Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.03.2012, 22:35:36
vladstejaru vladstejaru is offline
Member

Data înregistrării: 20.03.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
E treaba ta dar vezi , deja te afli in afara "stiintei ".Tu vrei sa amesteci lucrurile pentru ca asa au sens pentru tine.Cineva spunea ca nu am atata credinta incat sa cred in evolutie.Te intreb si eu : Ce nevoie are stiinta de falsuri ? Nu e vorba numai de desenele alea ci de un lung sir de falsuri.Practic nu te poti increde niciodata in ultimele descoperiri pentru ca nu stii daca nu cumva sant opera unor "entuziasti ".
Daca minciuna a mers prea departe si oamenii nu mai pot da inapoi ? De ce exista oameni de stiinta care fac pasul inapoi cu orice risc ? Ei nu invata acelasi lucru ?De ce isi risca o cariera frumoasa numai ca sa spuna ca santem mintiti ?
de stiinta este nevoie, stii si tu lucrul asta. daca maine te vei simti rau (sper ca) vei merge la doctor. eu asta as face, nu voi incerca sa ma salvez prin rugaciune. in acelasi timp, este ceva in oameni care nu poate fi explicat, cel putin nu deocamdata, prin comparatii cu maimute.

dar trebuie sa cercetam, ca sa evoluam. ca sa putem sa ajungem mai repede unde avem nevoie, sa putem comunica mai usor, sa ne putem trata sau vaccina. si toate aceste solutii nu sunt operele unor entuziasti. sunt rezultatul a multor ani de studii si de munca. tu le numesti falsuri, sunt de fapt teorii partiale, cu date incomplete, care se construiesc in timp, ajungand sa le contrazica pe cele vechi. dar daca nu ar exista ideea, intrebarea, unde am fi acum? chiar si crestinismul a "evoluat" din iudaism si daca nu ma insel multe rituri se pastreaza si astazi. si Isus a fost un fel de insurgent la vremea lui. cred.

nu stiu despre ce cariere imi spui, sau la ce minciuni te referi, te-am pierdut aici.
Vechi 23.03.2012, 23:03:19
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vladstejaru Vezi mesajul
de stiinta este nevoie, stii si tu lucrul asta. daca maine te vei simti rau (sper ca) vei merge la doctor. eu asta as face, nu voi incerca sa ma salvez prin rugaciune. in acelasi timp, este ceva in oameni care nu poate fi explicat, cel putin nu deocamdata, prin comparatii cu maimute.

dar trebuie sa cercetam, ca sa evoluam. ca sa putem sa ajungem mai repede unde avem nevoie, sa putem comunica mai usor, sa ne putem trata sau vaccina. si toate aceste solutii nu sunt operele unor entuziasti. sunt rezultatul a multor ani de studii si de munca. tu le numesti falsuri, sunt de fapt teorii partiale, cu date incomplete, care se construiesc in timp, ajungand sa le contrazica pe cele vechi. dar daca nu ar exista ideea, intrebarea, unde am fi acum? chiar si crestinismul a "evoluat" din iudaism si daca nu ma insel multe rituri se pastreaza si astazi. si Isus a fost un fel de insurgent la vremea lui. cred.

nu stiu despre ce cariere imi spui, sau la ce minciuni te referi, te-am pierdut aici.
Pai eu nu am zis ca nu avem nevoie de stiinta.Eu doar ti-am zis ca tu cu teoria ta esti in afara "stiintei ".Iar cand am vorbit despre falsuri m-am referit chiar la falsuri. Adica ala a desenat embrionii asa stiind ca produce un fals.Unul care face un schelet din partile mai multor animale stie ce face.Si e vorba de un lung sir de falsuri nu de cateva accidente.

Iar cand spun de carierele celor care ne spun ca sant multe minciuni ma refer la o mana de oameni care au ales sa spuna public ca nu exista nici o dovada care sa sustina originea tuturor formelor de viata de pe pamant dintr-un stramos comun. Si multi dintre ei au avut numai de pierdut din cauza asta.
Intrebarea este ce se intampla cu un om de ajunge sa spuna asta.Sa spunem ca T.E. este adevarata. Ce se petrece cu cei care dupa ce studiaza ajung sa ne spuna ca santem mintiti ? Sa zicem ca unii ar face-o pentru bani, adica scriu niste carti si asa castiga mai mult dar sant destul de multi care nu fac asta.Practic isi rateaza o cariera, pentru ca nu mai sant primiti pe nicaieri odata ce se impotrivesc teoriei evolutiei.
Si apoi vedem cu ochii nostri ca sant posturi de TV cu vadit caracter anticrestin cum este National Geographic. Numai uite-te ce documentare au facut despre Iisus. E treaba lor ce fac dar de ce sa nu-mi pun si eu niste intrebari ?
Vechi 23.03.2012, 23:05:49
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is online now
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:

