Citat:
În prealabil postat de JoyDivision
ne referim numai la porunci care privesc inchinarea si modul de viata al unui crestin, asa as putea sa intreb si eu: contravine Cuvantului sa joci sah sau sa practici aeromodelismul?
|
Am inteles :) Modul de inchinare penticostal nu e identic (forma,fond) cu cel apostolic, nici nu are cum sa fie, doar identitatea cultica era in formare atunci, insa ceea ce trebuie sa se pastreze e fondul (
adorarea in duh si adevar) In biserica penticostala exista acompaniament muzical, in per. nou-testamentara nu exista, deci modul de inchinare nu e identic. (iar exemplele pot continua). Ce mi se pare mie straniu e ca va legati de "traditia ortodoxa", in care nimic nu e gratuitate formala, nici asezat intamplator, ci totul cultiva relatia cu Dumnezeu,tot spatiul liturgic ortodox e un spatiu al anticiparii eschatologice. Desigur, daca intri intr-o biserica ortodoxa ca intr-un muzeu, nu vei putea intelege.
@ucenic: cred ca n-ati inteles si nici cunoscut traditia ortodoxa. Asa se explica si de ce ati parasit Ortodoxia.