![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Desi ""miticilor"" li se pot afla multe bube in cap- ca tuturor de altfel- din cateva motive, istorice si temeinice, eu prefer sa fiu cu fratii mei de o limba si de o credinta.
Au multe hibe balcanice.... dar: Sangele martirilor din Ardeal este cald inca. Sa nu uitam ca austro-ungarii au fost cei care i-au obligat pe romanii ortodocsi ardeleni sa gaseasca varianta de compromis greco-catolica, si sa devina supusi ai papei, iar cei care au refuzat acest lucru au fost lipsiti de drepturi si/sau omorati. Austro-ungarii, prin generalul Buckow (am corectat...), au fost cei care au daramat cu tunurile dupa 1700 bisericile si manastirile ortodoxe din Ardeal, ajungand din nordul Bucovinei pana la poalele Fagarasilor, la Sambata de Sus. Sa nu uitam ca strabunii nostri au fost robi ai grofilor austro-ungari (multi dintre ei insa fiind nobili romani maghiarizati si vanduti care au preferat sa-si renege originile si neamul de dragul averilor si al puterii, fiind insa priviti cu dispret atat de austro-ungari, cat mai ales cu mila de neamul romanesc ce-a preferat saracia decat sa devina vanzataori de tara si sa scuipe pe stramosii lor). Asa cum zicea parintele Paisie, sangele varsat este cald inca... Au reusit sa dezbine ortodocsii din Ardeal, in greco-catolici, care si ei au martirii lor, dar calaii lor au fost si calaii ortodocsilor care nu si-au renegat credinta in fata comunistilor (si sa nu uitam ca nu rusii sunt promotorii comunismului, ci evreii... cititi si veti vedea, ca a prins acolo la rusi, a prins ca si la noi din cauza saraciei si a vanzatorilor de neam, aia lenesi, care preferau propaganda in locul muncii, e mai usor sa dai din gura decat cu sapa!), astfel incat azi in sate- si nu doar, insa acolo se vede mai clar http://www.crestinortodox.ro/forum/s...postcount=1692- isi scot ochii intre ei greco-catolicii si ortodocsii (intaratati din spate de capii bisericii, datorita luptei pentru pastrarea unor ierarhii, functii si avutii http://www.razbointrucuvant.ro/recom...#comment-94413 dobandite pe parcurs, dobandite cum? ale cui au fost inainte de a fi a lor? de la cine le-au luat?). Pe acea vreme unii dintre credinciosii de rand nici macar nu stiau ca preotul lor a devenit greco-catolic... adica cotizau la papa si ei de fapt, caci acesta era adevaratul motiv al rupturii, banul, care nu mai trebuia sa ramana in tara ci sa mearga la vest. Sunt multe, foarte multe de spus. Revenind la zilele nostre, nu sunt nici eu de acord cu catalogarile si reprosurile astea facute de ""mitici"", de exemplu cu ""gasca de la Cluj"" fie a psd-ului, fie a pdl-ului, ma deranjeaza, caci atunci si noi am putea spune ""gastile permenente de mitici" ca doar de acolo se da ora exacta, nu de 22 ani ci mereu. Si atunci ar trebui sa-i luam un pic la intrebari si noi, asa cum ei arunca pata pe toata lumea, ca fiind gasca de la Cluj, pentru cand a manarit gasca de la Bucuresti, ce mama lor au facut cu tara? Dar dezbinarile nu duc decat la rau, asa cum am dat si exemplul de mai sus. Noi toti ar trebui sa luam aminte, impreuna, sa vedem cum o scoatem la liman, nu rupti in bucati, ca atunci suntem usor de supus fiecare bucata in parte. Abia asteapta unii lupi, care stau la usa, sa ne vada dezbinati si urandu-ne intre noi, ca sa puna gheara pe cate o bucatica de Romanie. Last edited by Adriana Cluj; 12.05.2012 at 18:08:45. |
|
|||
|
|||
![]()
Asa cum ziceam mai sus putin, muncitori cu gura, lenesi sunt si-n ziua de azi, o multime.
