![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Apropo de semne și minuni legat de focul sacru, ce părere aveți:
"Și face semne mari, încât și foc face să se pogoare din cer, pe pământ, înaintea oamenilor," (Apoc.13,13 - versiunea Sinodală) Focul ce se pogoară din cer de la Balaur (diavolul) prin interfața lui (Fiara), este privit de oameni ca "foc sacru", ori ca făcătură a Satanei? Lumea se minunează, ori fuge departe de acel "foc" strigând "ptiu drace!"? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Probabil unii nu au inteles, tu te referi la Sfanta Lumina de la Ierusalim. Discutia ar fi avut sens daca dezbateam despre deosebirea duhurilor, dar neoprotestantii nu au nici macar cunostinte despre aceasta, ei nu au ce sa deosebeasca, nu au minuni. Si ramane doar filozofia, adica ce m-am gandit azi si mi-a venit in cap exact raspunsul pe care il spun pastorii cultului, care la randul lor au gandit adanc inainte. Iar raspunsul din Sfanta Scriptura l-am dat si aici: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...2&postcount=25 Iata-l: "3.Și li s-au arătat, împărțite, limbi ca de foc și au șezut pe fiecare dintre ei. 4.Și s-au umplut toți de Duhul Sfânt și au început să vorbească în alte limbi, precum le dădea lor Duhul a grăi." Pare ceva asemanator cu Sfanta Lumina de la Ierusalim, nu-i asa? Pasajul din Apocalipsa se refera la foc de distrugere, o sa faca minuni sa se coboare fic sa arda cate ceva. Tocmai, minunea e ca Lumina Sfanta de la Ierusalim nu arde la inceput. Dar e un lucur bun, doar citind cate o minune de la ortodocsii neoprotestantii afla si ei de minuni de la Dumnezeu, poate unii s-au saturat de atata filozofie. Mesajul tau e si rautacios, data trecuta au fost banati grasul si profetul, desi tu cam erai capul rautatilor. P.S. Subiectul era despre altceva, nu despre Sfanta Lumina de la Ierusalim. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Ca să înțeleagă toți: "Interfața" de care făceam vorbire, versiunea 2.0 a Fiarei apocaliptice nu are nici în clin nici în mânecă cu ortodoxia, ori cu Lumina de la Ierusalim. Și de fapt, am pus o întrebare, n-am dat cu paru'. Citat:
Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Subiectul era fundatia "Focul sacru" si ceea ce-si propune aceasta "scoala de spiritualitate". Pacat ca userul Observator n-a ramas mai mult pe forum sa ne lamureasca cu monoteismul geto-dacilor. Pe site-ul fundatiei apar tot felul de "sintagme zalmoxiene" (cica) si ma intreb pe ce se bazeaza ei; macar o referinta istorica si arheologica de-ar fi pus.
Last edited by ioanna; 28.04.2012 at 07:26:39. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
,,Cine are urechi de auzit să audă". Matei 13:9
Prieteni, adevarurile lui Dumnezeu nu sunt intodeauna palpabile. Ca sa poti ajunge la ele nu este suficienta informatia. Este nevoie de cunoastere, iar la cunoastere se ajunge numai prin stradania in a capata asemanarea cu El. Cui foloseste oare negarea valorilor spirituale trecute si prezente ale unui neam? V-am propus cateva linii de discutie dar voi va legati cu obstinatie de Zalmoxis de zalmoxianism. Nici nu ati observat ca eu de fapt va propuneam o discutie despre Domnul Hristos despre ce vrea sa insemne ,,Eu sunt alfa si Omega" sau ,,Eu sun Calea Adevarul si Viata". Sau poate ca ati observat dar nu sunt ,,dovezi arheologice sau istorice" care sa dovedeasca implicarea Lui inca de la aparitia primelor forme de viata pe acest pamant, in desfasurarea vietii pe Terra. Si atunci mai bine va abtineti si va legati de subiecte gen Zalmoxis sau zalmoxianism, magie, vrajitorie, demonism, pronuntand verdicte care va rog sa ma credeti sunt foarte departe de adevar. Prieteni, erudismul spiritual nu inseamna ,,cunoastere", inseamna cel mult ,,stiinta" Acesta este motivul principal pentru care sunteti in general pe piste false. Incercati cel putin sa umblati prin muntii Romaniei nu ca simpli turisti ci, ca niste cautatori de Dumnezeu. Stati de vorba cu batranii locului, incercati sa intrati in comunicare cu natuara inconjuratoare, cu sufletul si duhul vostru, cu Dumnezeul cel Adevarat. Adevarata stiinta a Creatorului este in voi, dar la ea nu veti putea ajunge decat urmand efectiv Calea, Adevarul si Viata. Va las cu bine. Fiti fericiti si cautati sa invatati si sa aplicati doua principii-virtuti divine- fundamentale, sigurele care conteaza de fapt in aceasta lume cu adevarat: Iubirea si Iertarea. In ceea ce priveste Focul Sacru, veti vedea in viitor ca ati fost nedrepti si chiar rautaciosi in acesata directie, in mod absolut gratuit. Ramaneti cu bine. Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu le neaga nimeni, este chiar bine sa descoperim depozitul imens spiritual pe care-l detinem, filonul spiritual care ne-a unit de-a lungul generatiilor. Bateti in retragere cand vi se pun intrebari firesti despre ceea ce afirmati. Lansati afirmatii, pure speculatii intelectuale, pe care nu le puteti insa sustine si refuzati dialogul. Nu-i judec pe stramosii nostri, ei au incercat sa se apropie de divinitate, sa stabileasca o relatie cu supranaturalul, eu v-am intrebat doar de ce spuneti ca dacii au fost monoteisti, atat, de unde siguranta aceasta (caci dovezile spun contrariul) ca ipotezele mentale ale dacilor presupuneau existenta unei singure entitati supranaturale.
Last edited by ioanna; 29.04.2012 at 11:07:20. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
din cate stiu, Zamolxe a existat ca persoana reala, a devenit un lider spiritual dac(ceva intre profet dac si un fel de Budha, iar apoi a fost sacralizat dupa moartea lui.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Timpul sacru | georgeval | Sfanta Liturghie | 17 | 17.02.2014 22:59:21 |
Focul iadului | Profetul de carton | Secte si culte | 500 | 29.12.2012 16:49:09 |
Vindecarea miraculoasa: sacru si profan | ioannna1234 | Intrebari utilizatori | 0 | 30.01.2011 18:01:26 |
Opreste Doamne , si stinge focul maniei Tale ! Apel la rugaciune | cristiboss56 | Rugaciuni | 55 | 09.07.2010 23:16:59 |
|