Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.04.2012, 11:13:42
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Spuneti-mi dvs care este rostul unui forum public?

Sunt pe acest forum restrictii privitoare la status,varsta,sex,nationalitate,localitate??

Daca dvs ma vedeti pe mine ridicola prin comentariile mele,va accept punctul de vedere si va multumesc ca mi-ati atras atentia,departe de mine sa va interzic a mai deschide gura pe forum.
Numai bine,sper ca ati inteles!
Iarta-ma, Yasmina. Citind raspunsul tau imi vine sa zic ca ar fi trebuit... sa tac. Vad ca ai interpretat-o la modul personal, cand eu ma refeream la intregul ansamblu de mesaje, care mai de care mai vehement impotriva gunoaielor din ochii celorlalti, nicidecum o discutie civilizata despre un subiect anume, fie el si avortul.
In primul moment am fost tentat sa preiau fragmente din aceste mesaje si sa arat cum se bat ele cap in cap, dar am inteles ca nu faceam decat sa lovesc si mai mult in orgolii si s-ar fi facut si mai mare valvataie.
"Ridicolul" subliniat de tine mi-a atras atentia, iar eu am indraznit sa-l scot in evidenta sub alta forma, asa cum cred ca s-ar cuveni in aceasta perioada. Arunca-ti o privire in urma: unele mesaje iti lasa un gust amar mai ales pentru ca ne consideram cu totii frati intru Hristos ale carui patimi si chinuri ar trebui sa le traim mai vartos saptamana asta.
Iarta-ma ca mi-am permis sa ma leg de mesajul tau, lasand impresia ca te-as acuza pe tine intr-un fel. Nici vorba. Si in principiu nu acuz pe nimeni fiindca nici eu nu fac exceptie de la inselare. Vreau doar sa ne straduim sa fim mai buni unii cu altii pentru ca Dumnezeu sa fie bun cu noi. Atat.

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote
Vechi 11.04.2012, 12:02:52
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Orice lucru din lumea aceasta are o limita a intelegerii, a acceptarii, a exagerarii , a bunului simt , a atragerii sau a cooperarii inspre ceva folositor, catre ceva ce poate fi sau deveni util tuturor.
Depasirea acestor limite nu produce niciodata bucurie sau placere , ci din contra .
Fata de acest "din contra" oamenii au reactii si atitudini diferite , pt. ca in primul rind oamenii sunt diferiti .
A accepta ca oamenii sunt diferiti , ca nu toti sunt de acord cu tine , ca nu toti pot fi de acord cu tine ține desigur de nivelul de instructie pe care il ai dar mai ales tine de cei 7 ani de la mamica !
Dar mai inainte de a accepta aceasta trebuie sa sti bine limitele de bun simt ale lucrurilor, nu doar ca ele exista , ci care sunt, ca nu poti intinde coarda peste limita ei elastica fara a produce reactii, fara a poduce agitatie , fara a trezi instincte , orgolii sau reactii normale dar clar exprimate de atentionare sau de indreptare despre ceea ce tocmai faci .
A pune capul in pamint si a nu te interesa consecintele faptelor tale , este un lucru grav . Grav nu pt. ceilalti , ci pt. tine in primul rind deoarece este posibil sa si gasesti ceea ,,ce cauti" , si apoi ai ce suporta !
In lumea aceasta , primul purtator de grija al tau esti tu insuti ! Daca nu sti asta , sau mai bine zis, daca ignori aceasta , cine mai crezi frate crestine ca este de vina ?

Este cunoascut proverbul care spune ca un glumet arunca o piatra in lac si apoi 10 destepti se chinuie sa o scoata . Dar probabil ca pe linga aceasta afirmatie clasica , sa zicem, exista si un adaos modern , si-anume , acela ca pe linga cei 10 care zic ca mai fac cite ceva cu piatra din lac mai exista 100 de cugetatori (si de smeriti -dupa caz) care complica si mai mult situatia .
Daca ar fi numai cugetatori , atunci conform inversului proverbului cunoascut (adica , "daca taceai , cugetator erai) era liniste si bine : glumetul care a aruncat piatra pleca(culmea , ca in realitate noastra dealtfel !) iar desteptii cautau intr-una la nesfirsit prin apa tulbure.
Daca ar fi fost numai smeriti , iarasi putea fi bine deoarece smerenia este lucru imbunatatit mult si uneori este chiar molipsitoare, spre folosul tuturor.
Dar a vorbi (adica a recomanda sau a da sfaturi... ca sa nu o mai tot cotim !) de smerenie, fie spunindu-i pe nume , fie facind mare aluzie la ea , insa a proceda altfel decit vorbesti ... asta se cheama altfel ! Nu mai este vorba de smerenie sau bunaintentie. Sti tu frate crestine cum se cheama !
De aceea si oamanii se judeca (asa precum insusi Hristos ne invata) dupa fapte si nu dupa vorbe , ca din vorbe ... stim cu totii cum este !

In concluzie : in loc a se intelege ca cu o asemenea atitudine , in care cu de la tine putere vrei sa impui regulile tale pe forum, vrei sa stabilesti tu ce si cum sa se faca invocind -asemeni multora- chiar si perioada de timp pe care o parcurgem in aceasta saptamina, deci , in loc a se intelege ca s-a depasit mult firescul de acceptare a unei atitudini si ca in plus s-au desvoltat reactii nefiresti la multe recomandari corecte si de bun simt , ne vedem pusi in fata unei serii de mustrari recurente si a unei atitudini de a te da atins .
Ba mai mult , pt. cei care tot invoca perioada aceasta de timp , adica , pe care o speculeaza , cred ca era mult mai potrivit sa taca complet .
Ori esti smerit si taci , ori esti asemenea tuturor si participi la scoaterea pietrei , renuntind insa la pietatea si zdrobirea de suflet care nu se sutin cu postari mieroase ! Cred ca este mult mai onest astfel !
Adica, ori taci si esti smerit si filosof si impresionat de acesta saptamina , ori postezi si esti asemenea celor care vor sa scoata piatra. A face " carcalete" , adica coctail, din pretentiile tale ... nu este de bun augur, nu miroase a smerenie adevarata si a saptamina patimilor !

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ti-ai facut tema? spre_rasarit Generalitati 20 30.10.2011 18:11:37
Interzicerea gradinaritului! Miha-anca Generalitati 28 24.08.2011 11:35:33
Franta: interzicerea purtarii valului islamic in public este constitutionala horatiu.miron Religia Islamica 120 24.10.2010 23:22:10
BRAVO ROMANIA!!! Interzicerea drogurilor legale! andreicozia Generalitati 0 11.02.2010 17:26:32