![]() |
![]() |
|
|
#1
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mai degraba as zice ca zaharul rafinat si faina alba sunt ... mai putin sanatoase, dar acum...zaharul brun e de 2 ori mai scump si faina integrala la fel. ca sa nu mai zic de cele bio. dar cacaua e naturala. Last edited by fallen; 05.04.2012 at 23:15:36. |
#2
|
|||
|
|||
![]()
Si cafeaua e naturală...și margarina cică e vegetală....dar asta nu inseamnă că sunt sănătoase...însă nu are sens să intrăm în detalii, nu face subiectul acetui topic.
![]() |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Ingrediente:300 ml apa minerala, 200 g zahar, 150 ml ulei, esenta de vanilie, 2 lingurite praf de copt, 350 g faina, 2 linguri cacao, nuci.
Mod de preparare: Aceasta prajitura zi si noapte e pufoasa si delicioasa! Nici nu iti vei da seama ca e o prajitura de post. Se dizolva zaharul in apa, se adauga uleiul, esenta, iar la final, faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca bine pana cand se obtine un aluat uniform. Se unge o tava cu ulei, se tapeteaza cu faina si se toarna jumatate din compozitie. Restul se amesteca cu cacao si se toarna peste aluatul alb. Deasupra se presara nuci taiate mic. Prajitura se coace in cuptorul deja incins, timp de 25-30 minute. http://www.culinar.ro/retete/retete-.../135/13/23712/ Chiar e o prajitura foarte buna si aspectuoasa. Eu am modificat insa reteta, adaugand visine din compot, si glazurand-o cu ciocolata neagra/zahar pudra.
__________________
Doamne ajuta-ne si ai mila de noi pacatosii! |
#4
|
||||
|
||||
![]()
O reteta care imi aduce aminte de timpul petrecut la bunica.
Ingrediente: ulei de floarea-soarelui 1 ceapa, tocata 1 cana de orez cu bobul rotund 2 ligurițe de zahar brun 1 praf de sare 1 pumn de prune uscate, fara samburi Mod de preparare: 1. Se incinge cuptorul la 180ºC/gaz 4. Se prajeste ceapa la foc mic pana se inmoaie, intr-o cratița care merge la cuptor, apoi se adauga orezul, se amesteca si se toarna destula apa fiarta cat sa acopere orezul cam cu 1cm. Se presara zaharul si sarea. Se lasa sa fiarba 10 minute, amestecand din cand in cand. 2. Se adauga prunele, apoi se da la cuptor inca 15 minute, ca sa se absoarba toata apa si sa se rumeneasca (se mai adauga apa fierbinte, daca e nevoie). Sursa Good Food |
#5
|
|||
|
|||
![]()
Toata lumea isi ia puteri "Dumnezeiesti", pana si preotii care nu sunt "Dumnezeu" ci il reprezinta pe Dumnezeu daca ii intrebi iti raspund ca nu sunt de post fructele de mare, dar daca ii intrebi de unde stiu nu stiu ce sa iti spuna, iti spun din burta un raspuns. Daca nu este in biblie scris despre asa ceva de unde stiti ca sunt de post sau nu sunt de post ? Poate ca in perioada biblica nu le credeau ca sunt bune de mancat. Fiecare are o idee si o zice. FRATILOR veniti cu argumente.
|
#6
|
||||
|
||||
![]()
__________________
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie. (Părintele Alexander Schmemann) |
#7
|
||||
|
||||
![]() Citat:
__________________
Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, mântuiește-ne pe noi. |
#8
|
|||
|
|||
![]()
Fructele de mare sunt de post (pentru ca nu au sange), in Sf Munte se mananca mereu asa ceva, eu sincera sa fiu nu pot nici sa ma gandesc la asa ceva ,as manca pamant si frunze decat calamar sau caracatita, desi am auzit ca sunt gustoase. E pacat sa gandesc ca sunt neplacute ( evit sa scriu exact sentimentul pt ca sunt persoane care consuma asa ceva) dar asta sunt
![]() ![]() |
#9
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Faptul de a va crea sentimente de neplacere doar in fata unor ganduri nu prea este realist,in sensul ca puteti sa treceti peste o experienta placuta tocmai din cauza ca o catalogati tocmai neplacuta doar din imaginatie! Adica lasati imaginatia sa umple locul pe care experienta reala ar trebui sa-l umple.
__________________
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
#10
|
||||
|
||||
![]()
Eu fac"bomboane" din prune uscate si nuci pisate.Prunele trebuiesc sa fie uscate,dar nu vechi,scortoase ci sa fie inca zemoase in interior.
Scot samburii prunelor,le tai in jumatati apoi marunt maruntel si le amestec cu nuci pisate( in cantitati egale). Pot sa ii dau forma de sul/salam si atunci le tai felii cand servesc sau le pot da forma de trufe,bomboane. Sunt foarte bune,extrem de dulci dar si sanatoase si naturale. Eu nu ma dau in vant dupa coca cu zahar,margarina,praf de copt... Nota:Prunele se pot inlocui si cu smochine uscate sau curmale.Cele mai dulci fructe! Nota2:Sper sa nu se supere colegele de forum care au postat prajituri,eu am vb doar in numele meu,fireste ca retetele lor pot servi altor persoane care apreciaza prajiturile :)
__________________
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. Last edited by Yasmina; 06.04.2012 at 09:05:47. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Post de bucate sau post de pacate...??? | geo.nektarios | Pocainta | 160 | 19.03.2016 13:34:53 |
Postul de pacate vs postul de bucate | tigerAvalo9 | Generalitati | 21 | 28.02.2012 23:29:05 |
Post | Bogdan N | Generalitati | 5 | 18.06.2011 22:06:08 |
* post * | Jamaica | Postul | 63 | 15.02.2011 20:56:37 |
post | dorinel78 | Generalitati | 16 | 25.03.2009 08:44:57 |
|