Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.05.2012, 19:43:26
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de apophis Vezi mesajul
Da, pe principiul asta zic sa nu mai fie omorati sobolanii, capusele sau tantarii. Hai inapoi in evul mediu, sa murim de ciuma sau lepra.

Zic sa nu se mai omoare tantarii, sa ne imbolnavim de malarie si febra West Nile, encefalite virale,febra galbena sau filarioza limfatica. Sa-i lasam sa se inmulteasca.

Sobolanii propun sa fie si ei sterilizati si lasati in libertate.
De cate ori m-am imbolnavit a fost din cauza oamenilor;cei cu care am venit in contact erau gazde sau instrumentele stomatologice au fost sterilizate cu aceasi seriozitate cu care iti bagi picioarele!
Chiar si mergand la un parc de apa infestat de copii cu paraziti,m-am imbolnavit,am avut probleme intestinale,paraziti.
Pe principiul asta nu trebuie sa ceri sacrificarea copiiilor,oamenilor sau interzicerea lor in anumite locatii.

Exagerarile tale sunt de fapt doar artistice,le-ai scris ca sa dea bine pe hartie fara sa aiba vreun suport logic!!
Propune ce vrei,dar incepe mai intai la tine la bloc!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 02.05.2012, 19:55:50
apophis apophis is offline
Banned

Data înregistrării: 01.05.2012
Locație: Braila
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ortodoxa2310 Vezi mesajul
Ati citit macar ce am scris? Nu? Vad ca nu.

Nu mai citesc aici, e... are dreptate Yasmina... cine are ochi de vazut, vede ce se intampla, cine nu... nu. N-au rost discutiile... se ofenseaza lumea buna inconjurata de miresme de tamaie, ce sa cautam sa ne bagam in seama noi astia cu par de caine prin masina, sau care ranim mizeria prin adaposturi, ducem animalele la veterinar pt tratamente... nu suntem noi in masura sa vorbim cu ei, noi, niste defecti cu mintea...

P.S.- nu incepeti cu "predica" obosita ca iubim animalele mai mult decat oamenii, ca nu stiti ce facem fiecare...
Foarte bine faci, daca e pe banii tai poti sa aduni toti cainii, sa-i tii in casa. Insa, pe banii nostrii, ai tuturor, nu toti vrem sa se cheltuie nu stiu cate milioane pe un caine care apoi e lasat inapoi pe strada cu un plastic prins de ureche. Ala va face rau in continuare.
Reply With Quote
Vechi 02.05.2012, 19:57:15
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
De cate ori m-am imbolnavit a fost din cauza oamenilor;cei cu care am venit in contact erau gazde sau instrumentele stomatologice au fost sterilizate cu aceasi seriozitate cu care iti bagi picioarele!
Chiar si mergand la un parc de apa infestat de copii cu paraziti,m-am imbolnavit,am avut probleme intestinale,paraziti.
Pe principiul asta nu trebuie sa ceri sacrificarea copiiilor,oamenilor sau interzicerea lor in anumite locatii.

Exagerarile tale sunt de fapt doar artistice,le-ai scris ca sa dea bine pe hartie fara sa aiba vreun suport logic!!
Propune ce vrei,dar incepe mai intai la tine la bloc!
Nu's exagerari deloc. Daca maine ies unii si urla peste tot ca ei apara sobolanii si nu vor sa mai fie omorati e bine? Oamenii sunt iubitori de animale nu?
Reply With Quote
Vechi 02.05.2012, 20:19:33
Yasmina's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu's exagerari deloc. Daca maine ies unii si urla peste tot ca ei apara sobolanii si nu vor sa mai fie omorati e bine? Oamenii sunt iubitori de animale nu?
Uite sa stii ca e dureros sa vezi cum se chinuie o fiinta.
Acum ceva timp ma aflam la un hotel in vacanta, si plimbandu-ma prin gradina lor am vazut un soarece foarte frumos care tragea sa moara,fiind otravit.Si acum imi aduc aminte prin ce chinuri trecea! Moartea este blanda numai pt Sfinti,in rest este un fenomen destul de traumatizant.
Eu locuiesc la curte, si am avut o familie de soareci care si-au facut cuib in masina si apoi intr-un colt. Nu i-am omorat doar i-am fugarit afara din garaj, nu s-au mai intors.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 02.05.2012, 20:28:27
TunsDiana
Guest

Implicit

Citat:
Cat despre muscaturi si atacuri... doar un lucru zic, nu credeti ce cititi/auziti in mass media.Se suceste adevarul in cel mai idiot mod posibil. Nu se prezinta nimic real, doar stiri senzationiste. Atacurile au loc, adevarat, dar din cu totul alte motive, si se intampla exact pe dos de cum sunt prezentate. Daca ar spune adevarul, poate ar ajuta la imputinarea atacurilor printr-o minima educatie despre comportamentul canin... dar nu o fac, numai minciuni scarboase baga...

