Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.04.2012, 20:12:45
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Spun ca nu vorbesc, adica nu considera ca au aceasta harisma, nu ca nu incearca sa vorbeasca.
Este evident că nici nu încearcă. În general, cine încearcă să obțină darul vorbitului în limbi într-o biserică penticostală, îl și obține. Te forțezi puțin, și gata bolboroseala.

Pe de altă parte, Cătălin mai greșește și atunci când își închipuie că mișcări harismatice ar exista numai la catolici. Dacă i-am spune că există și la ortodocși ?
Vechi 30.04.2012, 20:18:41
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
Este evident că nici nu încearcă. În general, cine încearcă să obțină darul vorbitului în limbi într-o biserică penticostală, îl și obține. Te forțezi puțin, și gata bolboroseala.

Pe de altă parte, Cătălin mai greșește și atunci când își închipuie că mișcări harismatice ar exista numai la catolici. Dacă i-am spune că există și la ortodocși ?
Eu cred ca incearca, ca de nu, n-ar exista serile de "staruinta" la care merg. Procentul acela cred ca reflecta pe cei care cred despre ei insisi ca au aceasta harisma si nu doar "bolborosesc", deci cei care cred ca vorbesc in limbi. Exista influente carismatice si pietiste la unii ortodocsi.

Last edited by ioanna; 30.04.2012 at 20:26:19.
Vechi 30.04.2012, 20:25:48
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Implicit

Citat:
Eu cred ca incearca, ca de nu, n-ar exista serile de "staruinta" la care merg.
Dar de unde știți dumneavoastră că în toate bisericile penticostale din lume există "seri de stăruință", și de unde știți că în toate aceste seri se cere charisma glosolaliei ?! Acestea sunt simple opinii ale dumneavoastră, fondate pe alte opinii și pe generalizări nejustificate și nesusținute de fapte - pe de altă parte, avem niște cifre și declarațiile acelor oameni.

Citat:
Exista influente carismatice si pietiste la unii ortodocsi.
Și există și la unii catolici.
Vechi 30.04.2012, 20:34:23
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Dar de unde știți dumneavoastră că în toate bisericile penticostale din lume există "seri de stăruință", și de unde știți că în toate aceste seri se cere charisma glosolaliei ?! Acestea sunt simple opinii ale dumneavoastră, fondate pe alte opinii și pe generalizări nejustificate și nesusținute de fapte - pe de altă parte, avem niște cifre și declarațiile acelor oameni.
Statistica aceea nu spune nimic despre “staruinta”, ci doar despre cei care cred ca vorbesc in limbi. Date despre practica penticostala din Romania se cunosc, cat priveste penticostalismul la nivel mondial, e greu de obtinut, tinand cont ca exista sute de denominatiuni penticostale. Chiar si acea statistica s-a facut analizand miscarea in 10 tari, nu la nivel mondial.

Last edited by ioanna; 30.04.2012 at 20:40:43.
Vechi 30.04.2012, 20:41:04
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Implicit

Citat:
Statistica aceea nu spune nimic despre “staruinta”, ci doar despre cei care cred ca vorbesc in limbi.

Păi și eu nu asta am spus ?

Citat:
Date despre practica penticostala din Romania se cunosc, cat priveste penticostalismul la nivel mondial, e greu de obtinut, tinand cont ca exista sute de denominatiuni penticostale.
Corect, dar iată, când mai apare câte un studiu statistic, făcut de unii care au avut curiozitatea să meargă și să strângă date, avem tendința să nu-i dăm crezare dacă nu se potrivește prejudecăților noastre.

Realitatea este că mișcarea harismatică este una foarte nouă, foarte dinamică și foarte diversă; față de această situație, este periculos să punem etichete.

Pe de altă parte, cred că Doriana a sesizat mai bine care era interesul primar al inițiatorului topicului.
Vechi 30.04.2012, 20:48:25
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Corect, dar iată, când mai apare câte un studiu statistic, făcut de unii care au avut curiozitatea să meargă și să strângă date, avem tendința să nu-i dăm crezare dacă nu se potrivește prejudecăților noastre.
.
Nu confundati prejudecatile cu adevarul de credinta. Cf. BO, harismele nu se manifesta in afara Bisericii lui Hristos, ca daruri autentice ale Duhului Sfant, deci, dpdv ortodox, oamenii aceia (doar) cred ca vorbesc in limbi. Nici nu conteaza procentul.
Vechi 30.04.2012, 20:53:42
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Implicit

Citat:
Nu confundati prejudecatile cu adevarul de credinta. Cf. BO, harismele nu se manifesta in afara Bisericii lui Hristos, ca daruri autentice ale Duhului Sfant, deci, dpdv ortodox, oamenii aceia (doar) cred ca vorbesc in limbi. Nici nu conteaza procentul.
Dar nu era vorba despre adevărul de credință. Nici eu nu cred că vorbește vreunul în limbi precum apostolii.

Era vorba despre convingerea nefondată a lui Cătălin că nu pot exista penticostali care nu vorbesc în limbi, indiferent ce ar însemna această vorbire. Și despre faptul că, în realitate, există foarte mulți.
Vechi 30.04.2012, 21:05:42
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Pe de altă parte, cred că Doriana a sesizat mai bine care era interesul primar al inițiatorului topicului.
Sunt multi tineri care intra pe comunitati ortodoxe sau merg la preoti intreband daca au voie sa aiba o relatie cu X sau Y, din cauza orientarii lor religioase sau a gradului de rudenie, etc. Multi uita ca insasi relatia in sine, mai precis ceea ce se numeste astazi relatie, este condamnata de BO. Nu fac nici o aluzie la nimeni, era doar o observatie din experienta mea cu ortodocsii.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
penticostalii sunt sectari? ingerul_pazitor Generalitati 51 16.05.2018 17:43:56
Penticostalii si botezul Templier Knight Secte si culte 363 24.07.2013 17:36:08
Cum sa vorbim cu penticostalii ? IonutS Secte si culte 282 28.03.2012 20:48:00