Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.05.2012, 01:32:18
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de guardian knight Vezi mesajul
ca tot burghezul societatii capitaliste romanesti, mi-am permis si eu un mic concediu de 1 mai, prin zona istorica a Maramuresului !

Am fost prin multe locuri din tara, de la Transilvania, la Banat, la Moldova, Campia romana si dobrogea...insa, putine locuri mi-au atras atentia in asa grad, ca aceasta zona extraordinara a tarii noastre !!!

Exista acolo, un fenomen, foarte interesant, pe o zona geografica destul de intinsa,ce cuprinde un numar apreciabil,dar nu extrem de mare, de comune,foarte mari,exista o prosperitate ce sfideaza ,prin opulenta,multe zone umile sau mediocre ale tarii !!!

In fiecare ograda de cetatean maramuresan, ce locuieste la sat, vezi, cel putin o casa noua cu multe etaje si multe camere, finisata dupa norme europene, si care denota in general un bun gust taranesc,fata de care chiar si un arhitect si-ar gasi inspiratia !!!

Nu mai zic,ca fiecare curte, chiar si din fundu' satului, e perfect organizata, neexistand nici macar un fir de iarba razlet,care sa nu fie supravegheat strict,de gospodar si sa creasca in devalamsie !!!

Iar gardurile la frontul strazii, sunt toate, din piatra si cu fier forjat ,desigur avand materialul cel mai scump pus pe ele !!!
In fiecare curte exista cel putin o masina noua, daca nu doua trei !!!
Fenomenal !

Insa, in tot acest ansamblu, mirific, zcic ca esti undeva ,prin Alpii Austrieci, exiata o nota profund discordanta...drumurile extrem de proaste !!!

Parca pentru a-si bate joc de acesti oamnei gospodari,a caror munca si ambitie a infrumusetat acest colt de romanie, pana la a ne face mandri de ea, statul roman, a gasit de cuviinta sa mentina in acea zona cai de acces extrem de proaste, presarate din mentru in metru cu craterte in care ai senzatia ca-ti rupi masina !!!

Statul roman, nu incurajeaza pe omul muncitor ci pe lenesul pramatie care asteapta paomana !!!
Fac pariu ca a furat banii de la oamenii astia din maramures, si i-a dus in alte zone, eventual prin sudul tarii, pentru a plati asistente soicale, unor oameni care nu vor sa munceasca si astepta etern pomana de la stat !!!

Aproape ca as zice in fata acestui stat prefid : Transilvania Libera, ca tara independenta si suverana !!!
Pentru prima data, sunt de acord cu basistul nostru frate in Cristos! Mai ales in ultima afirmatie (batranul meu este ardelean).
Reply With Quote
Vechi 06.05.2012, 02:03:32
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de TunsDiana Vezi mesajul
Nici nu ii cere nimeni lui Basescu asa ceva!

Cred ca ar fi o analiza mult prea grea de facut pentru mine, ca sa stiu de ce unii din alte zone ale tarii nu muncesc asa de mult, nici nu sunt sigura de asta, din moment ce n-am vazut cu ochii mei, una ca nu am vizitat toate zonele tarii, ca sa imi dau cu parerea, si nu am nici explicatiilee pentru acest fenomen!

Totusi cred ca este jignitor pentru ca fiind romani sa afirmam despre fratii nostri din alte zone ca ar fi puturosi!
Adevarul e ca fiecare comunitate umana, ce acopera o zona data, are o anume matrice culturala, si chiar psihologica. Da, fara suparare: bucurestenii/muntenii (repet, la modul general si statistic) sunt hoti, iar moldovenii sunt deopotriva...mistici si puturosi. Obsesia unor bucovineni/moldoveni din Nord pentru traiul pe langa manastiri nu i-a invatat nimic, in afara de un pietism bine garnisit cu teoria conspiratiei si paranoia cipurilor. (E suficient sa ii scanezi pe unii believeri care frecventeaza Sf. Man. de la Petru-Voda). Transilvanenii sunt efectiv workholici, dar au, doar uneori si doar unii dintre ei, chiar daca aceia sunt multi si activi, o asa aplecare spre un pragmatism miop spiritual si un pro-occidentalism desantat, ca iti vine sa le explici necesitatea jihadului iranian, chiar nefiind musulman :)) In schimb, ardeleanul/bihoreanul/banateanul/maramureseanul e de o corectitudine incredibila aproape, si de o harnicie ce pare unui "muieti-s posmagii" de prin botosani sau vaslui absolut neumana. =))
Reply With Quote
Vechi 06.05.2012, 06:29:59
guardian knight's Avatar
guardian knight guardian knight is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.02.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eodor nastasa Vezi mesajul
735.000 de someri ("lenesi pramati'oshi") care asteapta pomana...de la statu' capitalisto-burghezo-social guvernat numa', da numa' de ilustri(i)sti in ale guvernarii...FMI-isto-UE-iste..in rest numa' burghezi cu 600-700-800 lei/luna, care se'ngesuie la sidex pentru niscavai hier forjat de'un gard, asa c'an alpii lu' helvetu'.
Bre, satulu' nu'l crede pe flamand,
mai bine ai pune mana pa o sapa, si ai face ordine in iarba din fata blocului...Bre !!!
si ai mai si lua un maidanez de coada,din turma de pe trotuar,si l-ai duce la adapost !!!
ha,ha,ha !
Reply With Quote
Vechi 06.05.2012, 06:40:15
guardian knight's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de podolski_2 Vezi mesajul
Si inca ceva.

