![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Prietene, pe bune acum, unde stai ca vin eu cu un binoclu astro si privim spre Jupiter, vei putea vedea chiar si 4 din satelitii sai, adica lunile. Chiar si Galileo Galilei vedea niste lucruri cu luneta lui, a facut multe descoperiri.
Biserica catolică a condamnat heliocentrismul ca fiind „fals și contrar Scripturii” în februarie 1616,[10] iar Galileo a fost avertizat să abandoneze susținerea sa—ceea ce a promis să facă. După ce, mai târziu, și-a apărat din nou părerile în celebra sa lucrare, Dialog despre cele două sisteme principale ale lumii, publicată în 1632, a fost judecat de Inchiziție, găsit „vehement suspect de erezie”, forțat să retracteze și și-a petrecut restul vieții în arest la domiciliu. sursa: http://ro.wikipedia.org/wiki/Galileo_Galilei Aoleu, pai cum, tocmai biserica sa fi facut asa ceva? Oricum , tot a fost norocos,nu l-au omorat asa cum au patit altii. Last edited by apophis; 02.05.2012 at 14:07:43. |
|
|
||||
|
||||
|
Nu strica sa va informati inainte de a vorbi si a insinua ca altii, gen Giordano Bruno, au fost condamnati pentru teoria heliocentrica. Pana in 1664, cand papa Alexandru VII emite o bula prin care interzice pulblicarea materialelor despre miscarea pamantului, acestea nu erau condamnate, iar problema nu era atat speculatiile intelectuale si experimentele stiintifice legate de univers, ci faptul ca acestea conduceau la concepte teologice eretice, de genul panteismului materialist, care erau sustinute de acei oameni de stiinta.
Last edited by ioanna; 02.05.2012 at 14:35:49. |
|
|
|||
|
|||
|
E adevarat sau nu? Posibil ca si inchizitia sa fie un fals, la fel cum e si ideea rotatiei Pamantului in jurul Soarelui sau a formei Pamantului.
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Citat:
Last edited by ioanna; 02.05.2012 at 14:47:41. |
|
|
|||
|
|||
|
Si unde e problema daca aia sustineau asa ceva? Care era problema papei, al mai crestin dintre toti? Ai impresia ca asta e o scuza pentru cele intamplate?
Last edited by apophis; 02.05.2012 at 16:51:00. |
|
|
||||
|
||||
|
Dar de ce ma intrebati pe mine? Am spus eu ca sunt de acord cu faptele papilor catolici, cu greselile lor, cu controlul comportamentului public dar si al convingerilor individuale prin institutia Inchizitie, cu modelul totalitar promovat de Biserica Catolica in per. medievala ? V-am spus doar cum era situatia, pentru ca ati insinuat ceva in necunostinta de cauza, n-am afirmat ca sustin asemenea metode.
Last edited by ioanna; 02.05.2012 at 16:56:18. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? | Florin-Ionut | Din Noul Testament | 279 | 11.07.2014 18:23:24 |
| Curcubeu sferic la mormant la Pr. Arsenie Boca | au_relian | Pelerinaje la locuri Sfinte | 26 | 30.12.2011 22:17:05 |
| Rugaciune pentru bolnavul care nu poate dormi | bettykalazar | Intrebari utilizatori | 3 | 25.06.2011 11:42:05 |
| Pentru cei sau cele care poate sunt pe aici si vor | alecsandru | Stiri, actualitati, anunturi | 2 | 09.04.2009 11:36:14 |
| Cum pot demonstra altora existenta lui Dumnezeu ? | question | Generalitati | 27 | 09.08.2008 18:24:43 |
|
|