amice ai fost radical aici! A spus cumva crestinismul sau Iisus Hristos ca omul sa nu cerceteze? "Cautati si veti afla" ne-a indemnat Iisus. Expresia "crede si nu cerceta" stiinta a pus-o in carca religiei si nu invers. Si eu sunt de acord cu stiinta, dar sa fie corecta si nu falsa. Cand stiinta vine cu teorii pe care ni li impune ca certitudini, ti se pare corect? Ani de zile in scoli s-a invatat doar teoria evolutionista fara cealalta alternativa, cea creationista. A fost corect? Acum ca s-a introdus in scoli religia, sunt destule voci care critica acest lucru pe motiv ca elevii atei sunt discriminati, uitand ca acelasi lucru se intampla cu elevii credinciosi cand li se preda in scoli teoria evolutionista. Ai spus mai sus ca trebuie sa cercetam ca sa evoluam. In general asa este. Dar stiinta nu sta in teoria evolutionista a lui Darwin asa cum ai lasat tu pana acum sa se inteleaga. Ce legatura este intre teoria corzilor din fizica cuantica si teoria lui Darwin? Ce, fratii Wright nu puteau inventa avionul daca nu stiau ca omul "se trage din maimuta" conform teoriei lui Darwin? Prietene, crestinismul nu are nimic cu stiinta. Stiinta nu a facut nimic decat sa descopere treptat ceea ce Biblia a spus cu mult timp in urma. Doamne ajuta!
Vechi 23.03.2012, 23:16:04
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
amice ai fost radical aici! A spus cumva crestinismul sau Iisus Hristos ca omul sa nu cerceteze? "Cautati si veti afla" ne-a indemnat Iisus. Expresia "crede si nu cerceta" stiinta a pus-o in carca religiei si nu invers. Si eu sunt de acord cu stiinta, dar sa fie corecta si nu falsa. Cand stiinta vine cu teorii pe care ni li impune ca certitudini, ti se pare corect? Ani de zile in scoli s-a invatat doar teoria evolutionista fara cealalta alternativa, cea creationista. A fost corect? Acum ca s-a introdus in scoli religia, sunt destule voci care critica acest lucru pe motiv ca elevii atei sunt discriminati, uitand ca acelasi lucru se intampla cu elevii credinciosi cand li se preda in scoli teoria evolutionista. Ai spus mai sus ca trebuie sa cercetam ca sa evoluam. In general asa este. Dar stiinta nu sta in teoria evolutionista a lui Darwin asa cum ai lasat tu pana acum sa se inteleaga. Ce legatura este intre teoria corzilor din fizica cuantica si teoria lui Darwin? Ce, fratii Wright nu puteau inventa avionul daca nu stiau ca omul "se trage din maimuta" conform teoriei lui Darwin? Prietene, crestinismul nu are nimic cu stiinta. Stiinta nu a facut nimic decat sa descopere treptat ceea ce Biblia a spus cu mult timp in urma. Doamne ajuta!
Nu sunt de acord cu predarea religiei in scoli pentru ca religia nu este o stiinta. Teoria evolutionista a fost singura predata pentru ca este singura varianta stiintifica.

Dupa cum probabil stii, miracolele nu se predau la scoala copiilor. Le afla in familie, din povesti. Si nu mi se pare normal sa fie initiati din clasa pregatitoare intr-o religie pe care nu au ales-o. Sa invete despre mantuire la 6 ani? Mantuirea a ce? Sa invete la scoala ca daca isi doresc ceva ii pot cere ingerasului? Nu cred ca e spre binele lor. Dar e doar parerea mea.

Stiu ca te va supara raspunsul meu si am sa incerc sa fie ultimul, pentru binele amandorura.
Vechi 23.03.2012, 23:16:46
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Pai eu nu am zis ca nu avem nevoie de stiinta.Eu doar ti-am zis ca tu cu teoria ta esti in afara "stiintei ".Iar cand am vorbit despre falsuri m-am referit chiar la falsuri. Adica ala a desenat embrionii asa stiind ca produce un fals.Unul care face un schelet din partile mai multor animale stie ce face.Si e vorba de un lung sir de falsuri nu de cateva accidente.

Iar cand spun de carierele celor care ne spun ca sant multe minciuni ma refer la o mana de oameni care au ales sa spuna public ca nu exista nici o dovada care sa sustina originea tuturor formelor de viata de pe pamant dintr-un stramos comun. Si multi dintre ei au avut numai de pierdut din cauza asta.
Intrebarea este ce se intampla cu un om de ajunge sa spuna asta.Sa spunem ca T.E. este adevarata. Ce se petrece cu cei care dupa ce studiaza ajung sa ne spuna ca santem mintiti ? Sa zicem ca unii ar face-o pentru bani, adica scriu niste carti si asa castiga mai mult dar sant destul de multi care nu fac asta.Practic isi rateaza o cariera, pentru ca nu mai sant primiti pe nicaieri odata ce se impotrivesc teoriei evolutiei.
Si apoi vedem cu ochii nostri ca sant posturi de TV cu vadit caracter anticrestin cum este National Geographic. Numai uite-te ce documentare au facut despre Iisus. E treaba lor ce fac dar de ce sa nu-mi pun si eu niste intrebari ?
Asta fac si eu, imi pun niste intrebari. Multumesc pt clarificare.
Vechi 23.03.2012, 23:28:24
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
Opiniile sunt diferite aici, cu a ta nu sunt de acord
......
Teoria evolutionista a fost singura predata pentru ca este singura varianta stiintifica.
...
Asta fac si eu, imi pun niste intrebari. Multumesc pt clarificare.
Revenind la prima postare:

"Salut,

Sunt tentat sa cred in teoria evolutionista, mai ales prin prisma studiilor facute in ultimii 20 de ani.