In fine... nu vad in viitorul apropiat o solutie pt cainii de pe strazi. O masura bunicica si mai aplicabila ar fi insa depozitarea civilizata a gunoiului. Cat timp vor fi tomberoane ravasite de tzigani, vor fi si caini acolo. N-ati observat ca in zonele cu case sunt cu mult mai putini caini vagabonzi?... nu sunt tomberoane varsate pe nicaieri cum sunt printre blocuri.

Si aducatia oamenilor. Trebuie sa inteleaga odata ca spatele blocului nu e "fundul curtii", si da daca ii dai sa manance si-i faci cusca in spatele blocului nu se numeste ca e "cainele tau". "Cainele tau" inseamna sa il tii pe proprietatea ta, sa ii asiguri ingrijiri medicale si (important!) sa iti asumi responsabilitatea pentru ce face. Cu asta e greu la noi... "taranul de oras, cel mai prost animal"...

Nu exista solutie aplicabila asta este... batem pasul pe loc, nu cred ca mai e vreo speranta sa dispara maidanezii, trebuie sa ne obisnuim cu ideea si sa incercam sa ne adaptam. Spray lacrimogen, aparat cu electrosoc (e cat un tel.mobil) ... pot fi folositoare daca stati intr-o zona periculoasa din punctul asta de vedere...

Si invatati copii sa nu se joace cu maidanezii. Sunt purtatori de multe boli. Si sa ii pupe nicidecum, asta e admisibil daor cu animalele care stii ca-s deparazitate si vaccinate... trebuiesc preveniti de pericolul asta copiii...
Ma indigneaza mesajele d-voastra, am citit foarte bine tot ce ati scris! Tocmai de aceea am scris tot ce am scris, la teorie sunteti buna dar sa va vad daca v-ar omora sau rani copilul un caine vagabond, sa va vad ati mai fi tare la teorii! Eu nu cred!

Nu mai mintiti ca nu exista solutii, solutia este eutanasia, intre eutanasia cainelui facuta cu cruzime, si un atac asupra unui copil facut de un caine eu as prefera prima varianta!

Eu nu cred ca mass media inventeaza atunci cand oamenii sunt omorati sau raniti de caini, si moartea acelui copil, omorat de un caine la tara, a fost tot inventata?
Reply With Quote
Vechi 02.05.2012, 20:46:52
TunsDiana
Guest

Implicit

Citat:
Da. Asta este unicul raspuns din pacate.Nici asta aplicabila pt ca la noi "eutanasie" inseamna moarte prin infometare, batai cu lopata, lovituri de topor, spanzurare,etc. "Eutanasia" e doar un cuvant estetic pt toate chinurile astea.

Despre solutia umana: castrare->inchidere in adapost->adoptie... nu este aplicabila. De ce:

-nu sunt castrati, costa prea mult, li se pune un crotal in ureche si gata "castrarea"
-daca chiar ar fi castrati marea majoritate ar muri in chinuri, pt ca un caine operat are nevoie de niste minime ingrijiri
-adoptia este posibila in cazuri foarte putine pt ca acesti caini -spun adevarul- SUNT periculosi si nesocializati la grupa umana, cu atitudine defensiva.Sunt periculosi pt copii mai ales, dar si pt oameni, nu este responsabil sa fie dati spre adoptie.Nu stiu daca ati vazut pe AnimalPlanet, cand se calculeaza sansele unui caine de adoptie, i se face un test de agresivitate. Doar cei care il trec pot fi adoptati. Si nu il trec toti. Si tineti cont ca acei caini nu au crescut pe strada ca ai nostri, sunt caini care au avut un stapan...Deci din atatia, pt adoptia s-ar califica puii si maxim un sfert din adulti, zic cu optimism.
Mai exista bineinteles, optiunea ca unii caini sa fie folositi pt paza, si optiunea ca cineva sa fie indulgent cu vreo lacuna de socializare (care greu se vindeca, cu tot dresajul ulterior...sau nu se vindeca deloc) a vreunui caine si sa il ia oricum.Dar ar fi exceptii. Credeti-ma, am vazut "exceptii" de-astea, putine sunt fericite si unele sunt chiar tragice. Cati ar recunoaste realitatea asta?... cainii astia sunt greu de adoptat. De tinut in "lagarele" alea de adaposturi nu se poate... si autanasiati iar nu se poate, ca sunt de fapt ucisi cu cruzime. Eutanasia (cu miloasa anestezie generala inainte apoi injectia letala) este un lux pentru animalele cu stapani care sunt in suferinta prea mare. Cand spui "eutanasie" nu e acelasi lucru pt un maidanez...
-un alt factor- abandonul. Si cei putini adoptati majoritatea sunt abandonati.

