![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
2. Preotul dumitale se contrazice cu Catehismul Ortodox, care propovaduieste pazirea, de catre crestini, a Celor 10 Porunci Dumnezeiesti (inclusiv porunca IV-a, referitoare la ziua a saptea). Citez din Catehismul Ortodox: """"21. Cele 10 porunci stau la temelia vietii morale a crestinului? Da. De aceea, pentru a sti cum sa-si intocmeasca viata potrivit vointei lui Dumnezeu, pentru a-si castiga mantuirea, crestinul trebuie sa cunoasca si sa pazeasca cele 10 porunci.""" (http://www.crestinortodox.ro/carti-o...ala-80574.html) 126. Care este porunca a patra? Porunca a patra este aceasta: "Adu-ti aminte de ziua odihnei, ca sa o sfintesti. Lucreaza sase zile si-ti fa in acelea toate treburile tale, iar ziua a saptea este odihna Domnului Dumnezeului tau; sa nu faci in acea zi nici un lucru: nici tu, nici fiul tau, nici fiica ta, nici sluga ta, nici slujnica ta, nici boul tau, nici asinul tau, nici orice dobitoc al tau, nici strainul care ramane la tine. Ca in sase zile a facut Domnul cerul si pamantul, marea si toate cele ce sunt intr-insele, iar in ziua a saptea S-a odihnit. De aceea a binecuvantat Domnul ziua a saptea si a sfintit-o" (Ies. 20, 8-11). 127. Ce invata porunca aceasta? Aceasta porunca invata doua lucruri, si anume: datoria muncii in timpul celor sase zile ale saptamanii si datoria de a sarbatori ziua a saptea, ca zi de odihna, inchinata Domnului. (http://www.crestinortodox.ro/carti-o...nci-80579.html) P.S. Recomandare: cititi, din Catehismul Ortodox, capitolul intitulat "Legea morala" ca sa intelegeti ce legi din Vechiul Testament s-au desfiintat si ce Lege a ramas si este numita de Sfintii Apostoli ca fiind "sfanta, dreapta si buna". Last edited by grasu77; 26.03.2012 at 19:43:44. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Te inseli. Cititi-le daca vreti ca sa cunoasteti raspunsurile ortodoxe la intrebarile pe care le puneti pe-aici, nu sunt vorbele mele, ci ale celor invatati si indreptatiti sa vorbeasca. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Citat:
Acel "invatat"(numit "preot"- in articolele postate de dvs.) se contrazice cu invataturile din Catehismul Ortodox si se contrazice pe el insusi (facand afirmatii in contradictoriu - vedeti spre exemplu cum talcuieste versetul in care Domnul spune:"Sa nu socotiti ca am venit sa stric Legea sau proorocii. N-am venit sa stric, ci sa implinesc. Caci adevarat, zic voua: inainte de a trece cerul si pamantul, o iota sau o cirta din lege nu va trece, pana ce nu se vor face toate"). P.S. Revin cu indemnul de a citi Catehismul Ortodox, in special capitolul "Legea morala". Last edited by grasu77; 26.03.2012 at 20:12:34. |
|
|
|||
|
|||
|
S-au discutat pagini întregi pe acestă temă...Nu îți este clar că ortodocșii în prima zi a săptămânii - Duminca, sărbătoresc Învierea Domnului Iisus Hristos...ceea ce faci este numai rea voință...
1.După ce a trecut sâmbăta, când se lumina de ziua întâi a săptămânii (Duminică), au venit Maria Magdalena și cealaltă Marie, ca să vadă mormântul. (Matei 28, 1) 9. Și înviind dimineața, în ziua cea dintâi a săptămânii (Duminică) El s-a arătat întâi Mariei Magdalena, din care scosese șapte demoni. (Marcu 16, 9) 1.Iar în prima zi după sâmbătă, foarte de dimineață, au venit ele la mormânt, aducând miresmele pe care le pregătiseră. (Luca 24, 1) Last edited by ovidiu b.; 26.03.2012 at 20:45:03. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
7. În ziua întâi a săptămânii (Duminică) adunându-ne noi să frângem pâinea, Pavel, care avea de gând să plece a doua zi, a început să le vorbească și a prelungit cuvântul lui până la miezul nopții. (Fapte 20, 7) Pogorârea Duhului Sfânt la cincizecime: 1. Iar în prima zi după sâmbătă, foarte de dimineață, au venit ele la mormânt, aducând miresmele pe care le pregătiseră ............................ 49. Și iată, Eu trimit peste voi făgăduința Tatălui Meu; voi însă ședeți în cetate, până ce vă veți îmbrăca cu putere de sus.(Luca 24) Last edited by ovidiu b.; 26.03.2012 at 21:03:00. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Cu astfel de argumente vreti sa schimbati Porunca lui Dumnezeu referitoare la singura zi a saptamanii pe care El a binecuvantat-o, a sfintit-o si S-a odihnit in ea? P.S. Frangerea painii se facea in fiecare zi, nu doar in ziua intaia a saptamanii (Fapte 2:46). |
|
|
|||
|
|||
|
Daca e cazul, avem preoti vrednici, invatati, care stiu sa ne talmaceasca tot ce e nevoie, trebuie sau dorim sa stim. Nu interpretam dupa mintea si dupa urechea noastra nici Biblia nici scrieri ale Sfintilor Parinti.
|
|
|
|||
|
|||
|
Tot ce ati reusit sa demonstrati este faptul ca aveti "preoti"(ma refer la cel din articolul dvs.) care contrazic Scriptura, contrazic Catehismul Ortodox si se contrazic pe ei insisi.
|
|
|
|||
|
|||
|
Se numeste intransigenta.
Nu. Fac cunoscuta invatatura celor cunoscatori. E problema ""ereticilor"", cum te-ai exprimat dumneata, nu eu, ce vor face dupa citirea lor... Multumesc. Voi citi la recomandarea preotului meu. Last edited by Adriana Cluj; 27.03.2012 at 20:39:06. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Sfinti cu moaste | Seraphim7 | Moaste | 4 | 04.11.2011 20:22:06 |
| S-a umplut din nou Casa Domnului de comercianti? | Marius22 | Generalitati | 11 | 12.08.2010 18:06:14 |
| sfinti...chinezi? | mariamary | Moaste | 3 | 03.03.2010 14:23:00 |
| Bucuria lui Dumnezeu de a ne darui cerul | Ioan_Ciobota | Generalitati | 2 | 20.04.2008 19:14:32 |
| Portrete de sfinti/Sfinti si sfintenie | alecsandru | Biserica Romano-Catolica | 18 | 20.04.2007 20:46:05 |
|
|