Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Alte Religii
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.05.2012, 23:02:38
nicky77 nicky77 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 10.05.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Nu realizați malintenția, din faptul că dv puneți pe masă documente ale Sfântului Oficiu despre masonerie, eu pun pe masă enciclice papale, și ni se răspunde cu revista Oggi? Nu realizați că discutați cu oameni al căror lider de opinie este Dan Brown, din moment ce ei pun semnul egal între organizațiile laicatului catolic, precum Opus Dei, și farmazonerie? Atacarea Bisericii Universale este scopul lor; răspândirea confuziei, mijlocul.
am vazut ca ai adus o enciclica de acum 200 de ani, totusi e bine ca nu ai adus una de pe vremea "Sfintei Inchizitii"... nu e treaba ta cine este liderul meu de opinie, oricum nu ai nimerit si te-as ruga sa nu mai faci acuzatii paranoice
Reply With Quote
Vechi 14.05.2012, 23:18:35
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nicky77 Vezi mesajul
am vazut ca ai adus o enciclica de acum 200 de ani, totusi e bine ca nu ai adus una de pe vremea "Sfintei Inchizitii"... nu e treaba ta cine este liderul meu de opinie, oricum nu ai nimerit si te-as ruga sa nu mai faci acuzatii paranoice
Congregația pentru Doctrina Credinței este unul și același lucru cu Sfântul Oficiu, unul și acelați lucru cu Congregația Inchiziției.

Din cele mai vechi timpuri, de la Sun Tzu încoace, se admite că cel care pleacă la luptă fără să cunoască nimic despre dușman e un diletant.
Reply With Quote
Vechi 14.05.2012, 23:34:53
nicky77 nicky77 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 10.05.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
Congregația pentru Doctrina Credinței este unul și același lucru cu Sfântul Oficiu, unul și acelați lucru cu Congregația Inchiziției.

Din cele mai vechi timpuri, de la Sun Tzu încoace, se admite că cel care pleacă la luptă fără să cunoască nimic despre dușman e un diletant.

hahaha despre ce lupte vb pustiule? trezeste-te la realitate ca nu se lupta nimeni cu tine... i-uzi aici cine imi era dusman :)))) oricum eu faceam aluzie la deciziile pe care le-a luat Vaticanul de-a lungul timpului dar vad ca nu ai inteles nimic
Reply With Quote
Vechi 14.05.2012, 23:38:23
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Implicit

Citat:
pustiule?
Citat:
oricum eu faceam aluzie la deciziile pe care le-a luat Vaticanul de-a lungul timpului dar vad ca nu ai inteles nimic
Care decizii, unchiule ? Explică-ne, până înțelegem. Hai, spune-ne o poveste! Cum era Vaticanu' pe vremea ta ? Era și atunci revista Oggi ?

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 14.05.2012, 23:43:43
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Implicit

Citat:
hahaha despre ce lupte vb pustiule? trezeste-te la realitate ca nu se lupta nimeni cu tine... i-uzi aici cine imi era dusman :))))
Nu eu, domnule.... vă subestimați.... și mă supraestimați...

Mă refeream la Biserica Catolică, că doar în ea v-ați apucat să dați cu pietre, numind-ul pe fostul Sfânt Părinte, Fericitul Ioan Paul al II-lea, francmason, și afirmând, cu dovezi irefutabile, adunate din ziare de scandal, că și-a schimbat poziția față de francmasoni....
Reply With Quote
Vechi 15.05.2012, 00:04:29
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

John Paul was a globalist politician who helped work toward a one-world government and a one-world religious system.

http://www.consolata.org/imc/i-nostri-missionari-dicono/6878-blessed-john-paul-ii-will-become-the-peoples-saint.html

Eu nu acuz pe nimeni ca a fost mason dar cum se impaca asta cu crestinismul ?

De exemplu cititi scrisoarea lui Seraphim Rose catre Thomas Merton :

"You speak, like many today, of the possible "destruction of the human race"; is this not a rather strong phrase for a Christian to use? Does it not, again, place too much emphasis on the power of man? Does it not, above all, overlook the prophecies of what must come to pass before God (Who, of course, alone can "destroy the human race" He has created) calls men into His Kingdom? "
http://orthodoxinfo.com/ecumenism/merton.aspx

Unde este granita dintre umanism sau idealismul asta care ne propune sa construim raiul aici si crestinism ?
Reply With Quote
Vechi 15.05.2012, 00:18:38
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
[font=verdana]John Paul was a globalist politician who helped work toward a one-world government and a one-world religious system.

http://www.consolata.org/imc/i-nostri-missionari-dicono/6878-blessed-john-paul-ii-will-become-the-peoples-saint.html

Eu nu acuz pe nimeni ca a fost mason dar cum se impaca asta cu crestinismul ?
Din punctul meu de vedere, se împacă foarte bine.

