Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Despre Forum > Reguli generale de utilizare a forumului
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.04.2012, 18:17:59
Adriana Cluj
Guest

Implicit

http://deveghepatriei.wordpress.com/...acov-tsalikis/

""„Odată a venit unul cu învățătură multă cu in*tenția să rămînă la mănăstire. în timpul discuției mi-a spus că dorește să se împărtășească a doua zi la Sfîn*ta Liturghie. Eu am văzut însă că nu trebuia să se împărtășească, pentru că era nemărturisit și păcatele lui nu-i îngăduiau să ia Sfînta împărtășanie. Am încercat prin discuția cu el să-l fac să se mărturisească. A fost imposibil.

Toată noaptea nu am dormit gîndindu-mă cum să-1 împărtășesc dacă nu trebuie, dar cum să fac să nu-1 resping din calea de întoarcere către Dumnezeu, pe care abia a început să pășească.

Cînd a venit ora și s-a apropiat nevrednicul să se împărtășească, cineva virtuos din biserică a văzut o rază de aur, o lumină, că a plecat din Sfînta Lingu*riță, a trecut peste umărul preotului și s-a așezat pe Sfîntul Disc de pe Sfînta Masă. A fost Sfînta Părtici*că care a plecat. Astfel omul nu s-a împărtășit în mod firesc, deoarece era în păcate”.""
Reply With Quote
Vechi 20.04.2012, 18:30:02
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj Vezi mesajul
http://deveghepatriei.wordpress.com/...acov-tsalikis/

""„Odată a venit unul cu învățătură multă cu in*tenția să rămînă la mănăstire. în timpul discuției mi-a spus că dorește să se împărtășească a doua zi la Sfîn*ta Liturghie. Eu am văzut însă că nu trebuia să se împărtășească, pentru că era nemărturisit și păcatele lui nu-i îngăduiau să ia Sfînta împărtășanie. Am încercat prin discuția cu el să-l fac să se mărturisească. A fost imposibil.

Toată noaptea nu am dormit gîndindu-mă cum să-1 împărtășesc dacă nu trebuie, dar cum să fac să nu-1 resping din calea de întoarcere către Dumnezeu, pe care abia a început să pășească.

Cînd a venit ora și s-a apropiat nevrednicul să se împărtășească, cineva virtuos din biserică a văzut o rază de aur, o lumină, că a plecat din Sfînta Lingu*riță, a trecut peste umărul preotului și s-a așezat pe Sfîntul Disc de pe Sfînta Masă. A fost Sfînta Părtici*că care a plecat. Astfel omul nu s-a împărtășit în mod firesc, deoarece era în păcate”.""
era o povestire ... nu mai stiu de unde am auzit-o. era acum multi ani.
zice ca era la o manastire, parca din Athos, un calugar evlavios, ce ramanea deseori in biserica pentru a se ruga dupa slujbe.
o data a avut o vedenie.
a vazut cum din pardoseala s-au ridicat mai multe fiinte hidoase.
totusi radiau o lumina incredibila.
di altar a iesit un inger, care se ducea la fiecare si il lovea puternic in ceafa.
imediat ii sarea pe gura un margaritar luminos.
dupa ce a strans toate margaritarele, ingerul a plecat, iar acele fiinte s-au intors sub pamant.
tulburat de intamplare, calugarul a cercerat arhivele manastirii.
si a aflat ca in urma cu multe sute de ani se petrecuse ceva.
calugarii acelei manastiri fiind prea preocupati cu renovarea manastirii si cu alte treburi lumesti, incepuse-ra sa neglijeze cele duhovnicesti.
si au ajuns ca.multi ani, sa se impartaseasca fara a fi vrednici.
ei primise-ra lumina. aceasta era in ei. care i-a parasit la un moment dat.
dar sufletul to hidos le era.

Last edited by Dumitru73; 20.04.2012 at 18:32:55.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
ce stiti despre cele 12 vineri? totalsistem Generalitati 11 06.06.2017 00:56:31
ce stiti despre?.. candles in the wind Generalitati 0 23.10.2011 18:03:34
ce stiti despre o persoana materialista? ingeras78 Generalitati 22 18.12.2009 00:28:08
Ce stiti despre... quasar Generalitati 2 27.01.2008 14:01:36
ce stiti despre Parintele Nicodim Bujor? cornelpr Generalitati 1 15.03.2007 21:57:22