voi luati doar ce va convine din ea si uitati de ceea ce va contrazice. Faptele Apostolilor, cap. 20:
"16.Căci Pavel hotărâse să treacă pe apă pe lângă Efes, ca să nu i se întârzie în Asia, pentru că se grăbea să fie, dacă i-ar fi cu putință, la Ierusalim, de ziua Cincizecimii."
Măi, cum se face că toate ciudățeniile se bazează tot pe texte unice, ori pe texte neclare?

Exact pentru ce râvnea Pavel să fie la Ierusalim de Ziua Cincizecimii, nu se relatează. Poate că adunarea creștinilor iudei care aveau să fie acolo din toată Palestina ar fi făcut cu putință o mai eficientă distribuire a ajutorului pe care îl ducea la Ierusalim. Sau poate pentru că datorită revărsării Duhului la o anterioară Zi a Cincizecimii, sărbătoarea aceasta deținea un loc special în emoțiile lui Pavel. În orice caz, el nu continuase călătoria cu prilejul Paștelui (cap. 20,6) și, întrucât mergea la Ierusalim, era numai natural să dorească să fie acolo cu prilejul sărbătorii următoare. Dar nu se spune nimic de "legănarea snopului", de ramuri de sălcii la poartă sau mai știu eu ce Tradiții întâlnite azi la creștini la Rusalii.

Interesant și amuzant totodată că în cazul Cincizecimii nu mai folosiți argumentul justificativ "sărbătoare evreiască care amintește că au fost robi în Egipt" folosit în dreptul sabatului. Deși acest lucru e pomenit și în legătură cu Cincizecimea: Deut. 16,9-12.

Citat:
La evrei nu exista Cincizecimea, doar Rusalii, Apostolul nu ar fi pomenit-o daca nu avea importanta.
Gogoașa asta chiar n-o mai înghit! Dacă te pun să cauți în Biblie "Rusaliile la evrei" o să dai din colț în colț vreme de10 postări, după care... se va închide topicul.

Citat:
Asta e un fel de hotul striga hotii. Inventeaza adventistii o minciuna si apoi spun ca cei cei ce spun adevarul mint, pentru ca nu spun minciuna lor.
"Minciuna" inventată de adventiști fiind care? Că în Scriptură nu scrie nimic de poruncirea ținerii duminicii? Demonstrează cu Scriptura că e o minciună! Ai acum ocazia! Pe cât punem pariu că n-o vei face?

Citat:
Si asta stii ca am mai discutat, dar ai uitat. Asadar, Faptele Apostolilor, cap. 20 "7. În ziua întâi a săptămânii adunându-ne noi să frângem pâinea, Pavel, care avea de gând să plece a doua zi, a început să le vorbească și a prelungit cuvântul lui până la miezul nopții."
N-am uitat. Dar poate ai uitat tu că acesta nu e un argument. Ucenicii frângeau pâine în fiecare zi, nu doar duminica (Fapte 2,46). Ori vrei să zici că e un argument pentru slujba de la miezul nopții? Din câte știu eu, liturghia duminicală nu se ține la miezul nopții...

Citat:
Iar in Apocalipsa scrie si cuvantul "ziua Domnului"
Măi să fie! În NT scrie "ziua Domnului" de vreo 10 ori, niciodată cu referire la prima zi a săptămânii!

Citat:
in Apocalipsa scrie si cuvantul "ziua Domnului" adica Duminica pe romaneste.
Cuvântul "ziua Domnului" e de fapt... două cuvinte, iar interpolarea ortodoxă "duminică" cam miroase a smoală și pucioasă la cazan...

Citat:
Evreii foloseau Sabath pentru ziua de sambata, la fel cum folosesc si adventistii probabil.
Doar că în Apoc.1,10 nu e vorba de ziua de odihnă, ci de ziua revenirii Domnului (citește în context).

Citat:
Referiri care nu sunt in Sfanta Scriptura avem mai multe
Mulțumesc frumos, noi suntem cu "Sola Scriptura", nu cu Sola Tradiția.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sfinti cu moaste Seraphim7 Moaste 4 04.11.2011 19:22:06
S-a umplut din nou Casa Domnului de comercianti? Marius22 Generalitati 11 12.08.2010 17:06:14
sfinti...chinezi? mariamary Moaste 3 03.03.2010 13:23:00
Bucuria lui Dumnezeu de a ne darui cerul Ioan_Ciobota Generalitati 2 20.04.2008 18:14:32
Portrete de sfinti/Sfinti si sfintenie alecsandru Biserica Romano-Catolica 18 20.04.2007 19:46:05