De unde sa fie oameni cinstiti daca tot poporul este asemenea conducerii?
Parintii isi invata copii sa fie descurcareti si sa caute mereu binele material pentru a avea liniste si fericire. In conceptia lor Dumnezeu nu poate aduce fericire pentru ca presupune altruism, in schimb banii daca iti dau de mancare, o masina si pot sustine o familie, e mai mult decat poate oferii Dumnezeu prin credinta Sa.

Fructele sunt ca oamenii. Inainte de a creste trebuie crescute cu hrana adevarului si moralitatii. Cand copilul nu vede decat egoism in familie, cand vede doar lupta pt bani si putere, are doua variante: ori sa apuca de citit despre bine, ori alege varianta parintilor, de a fi ca ei.

Si din cauza asta avem tara asta plina de hoti, unde hotul striga hotul, nu pentru ca s-ar ingriji pentru binele comunitatii, ci pentru ca se oftica, ca el nu poate fura la fel de mult.

Eu as alege acum 1 mil de oamenii si i-as pune pe functii parlamentare. Efectul: toti vor fura de vor zvanta, 1-2 "ametiti" care nu vor fura, in rest toti vor fura mai mult decat basescu si udrea la un loc.
Motivul si scuzele: toti au guri de hranit, toti au familii, si mereu in capul lor, scopul scuza mijloacele.

Si acei 1-2 "ametiti" care nu vor sa fure, vor fi dati la o parte de ceilalti, asa incat adevarul lor va ramane ascuns si omorat. Doar pe asta s-a bazat intreaga omenire. A iubit pacatul si a urat adevarul. Daia si-a rastignit si Dumnezeul venit pe pamant pentru ei (noi).
"Dar indrazniti, Eu am biruit lumea!"

Indrazniti sa visati si sa fiti buni!
Foarte buna postarea, te felicit pentru clarviziunea situatiei !
Eu cred, ca mai ales, aceasta ultima cauza, explicata de tine, e motivul adevarat al mlastinii in care ne zbatem de zeci de ani !

Avea cineva,pe aici ,naivitatea de a compara statul Roman, cu cel Suedez, altcineva sugera, ca ar trebui comparati si cetatenii...!!! Pe buna dreptate !
Dar poate avem si noi scuzele noastre de oropsiti ai istoriei,cred ca nici destinul istoric nu ne-a fost prietenos in distule randuri, si poate zgura asta de nenorociri ,razboaie, vasalitati ni s-a adunat si pe suflet !!!
Reply With Quote
Vechi 06.05.2012, 06:43:23
guardian knight's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de antiecumenism Vezi mesajul
elitele sunt in principal masonii care fac parte din diferite loji,sau sunt politicienii care poate nu sunt masoni (desi vreo 90% sunt) care s-au inbogatit,detin functii in parlament,guvern si se gandesc doar la propriile interese,sunt mafiotii,fostii securisti si comunisti...
da...stiu, cunosc..si lumea e condusa de masoni,...
extraterestii sunt verzi cumva ???
Reply With Quote
Vechi 06.05.2012, 06:56:00
guardian knight's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Frate drag,pe oricine,orice,nu ma intereseaza,numai sa fie ceva nou! De ce trebuie mereu sa alegem intre cei "clasici"? Din partea mea sa fie oricine la putere: Vadim, Becali, Diaconescu, oricineeee! Numai astia nu! Mai rau de atat nu are cum sa fie nici cu ei. Nu sariti sa criticati,nu zic ca cei de mai sus ar fi solutiile,dar nu stiu,sa votam pe oricine altcineva.
Corect, solutia noastra e sa votam cu partidele cele mai necunoscute si mai mici,care precis, unele vor avea si oameni mai de bun-simt, care nu s-au tavalit de 22 de ani in patul politicii romanesti !!!