Cu alte cuvinte, va spun... nu cred ca exista cu adevarat o solutie. Pt ca suntem o tzara de salbatici. Spunea cineva odata ca "poti sa cunosti un om dupa cum ii trateaza pe cei care nu pot face nimic pt el"... ei bine... uite cum tratam animalele...

Cat despre muscaturi si atacuri... doar un lucru zic, nu credeti ce cititi/auziti in mass media.Se suceste adevarul in cel mai idiot mod posibil. Nu se prezinta nimic real, doar stiri senzationiste. Atacurile au loc, adevarat, dar din cu totul alte motive, si se intampla exact pe dos de cum sunt prezentate. Daca ar spune adevarul, poate ar ajuta la imputinarea atacurilor printr-o minima educatie despre comportamentul canin... dar nu o fac, numai minciuni scarboase baga...

In fine... nu vad in viitorul apropiat o solutie pt cainii de pe strazi. O masura bunicica si mai aplicabila ar fi insa depozitarea civilizata a gunoiului. Cat timp vor fi tomberoane ravasite de tzigani, vor fi si caini acolo. N-ati observat ca in zonele cu case sunt cu mult mai putini caini vagabonzi?... nu sunt tomberoane varsate pe nicaieri cum sunt printre blocuri.

Si aducatia oamenilor. Trebuie sa inteleaga odata ca spatele blocului nu e "fundul curtii", si da daca ii dai sa manance si-i faci cusca in spatele blocului nu se numeste ca e "cainele tau". "Cainele tau" inseamna sa il tii pe proprietatea ta, sa ii asiguri ingrijiri medicale si (important!) sa iti asumi responsabilitatea pentru ce face. Cu asta e greu la noi... "taranul de oras, cel mai prost animal"...

Si inca ceva, nu inteleg de ce unii sunt impotriva castrarii/sterizilarii. Daca chiar s-ar putea aplica la scara larga ar fi o solutie... dar fiecare poate ajuta cate putin castrand propriul animal din curte. Sunt animale nu oameni, nu duc lipsa de ... ce se inlatura. Am vazut insa putini oameni care isi sterilizeaza animalele care se puiesc continuu. Fac pui si ghici unde ajung?... tot pe strada, majoritatea.Sau inecati/omorati cumva. Pana si animalele de rasa sunt extrem de dificil de dat, d-apai corciturile... nu zic ca ar fi inferioare cu ceva celor de rasa, dar situatia asta este, sunt greu de dat. Ajung pe strazi... "Sa lasam natura sa-si urmeze cursul", "sa-i lasam cum i-a facut Dumnezeu"- mi se par argumente ridicole. Animalele nu sunt oameni, trebuiesc tinute sub control.

Nu exista solutie aplicabila asta este... batem pasul pe loc, nu cred ca mai e vreo speranta sa dispara maidanezii, trebuie sa ne obisnuim cu ideea si sa incercam sa ne adaptam. Spray lacrimogen, aparat cu electrosoc (e cat un tel.mobil) ... pot fi folositoare daca stati intr-o zona periculoasa din punctul asta de vedere...

Si invatati copii sa nu se joace cu maidanezii. Sunt purtatori de multe boli. Si sa ii pupe nicidecum, asta e admisibil daor cu animalele care stii ca-s deparazitate si vaccinate... trebuiesc preveniti de pericolul asta copiii...
Citat:
Ati citit macar ce am scris? Nu? Vad ca nu.

Ura, ura, ura, multa URA si atat, altceva nu va intereseaza, ceva imi face rau, nu conteaza de ce si cum, ce circumstante, trebuie OMORAT, ca asa vrea ura mea, ca nu sunt consecinte legale si/sau sociale. Daca nu sunt consecinte, constiinta mea o liberez sa faca ravagii. Ma intreb, daca nu ar fi consecinte (scrise clar de lege si Biblie, si societate) ati vorbi la fel si despre oameni? E semn ca nu iubirea va indeamna sa faceti unele chestii bune (pt oameni) ci normele sociale/legale/morale.

Am avut nevoie se spitalizare de 2 ori pt atacuri de maidanezi, vorbesc in cunostinta de cauza din punctul asta de vedere. Si mai vorbesc si in cunostinta de comportament canin.

Dar voi, cand vedeti ca cineva ia apararea cainilor, nu va mai obositi sa cititi bine. Sunteti hipnotizati de egoism si rautate :"CAINII SUNT RAI, CAINII TREBUIESC EXTERMINATI DE PE STRAZI, INDIFERENT CUM, SUNT DOAR ANIMALE"... hm... suna cumva a lozinca nazista?... sa stii ca fenomenul asta se intampla si atunci- daca un lucru rau este facut legal, nu mai e rau, ci demn de lauda.

