Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Despre Forum > Reguli generale de utilizare a forumului
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.04.2012, 15:20:50
petruta12 petruta12 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 19.04.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Ceea ce descria Catisma ca simte, este f aproape de ceea ce simt eu si de aceea am inceput sa ma gandesc ca as putea sa am si eu ceva facut...numai ca eu le simt si ziua si noaptea, cateodata mai intens, cateodata mai slab. Am pus in tema impartasirea cu nevrednicie ptr ca la inceput la asta m-am gandit, insa nu excud nici varianta cu vrajile sau ceea ce mai scria in topicul inaintat de Catisma (nu mai stiu daca ea a scria asta), cum ca persoanele care au stat mult timp departe de Biserica este posibil sa treaca prin asa ceva. Acum numai Dumnezeu poate stii ce am...dar nu doresc la nimeni sa fie persecutat asa.
Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 23.04.2012, 15:57:28
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Și la ortodocși e la fel. De obicei la noi numai preoții se împărtășesc fără spovedania de fiecare dată, pe cînd mirenii mai rar fac asta. Depinde însă de duhovnicul și de conștiința fiecăruia.
Probabil sunt influente din alte culte, mai ales la Timisoara. Eu stiu doar ca intotdeauna cineva trebuei sa se spovedeasca inainte de impartasanie, cel mult sa se fi spovedit cu o zi inainte.
Reply With Quote
Vechi 23.04.2012, 15:58:38
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de petruta12 Vezi mesajul
Ceea ce descria Catisma ca simte, este f aproape de ceea ce simt eu si de aceea am inceput sa ma gandesc ca as putea sa am si eu ceva facut...numai ca eu le simt si ziua si noaptea, cateodata mai intens, cateodata mai slab. Am pus in tema impartasirea cu nevrednicie ptr ca la inceput la asta m-am gandit, insa nu excud nici varianta cu vrajile sau ceea ce mai scria in topicul inaintat de Catisma (nu mai stiu daca ea a scria asta), cum ca persoanele care au stat mult timp departe de Biserica este posibil sa treaca prin asa ceva. Acum numai Dumnezeu poate stii ce am...dar nu doresc la nimeni sa fie persecutat asa.
Doamne ajuta!
Se poate merge la maslu si dezlegari, se tin la fiecare biserica.
Reply With Quote
Vechi 23.04.2012, 19:17:53
marius.necktarios's Avatar
marius.necktarios marius.necktarios is offline
Junior Member

Data înregistrării: 21.04.2012
Implicit

Citat:
Doamne ajuta!
Poate sa fie si varianta acesta!

Pentru a scapa de blesteme, farmece etc., se recomanda spovedanie generala, dezlegari si sfintirea casei, participarea la Maslu si citirea acatistului Sfantului Ciprian.

http://www.youtube.com/watch?v=G-hTr9VLobY
Reply With Quote
Vechi 23.04.2012, 19:32:05
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de marius.necktarios Vezi mesajul
Pentru a scapa de blesteme, farmece etc., se recomanda spovedanie generala, dezlegari si sfintirea casei, participarea la Maslu si citirea acatistului Sfantului Ciprian.
NU este suficient. Mai intai trebuie sa scapi de ura din suflet pentru cel care ti-a facut vraji si a adus in viata ta cel mai mare rau. Tocmai spuneam pe alt topic cum cineva se chinuie de ani buni prin manastiri si pe la sfinte masluri, ca si pe la duhovnici renumiti, dar cu toate astea, inca nu simte decat in mica masura, binefacerile credintei si milei lui Dumnezeu.

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote
Vechi 23.04.2012, 19:36:29
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
NU este suficient. Mai intai trebuie sa scapi de ura din suflet pentru cel care ti-a facut vraji si a adus in viata ta cel mai mare rau. Tocmai spuneam pe alt topic cum cineva se chinuie de ani buni prin manastiri si pe la sfinte masluri, ca si pe la duhovnici renumiti, dar cu toate astea, inca nu simte decat in mica masura, binefacerile credintei si milei lui Dumnezeu.
Acest aspect este primordial.
Omul trebuie sa se curate de patimi, numai astfel il poate primi pe Hristos. In omul curatit de pacate, harul Sfantului Duh poate sa lucreze si sa-l incununeze cu virtutiile.

