![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Exodul 16:26 Veți strânge timp de șase zile; dar în ziua a șaptea, care este Sabatul, nu va fi.” |
|
||||
|
||||
![]()
atata-mi in geneza amice.Evreii numerotau zilele cu 1,2,3, etc, si nu cu luni, marti, etc. Iar sabat nu insemna sambata ci zi de odihna. Doamne ajuta!
Last edited by stefan florin; 22.03.2012 at 17:43:20. |
|
|||
|
|||
![]()
Geneza 2:3 Dumnezeu a binecuvântat ziua a șaptea și a sfințit-o, pentru că în ziua aceasta S-a odihnit de toată lucrarea Lui pe care o zidise și o făcuse.
|
|
||||
|
||||
![]()
nu scrie ca era sambata
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
FAPTE 20:7 ??? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De exemplu in cazul Sabatului traduc ziua de odihna in locul cuvantului odihna. Sabat inseamna odihna, iar in unele locuri e vorba de cuvantul odihna, nu se ziua de odihna. Mai spun ca "a saptea" se refera la denumirea zilei, nu la numaratoarea zilelor, la fel cu confuzia intre odihna si ziua de odihna. Au mai inventat ceva, ca pana la Moise se tinuse ziua de odihna inca de la facerea lumii, si de aceea "a saptea" era denumirea zilei. De fapt e doar rastalmacirea lor, niciunde in Vechiul Testament nu scrie ca se tinea saptamana si ziua de odihna (ei au gasit un loc sau doua in care scrie de sapte zile de fapt fara nicio legatura cu ziua de odihna). Asadar, prima data cand se face referire la saptamana si ziua de odihna este in desert (afara de zilele facerii). Acolo intr-o zi Domnul a dat mana din cer. In a sasea zi de cand a cazut mana le-a spus ca a doua zi e ziua de odihna si sa stranga dublu. Asadar era o zi la intamplare, in decalog Domnul doar aminteste ca la fel a fost si la creatie. Noi nu mai avem legatura cu ziua aceea in care nu a cazut mana, avem tot sase zile de munca si una de odihna, la fel ca in porunca, doar ca ziua este ziua invierii lui Iisus, care pe timpul lui Hristos era ziua intai la evrei. Asta e pe scurt. |
|
|||
|
|||
![]()
Corect. Iar expresia "sabat"(odihna) are corespundent in mai multe limbi: sambata (in romana), el sabato (in spaniola), sabata (in italiana), sumbot (in maghiara), subota (in rusa), etc.
In concluzie, samabata inseamna odihna (sabat). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Mare dreptate ai! Nu mai avem legătura, am rupt-o... Și ne mirăm de ce nu este binecuvântare, de ce este atâta întunecime spirituală, de ce suntem blestemați... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In cazul asta am mai discutat in trecut, vad ca toti adventistii spun asta cu Biblia veche, deci asa sunteti invatatati de pastori. In mod intentionat se face confuzia intre denumiri, pentru ca Sambata=Sabat=odihna si s-a luat intenionat o traducere mai veche in care era tradus cuvantul sabat, care se referea la odihna cu cuvantul romanesc, sambata, pentru a sprijini teza adventista. Dar Domnul are legatura numai cu adevarul, nu cu neadevarul sau incercarea de pacalire, asta e din alta parte. Si am dat si exemple data trecuta, e ca si cum am spune "ma duc sa ma odihnesc" si traducem "ma duc sambata". Poate si voi ati fost pacaliti cu interpretarea asta si asa v-ati convertit, si ma gandesc cati altii au fost pacaliti si s-au convertit la adventisti din cauza asta. De ce nu citati editia la zi a Bibliei? Citat:
Citat:
Citat:
Acum priveste cu atentie la ortodoxie, nu ceea ce au spus pastorii adventisti. Mii de minuni, un om cand se ruga putea face si minuni daca era sporit, la fel ca in timpul lui Iisus. In contrast la adventisti nimic, si discipolii lui Aristotel tot asa aveau rezultatul, de aceea spun ca e doar o filozofie. |
|
|||||
|
|||||
![]()
Știi bine că nu mă supăr din atâta lucru. Dacă eram așa supărăcios plecam de pe acest forum încă de acum 3 ani când am început să fiu insultat și drăcuit de către super-ortodocși.
Citat:
Citat:
![]() Citat:
![]() Uite, mai bine cităm prima ediție a Bibliei, aia în originalul ebraic și punem alături și ce însemna termenul (în cazul de față "sabat") atunci acest termen pentru cititor. E bine așa? Eu zic că e corect din toate punctele de vedere (filologic, teologic, etc.). Citat:
Citat:
În curând Întunecatul va pogorî foc din cer pe pământ în văzul lumii întregi nu doar "la TV"... să vezi atunci puhoi de religioși urmându-l! Doar nu crezi că-l vor urma ateii... Îl vor urma "dreptcredincioșii" ahtiați după minuni. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sfinti cu moaste | Seraphim7 | Moaste | 4 | 04.11.2011 19:22:06 |
S-a umplut din nou Casa Domnului de comercianti? | Marius22 | Generalitati | 11 | 12.08.2010 17:06:14 |
sfinti...chinezi? | mariamary | Moaste | 3 | 03.03.2010 13:23:00 |
Bucuria lui Dumnezeu de a ne darui cerul | Ioan_Ciobota | Generalitati | 2 | 20.04.2008 18:14:32 |
Portrete de sfinti/Sfinti si sfintenie | alecsandru | Biserica Romano-Catolica | 18 | 20.04.2007 19:46:05 |
|