![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Această întrebare se vrea a fi o glumă ?
|
|
||||
|
||||
![]()
Singurul zvon pe care l-am auzit e ca unii dintre membri organizatiei Opus Dei, fondata de un preot spaniol la sf. anilor '20 si ridicata de Papa Ioan Paul al II-lea la rangul de prelatura personala prin '80 sunt si membri ai unor lojii masonice. Organizatia este foarte mare, are peste 80.000 de membri la nivel mondial, din care 98% sunt laici si restul clerici. E absurd insa sa credem ca Papa ar fi putut face parte dintr-o loja masonica.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Este consemnat faptul că în ultimul timp, papii de la Roma și-au schimbat radical atitudinea față de masonerie. Makarov afirmă că „în 1939 a fost lansată ideea apropierii *masonilor de Biserica catolică. Astăzi, ei declară fără ocol că susțin politica Vaticanului”. Cum se poate explica începutul apropierii Vaticanului de masonerie? Cele două puteri mondiale, în aparență contrare, își dau mâna cu scopul de a stăpâni și de a guverna lumea. Instituția religioasă catolică, în virtutea caracterului său politic, fiind asemănătoare unui stat pământesc și ducând o politică flexibilă, își poate schimba zilnic principiile. Pentru a-și justifica noua poziție față de *masonerie, a inventat un argument ingenios, făcându-l cunoscut prin articolul „Biserica și franc-masoneria”, publicat în ziarul francez „Le Monde” din 17 aprilie 1975: „Deși în trecut masoneria se pronunța împotriva bisericii, astăzi pare să aibă o atitudine mai bună față de biserică, apără credința într-o Ființă Supremă și manifestă respect față de Biblie, deopotrivă cu cărțile sfinte ale altor religii.” În articol se exprimă ideea că a venit timpul să se abroge Amendamentul catolic nr. 2335, care interzice catolicilor, sub amenințarea excomunicării, să adere la lojile masonice. Ideea abrogării canonului antimasonic, lansată în 1975, astăzi este deja materializată: respectiva opreliște a fost eliminată din noul Cod de drept canonic al Bisericii catolice, în timpul papei Ioan Paul al II-lea. Mai mult decât atât, însuși papa Ioan Paul al II-lea este membru al unei loje masonice, după cum demonstrează revista italiană „Oggi”, publicând în octombrie 1983 o fotografie în care Ioan Paul al II-lea, împreună cu alți „înalți demnitari”, se țin de mâini, în „lanțul frățesc”, la un banchet masonic. articol complet aici: http://www.ne-cenzurat.ro/index.php?...luiri&Itemid=7 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
În același an 1983, când, chipurile, s-ar fi "abrogat interdicția de a face parte din masonerie", Congregația pentru Doctrina Credinței a promulgat documentul următor: http://www.vatican.va/roman_curia/co...asonic_en.html În ce privește revista Oggi, este un soi de Cancan sau Click italienesc. Ia stați puțin, eu știam de conspirațiile iudeo-masonice - de unde a apărut conspirația vaticano-masonică ?! Păi, se poate ? Nu știți că Papa a fost nazist ? Last edited by MihaiG; 14.05.2012 at 21:02:11. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
oricum sunt lucruri care ne depasesc cu siguranta, stiu ei mai bine ce fac acolo, iar parerea mea ca si biserica si masoneria sunt de buna credinta :) Last edited by nicky77; 14.05.2012 at 21:17:50. |
|
|||
|
|||
![]()
Mă rog, fiecare cu interpretările lui.
Intrați pe orice forum catolic și întrebați dacă e voie să faci parte din masonerie. Sau, și mai bine, mergeți la orice preot catolic și întrebați-l care e poziția Bisericii despre Masonerie. Sau. și mai bine, puneți mâna pe niște drept canonic și vedeți ce valoare normativă are o declarație promulgată de CDC. |
|
||||
|
||||
![]()
Nu realizați malintenția, din faptul că dv puneți pe masă documente ale Sfântului Oficiu despre masonerie, eu pun pe masă enciclice papale, și ni se răspunde cu revista Oggi? Nu realizați că discutați cu oameni al căror lider de opinie este Dan Brown, din moment ce ei pun semnul egal între organizațiile laicatului catolic, precum Opus Dei, și farmazonerie? Atacarea Bisericii Universale este scopul lor; răspândirea confuziei, mijlocul.
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 14.05.2012 at 22:06:05. |
|
||||
|
||||
![]()
Calmati-va. Nu am atacat nicidodata Biserica Ortodoxa, adica Biserica Universala! Nu -am atacat nici pe SS Papa Ioan Paul al II-lea, doar am spus ca e absurd ca el sa fi facut parte dintr-o loja masonica. Cat priveste organizatia Opus Dei, aflata sub partronajul B.C si membri ei se poate afla adevarul daca cineva e intr-adevar interesat sa-l afle.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Franz Bardon despre masonerie | ChEoPs | Generalitati | 1 | 15.02.2010 18:50:27 |
citate de Tutea despre revolutii si masonerie | camidece | Generalitati | 5 | 14.09.2009 11:06:44 |
|