Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.05.2012, 18:24:40
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ekaterina Vezi mesajul
A mai spus ca unii oameni sunt nemultumiti ca sunt tratati ca niste demonizati(ceea ce mi s-a parut cam tras de par, in fine, poate s-a confruntat cu astfel de cazuri).
Raspunsul asta cam seamana a ""barba"". Da' cu ce dauneaza, cuiva care n-are probleme de demonizare, sa asculte Slujbele Sfantului Vasile?
Reply With Quote
Vechi 04.05.2012, 18:30:57
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj Vezi mesajul
Raspunsul asta cam seamana a ""barba"". Da' cu ce dauneaza, cuiva care n-are probleme de demonizare, sa asculte Slujbele Sfantului Vasile?
Intreb altfel: cu ce dauneaza unui om pe care nu il doare capul sa ia un algocalmin?
Vechi 05.05.2012, 20:20:39
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
Intreb altfel: cu ce dauneaza unui om pe care nu il doare capul sa ia un algocalmin?
Adica dauneaza? (ca algocalminul poate fi si daunator...) Eu, sincer, ma indoiesc ca ar putea dauna sa ascult o slujba, oricare ar fi ea.

Last edited by Adriana Cluj; 05.05.2012 at 20:56:04.
Reply With Quote
Vechi 05.05.2012, 21:07:04
podolski_2's Avatar
podolski_2 podolski_2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.10.2008
Locație: ”Oamenii te iarta daca faci crime. Dar nu te iarta daca esti fericit”
Implicit

Curand o sa se cenzureze si existenta dracilor, cum s-a cenzurat si implicarea evreilor in rastignire.

Motivul teologilor secolului al 8-lea:
Cuvantul "diavol" provoaca repulsie si extremism, fata de membrii mai putin cunoscatori, induce ideea de irealism, exagerare, fanatism religios, si noi cum suntem niste oameni civilizati, ne axam experienta fata de Dumnezeu, nu fata entitati mici si neinsemnate (de cuvinte pompoase e plin iadul).

Si asa taie juma din munca (rugaciuni) si lupta atator Sfinti.
Existenta diavolului va deveni ilegala, chiar si in capul teologilor, iar oamenii care se presupune ca ar trebuii sa se lupte cu ei, nu mai cred ca asta ar fi important.

"7 miliarde" de Sfinti au incurajat lupta contra dracilor, noi suntem desteptii pamantului. Cred ca Sf. Vasile cel Mare se mira, cum un neam presupus ortodox, lupta atat de mult impotriva Ortodoxiei.El a tinut post pt aceasta ruga, s-a nevoit, ca sa vina niste romani si sa zica ca nu au ce cauta in rugaciunile obisnuite ale Bisericii. Ce sa mai zici la asemenea grozavii? Si ne mai miram ca vin necazuri peste noi: boli, saracie, robire de masoni si cataclisme.

In Biserica nu se face reforma niciodata!
Nu se taie din rugaciuni, nici nu se adauga fara nevointa.
Ne resemnam cu secolul in care traim, un secol al necredintei.
Noi reformam tot, mai putin pe noi. :))
  • Daca de frica nu folosesti harul preotiei si predai armele cu care trebuie sa lupti, atunci treci in randul mirenilor si lasa locul aceluia care poate lupta si apara turma lui Hristos. (cuvant impotriva preotilor care nu savarsesc Moliftele Sf. Vasile cel Mare)

Last edited by podolski_2; 05.05.2012 at 21:10:23.
Reply With Quote
Vechi 06.05.2012, 09:55:01
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj Vezi mesajul
Adica dauneaza? (ca algocalminul poate fi si daunator...) Eu, sincer, ma indoiesc ca ar putea dauna sa ascult o slujba, oricare ar fi ea.
mie personal nu imi face bine.
Mi se ridica parul pe mine cand aud ce zice preotul. Probabil am ramas cu o trauma cand am vazut atatia demonizati manifestandu-se la aceste slujbe.

Asadar, ce nevoie as avea eu de aceste slujbe infricosatoare? Ptr ce sa se faca unor oameni fara probleme cand ele sunt doar ptr demonizati?

Daca se fac ptr oameni nedemonizati, nu-si au rostul.

Cum nu are rost sa speli o camasa curata(a nu se intelege prin asta ca cei nedemonizati sunt curati si invers, era doar prima comparatie care imi venea in minte).
Vechi 06.05.2012, 23:40:27
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Implicit

Citeam ceva pe net:

Intr-o zi pe cand mergea cu apostolii sai, trecura pe langa hoitul unui caine. Apostolii spusera: "Gretos mai duhneste cainele asta!"

Iar Iisus zice: "Dar cat de albi sunt dintii lui!" -- Nichita Stanescu

Cum talcuiti?
Reply With Quote
Vechi 06.05.2012, 23:56:36
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Citeam ceva pe net:

Intr-o zi pe cand mergea cu apostolii sai, trecura pe langa hoitul unui caine. Apostolii spusera: "Gretos mai duhneste cainele asta!"

Iar Iisus zice: "Dar cat de albi sunt dintii lui!" -- Nichita Stanescu

Cum talcuiti?
Ochiul curat vede curatia si frumusetea in toate, inclusiv in uratenie.
Unii vad prima data partea negativa, jumatatea goala a paharului, altii din contra, vad intotdeauna partea plina a acestuia.

Last edited by ioanna; 06.05.2012 at 23:59:44.
Reply With Quote
Vechi 11.05.2012, 10:26:41
JoyDivision JoyDivision is offline
Banned

Data înregistrării: 10.04.2012
Locație: Chicago, IL
Religia: Alta confesiune
Implicit

pai daca mergem pe principiul asta, de a vedea ceva bun in orice, atunci bisericile "neo" sunt ok, deoarece chiar si cele extreme, au ceva bun in ele, si acolo se vorbeste de Isus chiar daca multe alte lucruri nu sunt cum trebuie.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
intrebari... victortiti89 Din Noul Testament 7 17.12.2011 17:39:11
Intrebari sebastian1988 Homosexualitatea 7 01.06.2011 19:21:23
Intrebari mihai.radulescu2003 Generalitati 13 14.04.2011 13:37:38
intrebari catalinabalhui Nunta 4 26.03.2009 19:38:37