Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.03.2012, 20:50:19
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Păi acesta este tocmai unul din sensurile lui apoleipetai, nu a scos nimic.
NU.
"leipetai" inseamna "a ramane".
"apoleipetai" inseamna "a ramane in urma, a parasi"
http://www.greekbible.com/index.php
Vechi 27.03.2012, 20:53:43
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
NU.
"leipetai" inseamna "a ramane".
"apoleipetai" inseamna "a ramane in urma, a parasi"
Cum se face, că niciunul din traducătorii ortodocși n-a sesizat acest sens? Și v-am dat 6 exemple. Dacă-l puneți și pe Bădiliță în rândul ortodocșilor (a trecut la greco-catolici după ce a tradus Biblia), aveți 7!
Vechi 27.03.2012, 20:55:58
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Concluzie eronata. Adventistii sarbatoresc ziua a saptea (sambata) asa cum a poruncit Dumnezeu (ca o sarbatoare a creatiei impreuna cu Creatorul).
Si noi sarbatorim tot o a 7-a zi, Duminica asa cum a poruncit Cuvantul Creator intrupat spre mantuirea noastra (Dies Domini care apare in Apocalipsa 1, 10, daca tot e sa vorbim "apocaliptic": "În ziua Domnului (Dies Domini, adica Duminica) eram în Duhul. Și am auzit înapoia mea un glas puternic, ca sunetul unei trâmbițe.."
Vechi 27.03.2012, 20:57:59
Banned

Implicit

Citat:
Si noi sarbatorim tot o a 7-a zi
Ba să avem pardon! De anul trecut de când B.O.R. a recunoscut oficial (prin noua formă a calendarului) că duminica e prima zi a săptămânii nu mai aveți nicio justificare! Gata, s-a terminat cu minciuna de veacuri!
Vechi 27.03.2012, 20:59:46
Senior Member

Implicit

Citat:
Cum se face, că niciunul din traducătorii ortodocși n-a sesizat acest sens? Și v-am dat 6 exemple. Dacă-l puneți și pe Bădiliță în rândul ortodocșilor (a trecut la greco-catolici după ce a tradus Biblia), aveți 7!
Eu cred cu putere ca si Dvoastra.ati fost inzestrat(a) cu inteligenta de Creator si urmand cursul link-ului atasat aveti capacitate de analiza.
Va sugerez sa vizitati link-ul pe care vi l-am dat si apoi sunt deschis la discutii, asta ca sa nu discutam "paralel".
Vechi 27.03.2012, 21:01:06
Senior Member

Implicit

Citat:
Ba să avem pardon! De anul trecut de când B.O.R. a recunoscut oficial (prin noua formă a calendarului) că duminica e prima zi a săptămânii nu mai aveți nicio justificare! Gata, s-a terminat cu minciuna de veacuri!
Eu nici nu am spus ca Duminica nu este ziua I. Eu doar am sugerat ca serbam tot a 7-a zi ca zi de odihna (Shabbath).
Vechi 27.03.2012, 21:05:48
Banned

Implicit

Citat:
Eu cred cu putere ca si Dvoastra.ati fost inzestrat(a) cu inteligenta de Creator si urmand cursul link-ului atasat aveti capacitate de analiza.
Va sugerez sa vizitati link-ul pe care vi l-am dat si apoi sunt deschis la discutii, asta ca sa nu discutam "paralel".
Linkul acela nu-mi spune nimic despre asta (verificați). Dar v-am pus o întrebare mai directă, de ce o evitați?
Vechi 27.03.2012, 21:06:23
Banned

Implicit

Citat:
Eu nici nu am spus ca Duminica nu este ziua I. Eu doar am sugerat ca serbam tot a 7-a zi ca zi de odihna (Shabbath).
ordinea zilelor o stabilește Dumnezeu, nu omul. O asemenea interpretare haotică a poruncilor lui Dumnezeu ar duce la anarhie.
Vechi 27.03.2012, 21:15:48
Senior Member

Implicit

Citat:
Linkul acela nu-mi spune nimic despre asta (verificați). Dar v-am pus o întrebare mai directă, de ce o evitați?
Pasi de accesare ai link-ului:
1.Se da click stanga pe adresa de mai jos:
2.In lista derulanta in jos denumita "Passage" se selecteaza optiunea "Hebrews".
3.In fereastra imediat dreapta a listei "Passage" se trece numarul capitolului din Evrei, adica 4.
4.In fereastra urmatoare din dreapta se insereaza versetul dorit, adica 9.
5.Se apasa butonul "Go" si veti fi teleportata la versetul cu pricina.
6.Faceti click stanga pe cuvantul "ἀπολείπεται" si veti obtine intr-o fereastra noua, mai mica traducerea in limba engleza.

Va rog sa-mi spuneti daca ati reusit sa obtineti traducerea engleza a cuvantului "ἀπολείπεται".
Vechi 27.03.2012, 21:23:01
Banned

Implicit

Citat:
Pasi de accesare ai link-ului:
1.Se da click stanga pe adresa de mai jos:
2.In lista derulanta in jos denumita "Passage" se selecteaza optiunea "Hebrews".
3.In fereastra imediat dreapta a listei "Passage" se trece numarul capitolului din Evrei, adica 4.
4.In fereastra urmatoare din dreapta se insereaza versetul dorit, adica 9.
5.Se apasa butonul "Go" si veti fi teleportata la versetul cu pricina.
6.Faceti click stanga pe cuvantul "ἀπολείπεται" si veti obtine intr-o fereastra noua, mai mica traducerea in limba engleza.

Va rog sa-mi spuneti daca ati reusit sa obtineti traducerea engleza a cuvantului "ἀπολείπεται".
Mulțumesc pentru Help, dar tot ați evitat răspunsul. Ori nu aveți încredere în traducătorii ortodocși ai Bibliei? Amândoi nu suntem specialiști în greacă (poate nici în aprecierea exactă a sensurilor, mai ales în context- de altfel pagina respectivă ne avertizează de posibila inacuratețe a definiției), cei care au terminat monumentala operă de traducere a Bibliei sunt. Ce părere aveți? Au greșit toți 7 în traducerea lui apoleipetai?

Last edited by osutafaraunu; 27.03.2012 at 21:25:54.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Interpretarea Scripturii ancah Secte si culte 78 20.11.2011 15:33:47
diferente intre calendarul patriarhal si cel de pe site kristy Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 9 19.11.2011 21:23:51
Ce diferente sunt intre catolicism si ortodoxie? Bast-et Generalitati 18 16.10.2010 23:56:19
Diferente intre oameni CM Generalitati 68 18.07.2009 14:58:04
Diferente intre B.O. si B.C. Laurentiu Biserica Romano-Catolica 44 11.12.2007 19:15:09