Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.05.2012, 10:15:38
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de JoyDivision Vezi mesajul
ne referim numai la porunci care privesc inchinarea si modul de viata al unui crestin, asa as putea sa intreb si eu: contravine Cuvantului sa joci sah sau sa practici aeromodelismul?
Am inteles :) Modul de inchinare penticostal nu e identic (forma,fond) cu cel apostolic, nici nu are cum sa fie, doar identitatea cultica era in formare atunci, insa ceea ce trebuie sa se pastreze e fondul (adorarea in duh si adevar) In biserica penticostala exista acompaniament muzical, in per. nou-testamentara nu exista, deci modul de inchinare nu e identic. (iar exemplele pot continua). Ce mi se pare mie straniu e ca va legati de "traditia ortodoxa", in care nimic nu e gratuitate formala, nici asezat intamplator, ci totul cultiva relatia cu Dumnezeu,tot spatiul liturgic ortodox e un spatiu al anticiparii eschatologice. Desigur, daca intri intr-o biserica ortodoxa ca intr-un muzeu, nu vei putea intelege.

@ucenic: cred ca n-ati inteles si nici cunoscut traditia ortodoxa. Asa se explica si de ce ati parasit Ortodoxia.

Last edited by ioanna; 08.05.2012 at 10:37:47.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
rezultate triplu test Mirela0110 Generalitati 6 11.11.2010 13:01:12
Dialogul ,intre sinceritate si viclenie flying Generalitati 3 08.06.2010 23:30:04
Un nou test sangvin detecteaza cancerul cu sase ani înainte de formarea tumorilor absolutep0wer Generalitati 7 08.06.2010 19:58:39