Citat:
În prealabil postat de TunsDiana
Nu imi place in schimb, in special la nunti, in cele mai multe cazuri, desi au loc in oras, se pune muzica populara toata noaptea. Si nu inteleg de ce. Unii zic ca asa cere traditia. Care traditie? Cea de la tara? Dar noi suntem in oras. Mirii sunt oraseni, de ce ar pune populara? Pune domnule cateva melodii cu dedicatie pentru cei amatori sau rudele de la tara si atat.
Plus obiceiurile cu lautari, imbracatul miresei dar deja deviem mult de la discutie.....
|
De cele mai multe ori este muzica
de petrecere, nu populara, e o deviere de la muzica autentica, e contrafacuta! Aia nu e muzica populara!
E muzica de topaiala!
Cica ""banatene"", alea ""oltenesti"" groaznice (nu zic de cele autentice, sa fiu bine inteleasa, vorbesc de cele folosite la petreceri) cantate de niste tanti, coafate, rujate, motate, puse pe tocuri, eventual cu o ie, dar nu obligatoriu, mai curand cu o rochie lunga crapata pana la chiloti, care numai cantarete de muzica populara nu sunt (nu-mi vine in minte acum vreun nume... una ce canta cu Puiu Codreanu, gen Carmen Serban... si altele asemenea, astea nu-s cantarete de muzica populara!!!!!!!) astea fac doar rau folclorului adevarat!
O sa-ti trimit niste link-uri pe mesaj privat cu muzica populara adevarata! Ca sa faci diferenta... Sau uita-te aici pe forum, la ce am postat la ""Ce muzica va incanta""
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...639#post430639
Mai povestim altadata, acuma e tarziu. Noapte buna. Doamne ajuta!