Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.05.2012, 17:43:58
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ortodoxa2310 Vezi mesajul
(nu, nu pot sa ma obtin, ma mananca deshtele)

Ca nu sunt torturati asta crezi tu... am explicat ce inseamna de fapt "eutanasie" in Romania... Adaposturile nu functioneaza cum crezi tu sau cum ar trebui in nici un caz. Repet, du-te sa vezi, asa... ca turist.
Nimic nu functioneaza cum trebuie in romania..hai sa inchidem tot si sa emigram in masa.

Citat:
Si despre eutanasia corespunzatoare... nici asta nu e vreun vis.
Ultima oara cand am fost sa eutanasiez un caine m-a costat 60 de lei, si avea cel mult 3 kg, costa in functie de greutate. Un caine mai mare presupun ca s-ar duce bine peste 200 de lei.
Nu stiai ca mofturile costa?

Eutanasierea maidanezilor in schimb e necesitate.

Citat:
Apropos de asta, ai tinut vreodata un caine in bratze cand e eutanasiat? STIE ca vine moartea, are groaza in ochi si plange. Este groaznic.
Daca esti masochista..

Citat:
Carnea care ajunge la mine pe farfurie ... sunt constienta de ea, si de asta mai selectez ce si cum. In sensul ca doar peshte. Plus pui, dar doar cumparat de la tzarani, sa stiu ca nu provine din vreo "fabrica de tortura pt pui" aka avicola.
Am inteles, la tarani puiul creste in copac.

Citat:
Despre "starpirea daunatorilor" intr-un sens ai dreptate, cainii pe strada se comporta ca niste daunatori, dar cainii pur si simplu sunt altfel decat alte animale. Ca sa folosesc o metafora... de cand au coborat din arca au stat pe langa om slujindu-l de multe ori chiar cu pretul vietii, avand de ales ! Sunt animale nobile, ca si caii, animale care se ataseaza de oameni si trec peste instinctul de supravietuire ca sa fie alaturi de stapanul lor sau ca sa-l apere. Isi slujesc stapanul pana la ultima suflare, in orice situatie, cu un devotament induiosator.
Pentru ca asa sunt programati si conditionati.
Nimic iesit din comun.

Citat:
Spunea cineva p-aici ca un copil daca nu se bucura in copilarie de compania unui catel, ii lipseste ceva foarte important din educatie.
Presupunand ca parintii deja lipsesc.

Citat:
Sunt de acord. Sunt altfel animalele astea pur si simplu, trebuiesc tratati mai bine. Solutia trebuie sa fie una umana.
A fost deja enuntata mai sus.

[quote] Ok, preturile pt intretinerea unui caine...
O castrare/sterilizare... 50-60-70 de lei. Sau mai putin, e-n functie de cat anestezic e nevoie.[quote]

sa zicem doar 50 ron

Citat:
deparaziatare interna+externa... cam 35-40 de lei odata la 2 luni pt un caine de vreo 30 de kg sa zicem. Dar toamna-iarna nu e nevoie decat de cea interna, deci ...aprox 20 de roni/2luni.
120 RON tratamentul + costurile sa fie fugarit si prins la fiecare 2 luni pentru tratament.

Citat:
vaccinurile sunt gratis, nu vrea statul sa ne imbolnavim de turbare. :) Bine, daca vrei vaccinuri impotriva la mai multe boli, maxim maaaaxim la 50 de roni poate se te duca, odata pe an.
Gratis? Si daca sunt facute la nenea Gigi in curte, tot costa.

Poate vrei sa spui 50ron/bucata.

Lista de vaccinari:

* 6 saptamani: vaccin impotriva parvovirozei
* 8 saptamani: vaccin polivalent
* 10 saptamani: vaccin impotriva coronavirozei
* 12 saptamani: vaccin polivalent (rapel)
* 14 saptamani: vaccin impotriva coronavirozei
* 6 luni: vaccin antirabic

Si mai sunt unele care se fac anual.

Hai sa fim ingaduitori si sa zicem 200RON

Cum ziceam, costul rezolvarii problemei a catorva sute de caini este mult sub suma asta - care e pentru un singur caine care ramane in continuare o masina de muscat si nu serveste niciunui scop practic.

Citat:
Stai linistit, de toate astea beneficiaza doar cainii cu stapan, care dau din buzunarul lor. Maidanezii... stii, maidanezii au inceput sa-si creeze imunitate naturala impotriva la cateva din bolile astea pt care sunt vaccinuri. Dumnezeu are cumva grija si de ei.
Aiurea.
Mor dar nu-i baga nimeni in seama dar de disparut nu dispar deci se ajunge la concluzia ca sunt imuni si nemuritori.

