Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.03.2012, 15:43:18
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
fiecare pentru el trebuia sa puna deoparte, nu era vorba de unificarea tuturor donatiilor:

"În ziua întâi a săptămânii (Duminică), fiecare dintre voi să-și pună deoparte, strângând cât poate, ca să nu se facă strângerea abia atunci când voi veni"

vezi, e acolo "sa-si" - pronume reflexiv in dativ.

iar cand venea Pavel, toti se adunau si aduceau ce stransesera individual !
Eu am scris ca fiecare poate sa inteleaga afara de cel ce e adventist sau are sablonul adventist. Uita-te si tu la logica a ceea ce spui: Apostolul le spune credinciosilor sa adune de prin casa in prima zi neaparat, nu cumva sa stranga in alte zile ca e exclus din Biserica. Are vreo logica sa spuna ca in prima zi sa stranga? Nu era logica sa spuna ca sa adune fiecare, fara sa mai mentioneze prima zi? Le cadeau mainile daca strangeau de prin casa si in alte zile?
Ca sa intelegi mai bine sa vedem conteztul. cui ii adreseaza Sf. Pavel scrisoarea? Bisericilor din Corint. Am scris si primul verset, ca spune ca sa procedeze cum a randuit pentru Bisericile Galatei. Se adreseaza biserilor, nu fiecarui credincios. Nu e nevoie sa ne gandim ca Apostolul nu trecea pe la fiecare pe acasa sa adune ajutoarele, ci la biserica, la locul de intalnire a crestinilor. Asadar in fiecare duminica adunau ajutoarele aduse, adica atunci cand se adunau impreuna.
Vechi 28.03.2012, 15:45:41
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Eu am scris ca fiecare poate sa inteleaga afara de cel ce e adventist sau are sablonul adventist. Uita-te si tu la logica a ceea ce spui: Apostolul le spune credinciosilor sa adune de prin casa in prima zi neaparat, nu cumva sa stranga in alte zile ca e exclus din Biserica. Are vreo logica sa spuna ca in prima zi sa stranga? Nu era logica sa spuna ca sa adune fiecare, fara sa mai mentioneze prima zi? Le cadeau mainile daca strangeau de prin casa si in alte zile?
Ca sa intelegi mai bine sa vedem conteztul. cui ii adreseaza Sf. Pavel scrisoarea? Bisericilor din Corint. Am scris si primul verset, ca spune ca sa procedeze cum a randuit pentru Bisericile Galatei. Se adreseaza biserilor, nu fiecarui credincios. Nu e nevoie sa ne gandim ca Apostolul nu trecea pe la fiecare pe acasa sa adune ajutoarele, ci la biserica, la locul de intalnire a crestinilor. Asadar in fiecare duminica adunau ajutoarele aduse, adica atunci cand se adunau impreuna.
retine, te rog, ca desi le spune sa stranga ajutoarele in prima zi, totusi nu numeste aceasta "intaia zi" ca fiind "ziua Domnului", "zi dedicata", "zi de odihna",etc., ; de ce oare???
Vechi 28.03.2012, 15:56:45
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Apostolul le spune credinciosilor sa adune de prin casa in prima zi neaparat, nu cumva sa stranga in alte zile ca e exclus din Biserica. Are vreo logica sa spuna ca in prima zi sa stranga? Nu era logica sa spuna ca sa adune fiecare, fara sa mai mentioneze prima zi? Le cadeau mainile daca strangeau de prin casa si in alte zile?
Prietene, ia o mică pauză și cercetează atent pasajul, că asta e ultiuma ta speranță argumentativă!

Acolo scrie clar că în prima zi a săptămânii să strângă fiecare acasă. Nu în ziua a doua, nu în a treia. Poate fix pentru tine a fost scris așa, ca să știi că ziua întâia a săptămânii, departe de a fi o zi de adunare și închinare, era o zi de lucru!
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sfinti cu moaste Seraphim7 Moaste 4 04.11.2011 19:22:06
S-a umplut din nou Casa Domnului de comercianti? Marius22 Generalitati 11 12.08.2010 17:06:14
sfinti...chinezi? mariamary Moaste 3 03.03.2010 13:23:00
Bucuria lui Dumnezeu de a ne darui cerul Ioan_Ciobota Generalitati 2 20.04.2008 18:14:32
Portrete de sfinti/Sfinti si sfintenie alecsandru Biserica Romano-Catolica 18 20.04.2007 19:46:05