Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.04.2012, 23:41:39
clujeanul33 clujeanul33 is offline
Member

Data înregistrării: 25.05.2009
Locație: Cluj Napoca
Religia: Ortodox
Implicit iata parerea anumitor preoti, duhovnici sau prelati despre subiect

Pt a fi o cat mai clara viziune despre cele intamplate, postez separat si ceea ce imi mai amintesc despre toti preotii, duhovnicii sau episcopi cu care am vb despre acest subiect, invitand totodata si pe alti preoti, duhovnici de sunt printre cititorii acestui forum sa posteze parerile lor..

Staretul si duhovnicul de la Manastirea unde ne-am intalnit a spus "Cand un duhovnic da un anumit canon, acesta poate fi de la Dumnezeu sau poate fi parerea personala a duhovnicului din acel moment referitor la o situatie concreta. Doar timpul spune daca canonul dat a fost de la Dumnezeu sau nu. Ea daca simte ca te iubeste, trebuie sa mearga la el si sa-i ceara dezlegare de canonul dat - de a nu se casatori sau calugari, si de a implini ceea ce traieste"

Preot de mir din Cluj "De obicei preotii din Manastiri dau canoane ce tin mai mult de viata pusniceasca, decat cea de familie, crezand ca daca ei se nevoiesc asa, asa e Calea "mai sigura" si mai incununata spre Dumnezeu, insa in primul rand Dumnezeu a lasat si a sfintit Casatoria ca taina si apoi a randuit Calugaria ca o Cale mai presus de fire.. Sa nu uitam ca si calugarii au fost nascuti intr-o familie, mai intai..."

Alt preot de mir din Cluj "Dar ati cerut binecuvantare pt casatorie inainte sa pacatuiti sau dupa? Iar eu raspunzandu-i ca bineinteles ca inainte, a zis "Este mai mare pacatul lui de a nu va lasa sa va casatoriti, decat al vostru, caci voi ati mers inainte de pacat la el"

Episcop vicar al "locului" de unde slujeste duhovnicul ei "Cum adica, un slujitor al Bisericii celei Mari sa fie impotriva Bisericii celei mici?! Este datoare sa-l lase, sa meara impreuna cu tine la episcopul locului de unde esti tu si acolo episcopul sa faca rugaciune de dezlegare si sa-l ia ca duhovnic pe duhovnicul dumitale, caci e bine sa aveti amandoi acelasi duhovnic, dar sa-l lase, si nici nu vreau sa ma gandesc cu-adevarat la tot ce-mi spui dumneata, sa nu-mi fac pacate, dar e indreptatita sa-l lase"

Un ucenic al Par. Arsenie Boca de langa Sibiu "Daca va iubiti mergeti mai departe, pt ca greseste si duhovnicul tau si parintii tai" - asta i-a spus doar ei, eu nu eram prezent..

Un preot de mir din orasul de unde este ea (nu e din Cluj) "Hristos este dragoste, il cunosc bine pe par si am o parere buna despre el, dar.., trebuie sa aflati adevaratul motiv pt care nu vrea sa va dea binecuvantare, insistati, mergeti la el, vb cu el, cereti-i duhovnicului dvs sa va ajute, nu se poate sa fie atat de inversunat impotriva voastra, eu nu-l cunosc asa, dar.., rugati-va mult si va fi bine intr-un final"

Preot de Manastire, (unde mai vine duhovnicul ei de multe ori si spovedeste, caci a plecat de acolo spre Manastirea unde e acum, si preot care-l stie bine) "Stiu ca ai dreptate intru totul, dar eu nu pot sa-i spun par ca greseste, e mai in varsta ca mine si nu pot, dar ma voi ruga pt voi"

Episcop de Cluj "Ce fel de canon e asta, nici casatorie nici calugarie? Il cunosc bine pe par si nu cred ca a facut asa ceva. El nu are voie sa faca asa ceva.. Mergi la Manastire la el si vb cu staretul"

Par meu duhovnic "Par e batran, si daca i-a intrat ceva in cap nu poti tu, orice ai face sa-i scoti din minte parerea lui.. Tu roaga-te sa fie mila lui Dumnezeu cu voi si lasa-l in plata Domnului. In definitiv, nu conteaza ce a facut el sau ce a spus el, ci cum te raportezi tu la toate astea.. Iar tu trebuie sa mergi spre Dumnezeu, orice ar fi., cu sau fara ea, drumul tau trebuie sa fie spre mantuire."

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cand suntem in lume? florin.oltean75 Generalitati 22 17.03.2012 00:28:36
increderea fata de duhovnic alex.petrisor Preotia (Hirotonia) 18 05.12.2010 15:06:18
Despre rugaciune atunci cand nu suntem acasa justine Rugaciuni 5 04.08.2010 22:11:36
Rugaciunile cand suntem obositi justine Rugaciuni 1 05.07.2010 22:37:10
Până unde merge ascultarea de duhovnic florina_drossu Preotul 29 05.04.2010 14:28:56