![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
”Pocăiește-te și plângi biet suflete al meu, înainte de a se termina ospățul și înainte ca Dumnezeu să închidă ușa cămării Mirelui” (Tropar din cântarea a 3-a, omis în versiunea românească)
|
|||
|
|||
![]()
Porunca cea de taină, luând-o întru cunoștință, cel fără trup în casa lui Iosif, degrab a stătut înainte, zicând celei ce nu știa de nuntă: Cel ce aplecat, cu păgorârea cerurilor încape fără schimbare tot întru tine. Pe Care și văzându-L în pântecele tău, luând chip de rob, mă spăimântez a striga ție: Bucură-te Mireasă, pururea Fecioară. (troparul Acatistului Buneivestiri)
![]()
|
||||
|
||||
![]() ![]() Lecția pe care o primim de la Bunavestire: intră în starea de bucurie, și binevestește, pământule, bucurie mare! Binevestește, pământule, bucurie mare, lăudați, ceruri, slava lui Dumnezeu (cântarea a 9-a din Canonul Bunei Vestiri)
|
|||
|
|||
![]()
Toate săltările trupului înfrânându-ți cu ostenelile sihăstrești, ți-ai arătat vitează înțelepciunea sufletului tău, că poftind să vezi Crucea Domnului, te-ai răstignit singură pe tine lumii, tu cea vrednică de cântare. Drept aceea și spre râvna vieții îngerești cu dragoste te-ai îndemnat singură, preafericită: roagă-te lui Hristos Dumnezeu, să dăruiască bogat iertare de greșale, celor ce cinstesc cu dragoste sfântă pomenirea ta. (Sedealnă la Utrenia Duminicii Sfintei Maria Egipteanca)
|
||||
|
||||
![]()
Nu am acum la indemana cartea din care am mai citat, dar de acolo am aflat un lucru interesant, la care nu ma gandisem pana atunci: Postul Pastilor se tine nu doar pentru a ne pregati de Inviere, ci si pentru a ne pregati pentru Patimile Domnului. De aceea tine 40 de zile: deci din prima zi a Postului si pana vinerea aceasta. Sapatamana Patimilor (precedata de Sambata lui Lazar si de Duminica Floriilor) se constituie intr-o perioada de post de sine statoare, in care suntem chemati sa Il urmam pe Hristos si sa ii fim alturi, pentru a ne rastigni si a ne ingropa cu El, in vederea Invierii. Folosul celor 40 de zile de post se va vedea acum, in felul in care vom trai realitatile din Sapatamna Mare.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Prostul este dușmanul a ceea ce nu cunoaște (Ibn Arabi) Last edited by Mihailc; 05.04.2012 at 14:28:58. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
http://www.crestinortodox.ro/stiri/z...lui-78572.html
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Maica Domnului ajutorul nostru nemijlocit pe drumul Pocaintei ! | cristiboss56 | Pocainta | 478 | 28.09.2024 22:37:42 |
A micsora timpul pocaintei | costel | Generalitati | 14 | 14.01.2013 17:46:36 |
Drumul Crucii, Calea Pocaintei, nevointele duhovnicesti. | alexmatei | Spiritualitatea ortodoxa | 0 | 16.03.2012 20:22:04 |
Triodul si judecarea aproapelui | ioan cezar | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 11 | 29.02.2012 14:19:24 |
A inceput perioada Triodului | georgeval | Generalitati | 12 | 11.02.2009 11:42:27 |
|