Dar scuzati-ma, variantele Vadim,Becali Diaconescu sunt si mai proaste chiar si decat partidele clasice !!!
De ce ?
1) Pai, Vadim, are un partid de bosorogi securisti,trecuti in rezerva, ca sa nu mai zicem ca el personal, nu are habar cum trebuie condusa o tara,si e si batran acuma !!!
2).Becali e oier, si isi vede de turmele lui,ce exemplu cultural poate fi pentru copii nostrii ???
3) Dan Diaconescu,pe langa ca nici nu e roman, are de fapt rumegus in cap, oricum cu televiziunea lui de manelari nu reprezinta decat fenomenul de irumpere pe scena politica a unei minoraitati din romania, aflata pe nivelele cele mai de jos ale societatii,dar care prin numar ,creste mereu (desi ai place sa emigreze !) si la un moment dat ne va covarsi !
Deocamdata partidul e un semnal ca au inceput sa isi afirme identitatea si interesele,bineinteles ei vor pretinde ca ai reprezinta pe romani !

Last edited by guardian knight; 06.05.2012 at 06:58:04.
Reply With Quote
Vechi 06.05.2012, 09:22:07
eodor nastasa's Avatar
eodor nastasa eodor nastasa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.03.2010
Locație: ...
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de guardian knight Vezi mesajul
mai bine ai pune mana pa o sapa, si ai face ordine in iarba din fata blocului...Bre !!!
si ai mai si lua un maidanez de coada,din turma de pe trotuar,si l-ai duce la adapost !!!
ha,ha,ha !
Aim hit mei-dei !
Acu' daca'i pe indemnuri, imi permit sa te indemn Bre aidoma, numa' cu o mica
precizare, taie Bre iarba rea din targu' lu' matale care colcaie de palamida fsn->pdsr->pdl-isto-oportunisto-reformatoare in ale lu' patria.
Despre, maidanez(j)i, ce sa'ti indemn, du'i Bre in Helvetzia, la adapost, ca sa faci si Matale un pustiu de bine, si lu Matale si lu' restu' "lenesilor pramatiosi".
Viv' la revolution ! Traiaca Republica Suverana si Independenta Transilvania !
or' "Traiaca Regatul Burghez a' lu' Transilva' ! (functie de preherinte)
Viv'e la Commandante !
love & peace
Vechi 06.05.2012, 10:05:28
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Conform acestei harti si bazandu-ne pe ce ne spun unii de pe aici cei mai harnici oameni traiesc in ...Bucuresti .
Poate asa terminam cu minciuna asta despre cum ia statul banii din Maramures sa-i trimita in alta parte.
Intrebare : Daca eu locuiesc in Sibiu de ce sa platesc pentru cel din Maramures ? Doar asa de dragul "Transilvaniei libere ? "
Sau daca sant din Cluj Napoca de ce sa platesc pentru cel din Dej ? Sau daca locuiesc intr-un cartier bogat de ce sa platesc pentru alt cartier sarac ? Traiasca Strada mea libera si independenta.
Reply With Quote
Vechi 06.05.2012, 10:23:13
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia Vezi mesajul
In schimb, ardeleanul/bihoreanul/banateanul/maramureseanul e de o corectitudine incredibila aproape, si de o harnicie ce pare unui "muieti-s posmagii" de prin botosani sau vaslui absolut neumana...=))
Nu se poate ca dintr-o mare multime de oameni harnici si incredibil de corecti sa avem reprezentanti in politica/administratie cu totul si cu totul opusi. Exista vreo figura de politician caruia sa-i acordati calificativele "corectitudine incredibila si foarte muncitor?" Eu tot astept sa vad macar o figura de astfel de ardelean/bihorean/maramuresan/banatean. Dumneavoastra cunoasteti pe cineva care sa se incadreze in descrierea de mai sus?
Reply With Quote
Vechi 06.05.2012, 13:00:27
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
Cand iarba, cand zapada... Bine ca nu i-a crescut o iarba de 4 metri ca zapada de asta iarna... nu-i asa guardiene? dumneata cand ai dat cu matura ultima data prin fata blocului?
ce-ai patit iara?
Si daca tot doresti separarea Translivaniei, nu cumva ti-a venit si ideea de a-i reinvia pe austro-ungari sa ne ocupe?
Ori regionalizarea aia smechera a prietenilor tai, pe granitele fostului imperiu, tocmai asta urmarea?

Last edited by Adriana Cluj; 06.05.2012 at 13:22:15.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
CIA a colaborat in 1960 cu Mafia din SUA spre a asasina pe Fidel Castro mihailt Generalitati 13 08.01.2013 12:56:35
Ploaia rosie din Kerala, India Florin-Ionut Teologie si Stiinta 2 28.06.2011 14:58:18
De ce Sfintii Evanghelisti nu au cruce rosie? Marius22 Reguli in Biserica 0 15.11.2010 17:05:16
Trebuie sa terminam cu mafia din cimitire ionut_marcel Stiri, actualitati, anunturi 1 20.10.2006 18:15:57