Citat:
Si iar faza cu bolnavi, spitale, nevoiasi... crezi ca daca dau sa manance unui animal sau daca ii platesc un tratament o sa grabesc moartea nevoiasilor din spitale? Iau painea cuiva de la gura dand o bucata de paine unui animal?... hm. In plus, nu mai e ca pe vremuri, rar mai vezi cate un cersetor sa se multumesca cu marunt sau cu o farfurie de mancare sau o paine. Daca vrei sa dai unui orfelinat/azil, trebuie sa vii cu duba. Altfel...pe strada, dau marunt - "ce sa fac numa' cu atata", ii dai o hartie "mai da, ca vad ca mai ai". Daca dai mai mult cuiva, dupa aia iti cere bani sa se duca in excursii, sa zugraveasca... daca ii dai haine de iarna se tine de tine ca scaiul sa-i dai si de vara, daca ii dai adidasi, iti cere si sandale. Si nevoiasii din spitale cu ce sa-i ajut? Mancare AU, icoane AU, haine AU. Sa le platesc tratamentele si operatiile? Pai as da, dar inca n-am castigat la Lotto. Mai am si eu nevoiasi d-estia spitalizati la mine in familie.
Niste bani cheltuiti pe animale chiar nu afecteaza pe nimeni cu nimic.
Scurt si la obiect: banii nu sunt ca guma. Adica sa intinzi de ei sa ajunga la toata lumea.

Si inca ceva..vad carcoteala tipica a iubitorului de animale declarat, impotriva semenului sau ca si orbirea de altfel fata de nevoile lui.

Oricum, nu-i asa grav, am vazut si mai si, cineva care isi blestema semenii pe aici ca vezi Doamne, n-au destula dragoste pentru daunatori.

Last edited by AlinB; 04.05.2012 at 17:48:51.
Reply With Quote
Vechi 04.05.2012, 17:48:03
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Citat:
Apropos de asta, ai tinut vreodata un caine in bratze cand e eutanasiat? STIE ca vine moartea, are groaza in ochi si plange. Este groaznic.
Daca esti masochista..

.
Daca ai un pic de inima.......ori mai bine zis daca te lasa cateaua de inima sa ai un pic de mila...Am vazut si eu asta.
Reply With Quote
Vechi 04.05.2012, 17:50:21
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj Vezi mesajul
Daca ai un pic de inima.......ori mai bine zis daca te lasa cateaua de inima sa ai un pic de mila...Am vazut si eu asta.
E indoielnic faptul ca animalele sunt constiente de moarte.
Constientizeaza probabil niste procese biologice care o insotesc si reactioneaza cu stres daca sunt iesite din comun, dar n-au notiunea mortii.

In cazul enuntat este posibil a fie stres din cauza faptului ca sunt intr-o companie necunoscuta plus ca li se face o injectie in abdoment care sigur nu e pura placere.

Dar te intreb si pe tine, cand taie gaina care iti ajunge tie in farfurie, o tii in brate?
Ai vazut macar vreo una decapitata?

Crezi ca se zbate de veselie?

De ce nu esti prezenta acolo sa o tii in brate cand isi face trecerea din asta lume in stomacul tau?

Iti garantez ca ai avea in aceeasi masura parte de senzatii tari de telenovela.

Sau nu te lasa, citez, "cateaua de inima"?

Last edited by AlinB; 04.05.2012 at 17:55:44.
Reply With Quote
Vechi 04.05.2012, 17:56:02
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
E indoielnic faptul ca animalele sunt constiente de moarte.
E posibil a fie stres din cauza faptului ca sunt intr-o companie necunoscuta.

Dar te intreb si pe tine, cand taie gaina care iti ajunge tie in farfurie, o tii in brate?
Ai vazut macar vreo una decapitata?

Crezi ca se zbate de veselie?
Mi-am dus catelusa la eutanasie, nu o sa uit niciodata cum s-a uitat la mine si a vrut sa fuga de acolo....

Da, si marturisesc ca nu as putea taia. Am incercat mai demult, dar m-am lasat de sportul asta...
As putea sa ajung vegetariana fara probleme daca nu le-as gasi gata taiate la pravalie.