Am citit un articol la http://uk.news.yahoo.com/team-sheds-...000212560.html este foarte interesant, despre cum au inceput maimutele sa mearga in doua picioare; e o teorie simpla, legata de obtinerea hranei de zi cu zi cu mai multa usurinta.

Voi ce parere aveti? Sunt valabile aceste teorii?"

Te-ai lamurit in legatura cu parerea noastra?
A contat parerea noastra pentru tine?

Last edited by Adriana Cluj; 23.03.2012 at 23:35:35.
Vechi 23.03.2012, 23:33:43
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj Vezi mesajul
Revenind la prima postare:

"Salut,

Sunt tentat sa cred in teoria evolutionista, mai ales prin prisma studiilor facute in ultimii 20 de ani.

Am citit un articol la http://uk.news.yahoo.com/team-sheds-...000212560.html este foarte interesant, despre cum au inceput maimutele sa mearga in doua picioare; e o teorie simpla, legata de obtinerea hranei de zi cu zi cu mai multa usurinta.

Voi ce parere aveti? Sunt valabile aceste teorii?"

Te-ai lamurit in legatura cu parerea noastra?
Nu inca. Oricum nu e o singura parere, oamenii gandesc si cred diferit, zic eu.
Vechi 23.03.2012, 23:33:52
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is online now
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
Nu sunt de acord cu predarea religiei in scoli pentru ca religia nu este o stiinta. Teoria evolutionista a fost singura predata pentru ca este singura varianta stiintifica.

Dupa cum probabil stii, miracolele nu se predau la scoala copiilor. Le afla in familie, din povesti. Si nu mi se pare normal sa fie initiati din clasa pregatitoare intr-o religie pe care nu au ales-o. Sa invete despre mantuire la 6 ani? Mantuirea a ce? Sa invete la scoala ca daca isi doresc ceva ii pot cere ingerasului? Nu cred ca e spre binele lor. Dar e doar parerea mea.

Stiu ca te va supara raspunsul meu si am sa incerc sa fie ultimul, pentru binele amandorura.
prietene raspunsul tau nu m-a suparat. Sincer. E doar parerea ta si ti-o respect. In schimb m-a intristat.
Teoria lui Darwin nu este acceptata de toti oamenii de stiinta. Marele Nikola Tesla nu credea in ea. Nici Issac Newton sau Einstein. Doamne ajuta!

Last edited by stefan florin; 23.03.2012 at 23:40:02.
Vechi 23.03.2012, 23:37:35
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
Nu inca. Oricum nu e o singura parere, oamenii gandesc si cred diferit, zic eu.
Mai era o intrebare: a contat parerea noastra pentru tine?
Vechi 23.03.2012, 23:43:29
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:

Nici muzica sau desenul sau sportul nu sant stiinte si totusi le predam in scoli.
Eu cred ca predarea religiei in scoala este un mare pas inainte.Sigur ca ateii recurg la o mare smecherie cu statul laic asa cum au facut si in occident si probabil ca pana la urma o sa castige.Pentru ca ei au transformat statul laic in care libertatea religioasa este garantata in stat ateu in care libertatea religioasa este cel mult ingaduita.Adica inchina-te tu daca vrei in casa ca aici afara conducem noi ateii.
Eu imi aduc aminte cum atunci cand eram mic m-am dus cu parintii la Mangalia si langa hotel era o moschee. Si iesea unul in toiul noptii si canta de mama focului ...era deranjant dar asta e frumusetea statului laic.Lasa-l domnule sa cante, de ce ti-ai facut hotel langa moscheea lui ?
Si era comunism atunci.
Subiect închis

Tags
creatie, darwin, evolutie, habotnici, maimute

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
CREATIE sau EVOLUTIE? C.tin Teologie si Stiinta 550 30.09.2017 17:36:17
Teoria Big-Bang-ului il exclude pe Dumnezeu din Creatie neica_nimeni_altul Teologie si Stiinta 59 27.11.2012 12:25:23
creatie sau evolutionism? codana Generalitati 11 15.09.2010 19:10:27
Crezi in evolutie? radugherasim Teologie si Stiinta 680 07.03.2010 19:25:54
Evolutie sau involutie? silverstar Generalitati 34 17.02.2007 22:09:45