![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Eu nu știu care sunt sfinții familiști din lumea ortodoxă a secolului al XX-lea, dar presupun că sunt. Poate nu căsătoriți, dar laici în orice caz. Spre exemplu, am aflat că Biserica Ortodoxă Rusă a canonizat recent un tânăr militar, care, capturat de dușmanii musulmani ai țării sale, a refuzat cererea celor care îl luaseră în robie de a-și scoate de la gât cruciulița spre a fi batjocorită, luând astfel cununa de martir. Nu a făcut acesta un lucru asemănător celui făcut de martirul Constantin Brâncoveanu ? Iată că Domnul îi cheamă la sfințenie pe toți: fie domnitori bogați, fie soldați săraci. Fie călugări, fie laici. Tuturor, El ne spune: "fiți sfinți, că eu sunt sfânt!"
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce trebuie sa faca crestinul zilelor noastre cand toate merg prost? | mela me | Pocainta | 54 | 19.03.2013 02:51:49 |
Sunt legile Sabatului obligatorii pentru crestini in ziua de astazi? | morroshan | Generalitati | 209 | 11.05.2012 16:17:24 |
Are nevoie crestinul de astazi de blog-uri si forumuri ? | Daniel_7 | Generalitati | 103 | 13.09.2011 15:48:48 |
Copiii nascuti prematur trebuie botezati si preotul trebuie chemat | spre_rasarit | Botezul | 3 | 08.04.2011 19:23:54 |
Crestinul si ziua onomastica | stela lie | Intrebari utilizatori | 3 | 10.01.2011 20:48:11 |
|