De ce oare mila voastra nu se indrepta decat spre actiuni laudate de toata "lumea buna"?...
cei care nu va pot multumi si lauda nu au privilegiul milei voastre, nu?...
Stii ce, mai mult o apreciez pe una ca Alina Plugaru ca a avut inima sa vina sa dea la lopata de dezgroparea unor caini ingropati sub zapada... strambati din nas cat vreti, cu tamaia arzand in fatza, cand cainii se mananca unul pe altul in "adaposturi" de foame... sa nu va pese. E mai comod. De ce sa te ingrijorezi pt ceva daca nu ti se ofera nici o recompensa, nici spirituala, nici baneasca, nici recunostinta cuiva, ci dimpotriva, multi or sa te considere putin dus?...

Nu mai citesc aici, e... are dreptate Yasmina... cine are ochi de vazut, vede ce se intampla, cine nu... nu. N-au rost discutiile... se ofenseaza lumea buna inconjurata de miresme de tamaie, ce sa cautam sa ne bagam in seama noi astia cu par de caine prin masina, sau care ranim mizeria prin adaposturi, ducem animalele la veterinar pt tratamente... nu suntem noi in masura sa vorbim cu ei, noi, niste defecti cu mintea...

P.S.- nu incepeti cu "predica" obosita ca iubim animalele mai mult decat oamenii, ca nu stiti ce facem fiecare...
Pai puteti sa spuneti ca vreti, daca nu va pasa de acei copii muscati de caini, si pledati in favoarea cainilor care musca e clar ca ii iubiti mai mult. cand vedeti ca unii oameni sufera din cauza animalelor si totusi nu pledati pentru eutanasierea cainilor agresivi, discutia nu isi mai are rostul...
Reply With Quote
Vechi 02.05.2012, 20:49:23
Yasmina's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Uite sa stii ca e dureros sa vezi cum se chinuie o fiinta.
Acum ceva timp ma aflam la un hotel in vacanta, si plimbandu-ma prin gradina lor am vazut un soarece foarte frumos care tragea sa moara,fiind otravit.Si acum imi aduc aminte prin ce chinuri trecea! Moartea este blanda numai pt Sfinti,in rest este un fenomen destul de traumatizant.
Eu locuiesc la curte, si am avut o familie de soareci care si-au facut cuib in masina si apoi intr-un colt. Nu i-am omorat doar i-am fugarit afara din garaj, nu s-au mai intors.
Reply With Quote
Vechi 02.05.2012, 21:04:47
TunsDiana
Guest

Implicit

Si moartea oamenilor omorati de haitele de caini este un fenomen traumatizant atat pentru ei cat si pentru cei din jur!

Am ajuns sa traim ca in padure langa lupi, numai ca acum sunt caini!
Reply With Quote
Vechi 02.05.2012, 21:30:50
Banned

Implicit

Eu daca asa fi in locul parintilor copiilor nenorociti de caini cred ca pur si simplu i-as calca in picioare.

Cainii agresivi trebuie luati de pe strazi sau omorati.

In tarile civilizate cainii de pe strazi sunt adunati undeva , tinuti cam o luna dupa care daca nimeni nu-i adopta sunt eutanasiati. Banii contribuabililor sunt respectati.
Reply With Quote
Vechi 02.05.2012, 21:33:17
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

[quote=Yasmina;442614]Uite sa stii ca e dureros sa vezi cum se chinuie o fiinta.
[quote]

Intamplare norocoasa.
Ca daca ai fi vazut ditamai soboloanul in stare sa muste si o pisica nu cred ca ti s-ar fi parut asa frumos.

Si daca tragea sa moara dupa ce ti-a umplut toata casa de fecale si miros de urina si ti-a ros tot ce se putea roade, inclusiv instalatii sanatire si electrocasnice, cred ca incercai alte senzatii cand vedeai ca isi da duhul.

Citat:
Sau asta iti place tie sa crezi, probabil s-au ascuns in alta parte si nu i-ai mai gasit.

Dar apropo, esti vegetariana cumva?
Nu maninci animale ucise in abator?
Apropo, acolo cum crezi ca e procedeul?

Le fugaresc pana isi dau duhul sau mor de batranete?

Last edited by AlinB; 02.05.2012 at 22:10:31.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Curtea constitutionala a respins legea cainilor vagabonzi !!! guardian knight Generalitati 192 01.08.2013 17:08:53
Legea sanatatii - eutanasierea saracilor florin.oltean75 Generalitati 121 16.01.2012 11:43:36