De ce oare am senzatia deseori ca esti inuman? razbate cruzime, parca placerea de a rascoli intr-o rana din multe postari ale tale, nu doar din acestea legate de eutanasierea cainilor...
Reply With Quote
Vechi 04.05.2012, 18:02:37
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Mi-am dus catelusa la eutanasie, nu o sa uit niciodata cum s-a uitat la mine si a vrut sa fuga de acolo....
Cu siguranta la fel ar fi facut si daca ai fi dus-o la tuns.
Si sigur nu tineai minte cum s-a uitat la tine cand ai tuns-o.

Citat:
Da, si marturisesc ca nu as putea taia. Am incercat mai demult, dar m-am lasat de sportul asta...
As putea sa ajung vegetariana fara probleme daca nu le-as gasi gata taiate la pravalie.
Vezi, vezi..

Citat:
De ce oare am senzatia deseori ca esti inuman? razbate cruzime, parca placerea de a rascoli intr-o rana din multe postari ale tale, nu doar din acestea legate de eutanasierea cainilor...
Daca nu cunosti valoarea vietii unui om nu poti ignora suferintele lui in favoarea vietii unui caine care in definitiv este si el chinuit pe strazi (foame, frig, lovit, bolnav, etc.).

Si inca ceva - sensibilitatea este o alegere care trebuie insotita de discernamant.
Este, sau nu este cazul sa fiu sensibil.

Iau faptele, le trec prin filtrul adevarului si ratiunii pe urma trag linie si las sentimentele (daca e cazul) sa-si urmeze cursul.

Oricum o faci (alegerea), dar nu constient si cu discernamant sanatos.

Mi-e mila de cainele care imi maninca semenul, dar nu mi-e mila de gaina care e crescuta cu scopul suprem de a o manca eu.

Sa fie asta definitia umanitatii?

Last edited by AlinB; 04.05.2012 at 18:08:35.
Reply With Quote
Vechi 04.05.2012, 18:04:32
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
Daca nu cunosti valoarea vietii unui om nu poti ignora suferintele lui in favoarea vietii unui caine care in definitiv este si el chinuit pe strazi (foame, frig, lovit, bolnav, etc.).
Ai cotit-o.... bine-i si-asa....
PS: nu o tundeam. Era Collie.
Reply With Quote
Vechi 04.05.2012, 18:12:48
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Ai cotit-o.... bine-i si-asa....
PS: nu o tundeam. Era Collie.
Eu nu contesc..concluziile tale sunt abrupte.

Si nu despre rasa cainelui era vorba.

Apropo, era musai sa o omori?

Stiu pe cineva care avea un caine batran, abia se tinea pe picioare, in ultima vreme mai si voma prin casa..se scapa pe el si totusi a murit de moarte naturala, fara "asistenta".

Si era caine de moft, adica de bloc, nu cred ca a pazit nimic la viata lui.
Reply With Quote
Vechi 04.05.2012, 18:18:37
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:

Apropo, era musai sa o omori?
asa se pare... am fost pusa in fata unei alegeri tare grele si am intrebat medicul ce ar face daca ar fi a lui, altfel nu as fi putut sa aleg eu; o purtam in brate si am incercat toate tratamentele ce mi s-au propus
Reply With Quote
Vechi 04.05.2012, 18:23:21
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
asa se pare... am fost pusa in fata unei alegeri tare grele si am intrebat medicul ce ar face daca ar fi a lui, altfel nu as fi putut sa aleg eu; o purtam in brate si am incercat toate tratamentele ce mi s-au propus
Asa se pare insemnand ce?
Ce era atat de grav incat sa nu poti avea grija de ea pana moare "natural"?

Ai intrebat medicul..adica ti-ai declinat raspunderea pentru alegere - tare urat.
Atunci unde iti era inima?
Reply With Quote
Vechi 04.05.2012, 18:31:38
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
Asa se pare insemnand ce?
Ce era atat de grav incat sa nu poti avea grija de ea pana moare "natural"?

Ai intrebat medicul..adica ti-ai declinat raspunderea pentru alegere - tare urat.
Atunci unde iti era inima?
Ti-am spus eu ca am senzatia...ca cineva e inuman... si nu doar aici?
Nu mi-am declinat deloc raspunderea, trebui sa stiu ca sa optez pentru cea mai putin chinuitoare solutie pentru ea. Operatia, si nu una usoara, ramanea mutilata grav, nu ar mai fi putut umbla, iar dupa o vreme ajungeam in aceeasi situatie in care eram acum..... sau eutanasia.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Curtea constitutionala a respins legea cainilor vagabonzi !!! guardian knight Generalitati 192 01.08.2013 17:08:53
Legea sanatatii - eutanasierea saracilor florin.oltean75 Generalitati 121 16.01.2012 11:43:36