O religie mondială- creștinismul - și un guvern mondial- unul bazat pe valorile creștine - ce ar fi rău în asta ?

Pe de altă parte, dumneavoastră tindeți să-i atribuiți în mod direct Fericitului Ioan Paul al II-lea comentariile din link-ul arătat, ceea ce nu este tocmai corect.
Reply With Quote
Vechi 15.05.2012, 00:27:46
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
Din punctul meu de vedere, se împacă foarte bine.

O religie mondială- creștinismul - și un guvern mondial- unul bazat pe valorile creștine - ce ar fi rău în asta ?

Pe de altă parte, dumneavoastră tindeți să-i atribuiți în mod direct Fericitului Ioan Paul al II-lea comentariile din link-ul arătat, ceea ce nu este tocmai corect.
Dar eu nu vreau sa-l atac.Eu doar am postat ca exemplu, cred totusi ca este un site catolic si ei considera asta un merit al lui Ioan Paul.

O religie mondiala si un guvern mondial ar fi o lupta impotriva Revelatiei. E un fel de a spune : In carte scrie ca lumea o ia razna, hai sa facem orice sa nu se implineasca profetia.
Ori speranta crestinului este tocmai implinirea profetiei.
Reply With Quote
Vechi 15.05.2012, 00:42:01
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
O religie mondiala si un guvern mondial ar fi o lupta impotriva Revelatiei.
Baza doctrinară ? Scrie în Biblie că nu trebuie să existe o religie mondială sau un guvern mondial ? Învață asta Sfintele Concilii ? Spunem asta în "lex orandi", sau, dimpotrivă, ne rugăm "precum în Cer, așa și pe Pământ"?

Citat:
E un fel de a spune : In carte scrie ca lumea o ia razna, hai sa facem orice sa nu se implineasca profetia.
Ori speranta crestinului este tocmai implinirea profetiei.
Ce profeție ? Că lumea o ia razna ? Vă dați seama ce susțineți ? Cu alte cuvinte, susțineți că speranța creștinului este ca lumea să o ia razna.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 15.05.2012, 01:05:49
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Baza doctrinară ? Scrie în Biblie că nu trebuie să existe o religie mondială sau un guvern mondial ? Învață asta Sfintele Concilii ? Spunem asta în "lex orandi", sau, dimpotrivă, ne rugăm "precum în Cer, așa și pe Pământ"?

Ce profeție ? Că lumea o ia razna ? Vă dați seama ce susțineți ? Cu alte cuvinte, susțineți că speranța creștinului este ca lumea să o ia razna.
Spunem si: " Astept invierea mortilor. Si viata veacului ce va sa vie."
De multe ori uitam asta.
Religie mondiala si guvern mondial tocmai te invata ca viata de aici este importanta.Una este sa-ti doresti sa incepi sa traiesti de pe acum viata viitoare si alta e sa sustii aceleasi idei umanist-idealiste pe care le sustin si comunistii si alte grupari :
Uite din un articol de pe site :

Crestinul uraste lumea. Adica o iubeste, precum si Hristos, cu inima sfaramata; dar ii uraste caile, metodele, meschinariile, fatarnicia. O uraste, pentru ca el iubeste viata vesnica, in timp ce ea iubeste viata cotidiana.

Crestinul doreste moartea lumii: intai a lumii din el, si apoi a lumii exterioare. Pe ambele le voieste innoite, invesnicite. El doreste moartea ca pas obligatoriu spre innoirea vietii, in Inviere … „intru moartea Lui ne-am botezat”...

http://www.crestinortodox.ro/editoriale/cine-este-crestinul-96185.html
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Franz Bardon despre masonerie ChEoPs Generalitati 1 15.02.2010 18:50:27
citate de Tutea despre revolutii si masonerie camidece Generalitati 5 14.09.2009 11:06:44