Acum vreo doua saptamani, cred ca era chiar de Pasti, un bun cunoscut o luase haisa, disperat ca este nevoit sa-si intretina inca cei doi fii, unul dintre ei insurat, care au cam 30 de ani si care nu au chef sa munceasca, incearca tot felul de slujbe din astea de azi pe maine, afaceri cu smechereli, sfarnareli, de astea din care sa iasa banul repede dar sa nu munceasca prea mult, sa se poata scula la 10 dimineata, sa stea cu burta la soare toata ziua, eventual cu telefonul la ureche, sa munceasca prin telefon, din masina cumparata de tata. Si-au luat baietii o gramada de diplome, de astea cum se iau in zilele noastre,au facultati, in curand si ""doctoratele"", au hartii nimic de zis, dar tartacuta e goala, goala! Dar ei traiesc in casa tatalui lor si din pensia acestuia, ca s-a straduit omul sa faca o casa mare ca sa aibe loc toti, s-a ""descurcat"", si inca si-a mai propus sa le faca cate o casa la fiecare, asa ca sa nu se oboseasca loazele. Plus ca le-ar mai trebui oleaca de educatie, ca sa stie macar ce e acela respect fata de parinti, dar daca li s-a dat mura-n gura totul, acuma ei cred ca li se cuvine sa ia singuri! Dar nici nu i-ar lasa sa munceasca orice, sa se injoseasca muncind, baietii tatei. Ieri ma suna cunostinta mea si asa cumva aduce vorba de politica, stie ca ma indispune subiectul si ca sunt vehementa..si printre altele imi strecoara timid, parca il si vad zambind manzeste la capatul celalalt:""vrea sa candideze si S al meu"". Eu raman proasta si zic ""cine ma, ala care nu e in stare sa se tina pe el si traieste pe spinarea ta vrea sa ne conduca pe noi?"", La care parintele din el zice, ""apoi mai munceste si el..."" Eu nu prea am gura cusuta si-i raspund""ai uitat ca acum doua saptamani o luasesi haisa din cauza lor, mai sa-ti tai venele, ca nu muncesc, ca una, ca alta? boala veche, nu de-acum.... ca nu era prima data cand se plangea.....apai si fiu-to vrea tot la furat de fapt, vrea sa ajunga la borcanul cu miere, nu pentru mine sau pentru tine se duce acolo, ci pentru ca nu-i place sa munceasca si politica a devenit un mod de viata pentru cei ca el"". Stiu ca sunt lipsita de tact total si ca in mod sigur nu i-a picat bine ce i-am zis, ca doar ramane parinte oricum i-ar fi copilul, dar in sinea lui mi-a dat dreptate si cu o jumatate de gura a si recunoscut. Si marea lor majoritate, daca nu chiar toti, de aia se reped sa intre in politica, nu din alte motive. Au vazut ca de-acolo se traieste azi cel mai usor, iar cei care vin din urma au perfectionat furtisagurile, uitand de orice: de bun simt, de educatie, de cultura, de om in general. Ei, daca astia sunt cei care vor sa iasa in fata si sa ne conduca, si noi sa ii acceptam cu ochii inchisi, apoi nu va asteptati sa mai luam noi Plevna!. . Last edited by Adriana Cluj; 06.05.2012 at 23:15:31. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Hm...cu tembelizoru' ca cu tembelizoru', manipularea lu' neuronu'...ce ne zice aia ii Legea...In vichend ca'n vichend, "Aduti aminte de ziua Domnului..." adicatelea tocmai vichendu'. ![]() Amu', de faci ochiu' roata'n transilvania si bati colbu' cu calcaiu' lu' picioru' , racnesc niscavai ciolane de pedestri, frati de'a lu' dominiile voastre, frati de neam si de credinta, ce au pus osu' (la propriu') la temelia lu' libertatea si bunastarea domniiilor voastre. ![]() Cand racneau' si scrasneau dintele "harnicii" transilvaneni, puhoaie de munteni si modoveni si dobrogeni treceau Carpatii cu flinta'n mana... ![]() Ashe, s'acu o intrebare : Da' cu' pianistu' ce'ati avut, bre ?
Intunericul este doar absenta Luminii... Last edited by eodor nastasa; 06.05.2012 at 16:42:38. |
|
|||
|
|||
![]()
http://www.razbointrucuvant.ro/recom...tara/#comments
Cand nu-ti iubeste nimeni tara trebuie sa o iubesti tu. Nu e o datorie, este o onoare. este acolo un comentariu semnat Magda, merita citit, se incheie cu aceeasi concluzie postat mai sus putin:“Dezbina si stapaneste” cred ca prins/prinde cel mai bine la romani! Last edited by Adriana Cluj; 06.05.2012 at 19:27:13. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Every point of view is useful, even those that are wrong - if we can judge why a wrong view was accepted. Last edited by Patrie si Credinta; 06.05.2012 at 20:10:48. |
|
|||
|
|||
![]()
Poate totusi nu ai inteles.... citeste cu cateva postari mai sus despre dezbinare.
|
|
||||
|
||||
![]()
Lasa frate,ca si Ceausescu a fost un cizmar analfabet,dar a facut scoli pentru TOTI copiii! Nu e o regula! Si era doar un exemplu pana la urma.
|
|
|||
|
|||
![]()
Pentru copiii nostri, noi, parintii, trebuie sa fim primul exemplu.
Ceea ce vad la parintii lor, aceea vor face si ei. Iar aceasta se cladeste in primii sapte ani de viata, dupa aia nu prea mai ai ce repara. Vede ca parintele lui injura, injura si el. Vede ca parintele lui fura, fura si el. Vede ca parintele lui se ""descurca"", asa se va strecura si el prin viata. Vede ca parintele lui nu-si respecta parintii, asa va face si el. Si exemplele pot continua. Inclusiv in sensul pozitiv. |
|
|||
|
|||
![]()
Lasa, a facut si scoli dar ne-a bagat si in datorii, ca apoi sa se incaptaneze sa le plateasca, tinand lumea in foame, frig si intuneric, sa nu mai vorbim.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
CIA a colaborat in 1960 cu Mafia din SUA spre a asasina pe Fidel Castro | mihailt | Generalitati | 13 | 08.01.2013 12:56:35 |
Ploaia rosie din Kerala, India | Florin-Ionut | Teologie si Stiinta | 2 | 28.06.2011 14:58:18 |
De ce Sfintii Evanghelisti nu au cruce rosie? | Marius22 | Reguli in Biserica | 0 | 15.11.2010 17:05:16 |
Trebuie sa terminam cu mafia din cimitire | ionut_marcel | Stiri, actualitati, anunturi | 1 | 20.10.2006 18:15:57 |
|