Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Despre Forum > Reguli generale de utilizare a forumului
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.04.2012, 20:23:45
petruta12 petruta12 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 19.04.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Am gasit un topic in care user-ul Catisma explica si simte exact ce simt eu http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ead.php?t=9442
Reply With Quote
Vechi 22.04.2012, 21:35:04
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de petruta12 Vezi mesajul
Am gasit un topic in care user-ul Catisma explica si simte exact ce simt eu http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ead.php?t=9442
Nu stiu daca este vb despre acelasi lucru... Din cate imi amintesc,userul Catisma avea suparari cauzate de cel rau,nu era lasata sa doarma,sa se odihneasca.Daca ziua nu avea neplaceri, noaptea le avea din plin.
Din cele ce s-au explicat pe forum de catre acest user,reiese ca a fost victima unor chestii oculte(vraji).

Nu vreau sa insist,dar ridici o problema fara a spune esentialul: te-ai impartasit sau nu cu nevrednicie? De ce crezi asta? Iti spune constiinta ca ai ascuns ceva voit,din prea multa jena/rusine ??
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 22.04.2012, 21:43:03
marius.necktarios's Avatar
marius.necktarios marius.necktarios is offline
Junior Member

Data înregistrării: 21.04.2012
Implicit

Da, acesta este o problema delicata. Numai dvs. stiti daca ati luat sau nu impartasania cu vrednicie:

- daca v-ati marturisit complet, dar nu numai cu buzele, ci si cu inima;
- daca v-ati pregatit cu vrednicie prin post, rugaciune si curatenie trupeasca (atat inainte cat si dupa impartasanie)
- daca dupa spovedanie ati facut canonul dat de preot etc.

Asa ca dvs. sunteti singura in cauza care stie daca impartasania a fost spre mantuire, sau spre osanda.

http://www.youtube.com/watch?v=G-hTr9VLobY
Reply With Quote
Vechi 22.04.2012, 23:02:33
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de marius.necktarios Vezi mesajul
Da, acesta este o problema delicata. Numai dvs. stiti daca ati luat sau nu impartasania cu vrednicie:

- daca v-ati marturisit complet, dar nu numai cu buzele, ci si cu inima;
- daca v-ati pregatit cu vrednicie prin post, rugaciune si curatenie trupeasca (atat inainte cat si dupa impartasanie)
- daca dupa spovedanie ati facut canonul dat de preot etc.

Asa ca dvs. sunteti singura in cauza care stie daca impartasania a fost spre mantuire, sau spre osanda.
De fapt preotul ar trebui sa spuna, desi unii sunt mai ingaduitori. Toti suntem nevrednici sa primim impartasania, pentru ca suntem toti pacatosi. Domnul nu ne-a dat-o pentru vrednicia noastra, ci ne-a fost data in dar, la fel ca si harul si mantuirea.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
ce stiti despre cele 12 vineri? totalsistem Generalitati 11 06.06.2017 00:56:31
ce stiti despre?.. candles in the wind Generalitati 0 23.10.2011 18:03:34
ce stiti despre o persoana materialista? ingeras78 Generalitati 22 18.12.2009 00:28:08
Ce stiti despre... quasar Generalitati 2 27.01.2008 14:01:36
ce stiti despre Parintele Nicodim Bujor? cornelpr Generalitati 1 15.03.2007 21:57:22