![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
cercetati mai bine Scripturile, caci Pavel spune clar pentru oricine urmatoarele: 1 Corinteni cap. 15 Tot așa, sunt trupuri cerești și trupuri pământești; dar alta este strălucirea trupurilor cerești, și alta a trupurilor pământești. deci apostolul spune fara dubiu ca sunt trupuri ceresti, deci nu ca vor fi, la viitor, ca sunt (la prezent, in momentul cand a scris epistola) si cu siguranta se refera la trupurile ingerilor ! pe de alta parte, nu aveti niciun verset care sa spuna negru pe alb ca ingerii nu au trupuri; eu vin si spun, conform cu versetul de mai sus, ca ingerii au trupuri spirituale, de duh, bineinteles ca nu stim cum sunt acele trupuri, noi suntem oameni si nu le putem percepe, asta e clar. Last edited by JoyDivision; 03.05.2012 at 16:19:36. |
|
|
||||
|
||||
|
Genul proxim al trupului este materia. Fără materie, nu există trup. Îngerii sunt spirite pure, adică nu au trup. Dumnezeu Tatăl este spirit pur, nu are trup. Sfântul Spirit nu are trup, însăși ideea de "trup al Sf Spirit" ar fi absurdă. Ei pot "adopta" vremelnic o înfățișare sau alta. De bărbați înaripați. De ruguri aprinse. De porumbei sau de limbi de foc. Dar un trup care să fie al lor, spiritele pure nu au. Acesta este și cazul îngerilor căzuți care sunt diavolii. Ei pot ocupa trupuri de porci, care ajung la comanda lor. Sau de oameni. Expresia populară "drac împielițat" asta arată: un drac care se încuibărește sau un drac în forme părelnice.
Spre deosebire de spiritele pure, Isus are un trup al Lui. Tot așa avem și noi, acum. Îl vom redobândi după Judecata Universală. "Trup ceresc" înseamnă "trup înduhovnicit", așa cum vedem că au sfinții. Trupul lor, sau numai unele părți ale lui, nu mai ascultă de legile obișnuite ale materiei căzute, devenind incorupte. "Cer nou și pământ nou" înseamnă împreună viețuire a spiritelor pure cu oamenii mântuiți după Judecată. Doar nu vă închipuiți că după catastrofa cosmică ce va duce la sfârșitul lumii, Dumnezeu are să mai facă o Planetă Pământ și că o vom lua de la capăt, după cum cred păgânii hinduși.
|
|||
|
|||
|
Citat:
nu e cazul sa facem alte speculatii ! ati spus: "fara materie nu exista trup", pai crestinii ridicati la viata cereasca, vor avea trup ceresc dupa scrierile inspirate ale lui Pavel, prin urmare aveti certitudinea ca acele trupuri sunt compuse din materie? ce materie vreti sa existe in Cer? acolo e un loc spiritual, nu exista materie! Last edited by JoyDivision; 03.05.2012 at 16:41:12. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Răspundeți-mi, vă rog, la o întrebare: Trupul lui Cristos, pe Muntele Tabor, era trup ceresc sau trup pământesc ? Avea, atunci, Isus mâini și picioare, ori sunteți de părere că, pentru un sfert de oră sau cât a durat acel minunat eveniment, și le pierduse ? Iată, văd că aveți un suveran dispreț față de materie. Față de trup. Îmi păreți a le considera existențe de mâna a doua. Și totuși, trupurile au fost un mare dar al lui Dumnezeu. Mă refer la trupurile din materia originală, încă necoruptă. O interesantă părere teologică, larg răspândită în Evul Mediu, socotea că Revolta Îngerilor a avut loc ca urmare a faptului că Lucifer a aflat de planurile lui Dumnezeu de a alcătui existențe noi, duale, cu spirit și trup, numite "oameni". Ei ar fi urmat să se bucure de aceeași bucurie de care se bucurau îngerii. "Cum? Niște entități cu un nenorocit de trup să aibă acces la ceea ce eu, Purtătorul Luminii, am ??" Să nu fie ! Să nu cumva să suferiți de aceeași mentalitate, aruncând în derizoriu darul lui Dumnezeu: darul trupului și să socotiți, precum adepții New Age socotesc, că nu vom fi trupuri înviate, ci un fel de holograme. Nu, domnișoară! Nu cu alți ochi vom vedea Fața lui Dumnezeu, ci chiar cu ochii noștri, exact aceia pe care îi avem acum, restaurați potrivit planului inițial al Artistului.
|
|||
|
|||
|
Citat:
holograme? asa am zis eu, ca vom fi holograme? de unde le tot scoateti? am spus ca cei inviati vor avea trupuri ceresti, bazandu-ma pe Corinteni cap.15, mai mult nu stim cum sunt acele trupuri ceresti, pt ca Ioan spune ca ce vom fi inca nu s-a aratat. Last edited by JoyDivision; 03.05.2012 at 17:34:43. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| GANDIREA PATRISTICA sau VIATA IN HRISTOS | Pelerin spre Rasarit | Sfinti Parinti (Patrologie) | 453 | 04.10.2017 18:19:50 |
| Dogmatica Patristica Ortodoxa | myself00 | Generalitati | 7 | 10.09.2012 20:23:37 |
| Proprietățile trupurilor înviate | Mihnea Dragomir | Din Noul Testament | 2 | 23.04.2012 00:19:56 |
| Cum au fost descoperite trupurile Brancovenilor | viorela | Intrebari utilizatori | 3 | 23.08.2011 04:11:28 |
| Erau Adam si Eva cu trupurile goale in Rai inainte de cadere? | mihailt | Generalitati | 15 | 13.02.2010 01:07:10 |
|
|