![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Nicolae44 pot sa zic ca sunt multumit de raspunsul tau,adica sunt argumente cat de cat logice si convingatoare, iar faptul ca nici tu nu ai crezut o perioada este oarecum de ajutor deoarece dupa cum ai spus si tu ne poti intelege mai bine pe cei ce nu credem.Oricum eu nu sunt necredincios in totalitate eu sunt prins doar undeva la mijloc intre stiinta si religie si incerc sa ma lamuresc de anumite lucruri sa ma conving cu adevarat de existenta lui Dumnezeu.
Eu inteleg ca e vorba de spiritualitate doar ca eu ma leg de mici "pasaje" ale religiei sa inteleg cum merg lucrurile,un exemplu ar fi cei cu handicap pentru ca vroiam sa vad unde este ratiunea,o alta problema ar fi toate religiile din lume cu diferite traditii ( spre exemplu nativii americani unde ei aveau religia lor, spiritele lor,bizonul alb etc,iar dupa vin cei albi si incearca cu tarie sa-i crestineze,e ca si cum ar veni cei cu sectele lor la noi,va dati seama pentru oamenii astia ce a inseamnat asta,pur si simplu le-a zdruncinat religia) Nicolae sper c atu sa intelegi ce vreau a zic cu toate astea. :) Acum daca-mi dati voie sa va citez o mica istorioara din mitologia Lakota,cea care a adus indienilor Pipa Sacra. << In vremurile de demult, istorisesc povestitorii Lakota, doi tineri vanatori au plecat sa vaneze bizoni.Zile la rand n-au vanat nimic cand,deodata,vazura venind inaintea lor o femeie tare frumoasa.Era imbracata intr-o piele de bizon alb si purta un sac cu baiera petrecut peste umar.Unul din vanatori, vazand-o asa frumoasa, vru sa o aiba.Dar nici nu s-a apropiat bine de ea, ca s-a preschimbat pe loc intr-o gramajoara de oase.Celalalt vanator pricepu atunci ca avea de-a face cu un Spirit foarte puternic si o conduse cu toata cinstea pana in tabara lui.Acolo, femeia cea obisnuita le darui o pipa cu vatra facuta din piatra rosie si le arata cum s-o foloseasca. " Sa nu uitati niciodata ca pipa aceasta e sacra.Ea va fi cu voi pana la sfarsitul veacurilor.Vor fi patru epoci diferite.Va las acum, insa voi veghea asupra voastra in toate cele patru epoci si ma voi intoarce la sfarsitul veacurilor." Pe urma puse lucrul la loc in sac si-l inmana capeteniei.Apoi se indeparta si se preschimba intr-un bizon alb care se topi in Prerie. Pipa a fost pastrata din generatie in generatie de catre o familie aleasa anume.Pastratorul actual se numeste Arvol Looking Horse.El o pazeste cu strasnicie si locuieste in rezervatia Cheyenne River ( Dakota de Sud ). >> Acum eu vreau sa va intreb pe cei de pe acest topic/forum cati dintre voi crede aceasta poveste? Vreau sa aud parerea voastra apoi am sa va zic si parerea misionarilor. P.S. Inteleg ca ce am scris eu n-are legatura cu topicul acesta dar intr-un fel pentru mine are, este vorba de religii. Last edited by Arktinen Susi; 07.05.2012 at 13:23:29. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Suntem nematurizati, cei ce credem in Dumnezeu? | daniel_iordache | Teologie si Stiinta | 55 | 26.09.2008 18:58:54 |
|