Reply With Quote
Vechi 23.04.2012, 20:19:55
Gracchus's Avatar
Gracchus Gracchus is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.04.2011
Locație: Galati
Implicit

Citat:
În prealabil postat de marius.necktarios Vezi mesajul
Acest aspect este primordial.
Omul trebuie sa se curate de patimi, numai astfel il poate primi pe Hristos. In omul curatit de pacate, harul Sfantului Duh poate sa lucreze si sa-l incununeze cu virtutiile.
Si cum se curateste omul de patimi in absenta lui Hristos?
”Ființele raționale au fost înzestrate de Dumnezeu cu liberul arbitru, astfel încât nu suferă nici un fel de constrângeri în a se mișca după bunul lor plac în plan spiritual și în sfera moralității. Atât îngerii cât și oamenii înclină spre bine sau spre rău ca rezultat al unei dispoziții și decizii strict personale. Această libertate a lor este cel mai mare dar pe care l-au primit de la Dumnezeu.”
Reply With Quote
Vechi 23.04.2012, 21:15:55
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
Hristos a Inviat! Sunt noua pe acest forum si caut ceva raspunsuri de ceva timp si trag nadejde sa gasec pe cineva care sa ma ajute, ca sa inteleg ce mi se intampla ptr ca simt ca ajung la disperare. De cateva luni de zile tot simt lucruri stranii, iar cei care care citesc acest mesaj sper sa nu ma ia in ras, dar simt ca si cum niste serpi(viermi) imi umbla peste tot prin si pe corp, pe la urechi, ochi...cateodata imi provoaca si dureri si nu stiu ce inseamna lucrurile astea. Tin sa precizez ca inainte de Craciun m-am spovedit si m-am impartasit la o Manastire din Bucuresti.Ma gandesc ca poate o fi impartasanie cu nevrednicie. Am spus preotului ce simt si mi-a spus sa ignor.Am incetat sa mai merg la dansul si nici in alta parte n-am mai mers.Am tot sperat ca o sa-mi treaca. Precizez ca de-a lungul vietii n-am obisnuit sa ma spovedesc si sa ma impartasesc. Va rog din inima sa-mi spuneti cam ce ar putea sa insemne lucrurile astea, poate ati mai auzit subiecte asemanatoare.Ce ar trebui sa fac sau incotro sa ma indrept. Multumesc si Doamne ajuta!
De obicei, necuratul incearca sa ne arunce in deznadejde, ca sa nu mai alergam la preot si la Sfanta Impartasanie. Lui nu-i place ca vrei sa te mantuiesti. Iti inspira ganduri potrivnice mantuirii tale. Ai inceput o lupta, mergi inainte, nu te mai uita inapoi.

Desigur pot aparea ispite si senzatii diverse, in functie de incarcatura de farmece si blesteme care este asupra noastra, dar si din alte cauze. Ia legatura cu un calugar vazator cu duhul, sa-ti spuna mai multe.

N-ar fi rau sa incepi urgent un regim de detoxifiere. S-ar putea sa ai niste probleme de sanatate, dar nu de la Sfanta Impartasanie.

E foarte bine sa credem ca am fost impartasiti cu nevrednicie, caci nu vrednicia noastra L-a determinat pe Hristos sa Se jertfeasca pentru noi, ci marea Sa milostivire si iubire fata de noi. Asadar, dupa spovedanie si impartasanie urmeaza pocainta, adica parerea de rau pentru pacate. Acea parere de rau care l-a determinat pe vames sa spuna: ,,Miluieste-ma pe mine, pacatosul!''
Reply With Quote
Vechi 23.04.2012, 22:37:42
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Gracchus Vezi mesajul
Si cum se curateste omul de patimi in absenta lui Hristos?
Dar nu am spus ca omul se curata de patimi fara ajutorul Lui Hristos.

Reply With Quote
Vechi 24.04.2012, 07:24:58
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Probabil sunt influente din alte culte, mai ales la Timisoara. Eu stiu doar ca intotdeauna cineva trebuei sa se spovedeasca inainte de impartasanie, cel mult sa se fi spovedit cu o zi inainte.
În Grecia se practică în general împărtășirea fără spovedanie de fiecare dată din cîte am auzit de la duhovnicul meu (care e de formație grecească) și de la un călugăr de la Athos pe care l-am întîlnit prin Italia. Am mai aflat de o parohie din Italia unde sora Solentina mi-a povestit că preotul îi cuminecă săptămînal fără spovedanie (dacă nu e cazul de spovedanie). În Republica Moldova protosinghelul Petru Pruteanu a scris acel celebru eseu bine documentat care ne arată limpede care sînt condițiile pentru a primi Trupul și Sîngele Lui Hristos.

Apoi preoții de pretutindeni se împărtășesc de fiecare dată și se spovedesc rar. Nu au întîlnire cu duhovnicul înainte de fiecare Liturghie. Deci primesc Cele Sfinte după rugăciunile de iertare, avînd credința că sînt iertați. Evident că aici nu încape vorba de păcate grele care necesită neapărat spovedanie înainte, vezi amănunte în acel text scris de Petru Pruteanu care ne amintește învățăturile Sfinților Nicolae Cabasila, Nicodim Aghioritul și ale altora relative la acest subiect delicat.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
ce stiti despre cele 12 vineri? totalsistem Generalitati 11 06.06.2017 00:56:31
ce stiti despre?.. candles in the wind Generalitati 0 23.10.2011 18:03:34
ce stiti despre o persoana materialista? ingeras78 Generalitati 22 18.12.2009 00:28:08
Ce stiti despre... quasar Generalitati 2 27.01.2008 14:01:36
ce stiti despre Parintele Nicodim Bujor? cornelpr Generalitati 1 15.03.2007 21:57:22