Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.05.2012, 00:47:04
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
1. Ar trebui sa te bucuri ca tiganii au plecat si prin occident. Astfel am mai scapat de o parte din ei si mai ales vor vedea si vesticii ce inseamna sa-i ai pe cap. Sa-i integreze ei daca sunt atat de destepti!
2. Pana la urma sa fim realisti: si romanii ne fac destul de ras! Nu poti da vina exclusiv pe tigani,oricat de rasist ai fi.
Este trist ca in afara tarii nu se face aceasta diferenta intre romani si tigani, numiti mai nou romi. Avem totusi culturi, mentalitati, istorii diferite. Fac abstractie de subiectul: cine face tara mai mult de ras, cu toate ca o statistica ar fi relevanta. Si in articolul din ziarul Gandul se face aceeasi confuzie, de data asta cu stiinta: 50 de cersetori romani, romanii s-au instalat cu toate bagajele, romanii obisnuiau sa doarma in cutii de carton, etc. Imi povestea o doamna distinsa care are un nepot in Anglia, ca a primit de la acesta un fel de almanah in care erau prezentate mai multe tari. Cand a ajuns la Romania era o poza cu o tiganca in fusta lunga, cozi cu banuti, etc. portul lor specific. Se intreba aceasta doamna daca nu se putea pune o poza care sa reprezinte poporul roman.
Reply With Quote
Vechi 16.05.2012, 01:09:53
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ekaterina Vezi mesajul
Este trist ca in afara tarii nu se face aceasta diferenta intre romani si tigani, numiti mai nou romi.
Din câte explica un potentat francez, nu e vorba de confuzie, ci ei se lovesc de o lege (stupidă, după părerea mea) care îi obligă se desemneze nu după etnie, ci după cetățenie.

Pe de altă parte, trebuie să observăm că și noi avem dublu standard. Pe vremuri, spuneam "marele maestru violonist român Ion Voicu, artist al poporului, care a dus faima României....". Dacă nu era maestru, ci era șuț, atunci era desemnat după etnie. Sau "marele scriitor român Mihail Sebastian" în opoziție cu "istoriograful jidan comunist Roller".

Citat:
Avem totusi culturi, mentalitati, istorii diferite.
Desigur. Cu atât mai dureros este să observ nonșalanța cu care românii copiază modelele țigănești de comportament, de limbaj, de trai. Până la modele culturale. Români care se topesc după ritmul șerpesc al manelelor. Care poartă ciocați și își pun geamuri fumurii la mașini. Care vorbesc cu "mișto", "baștan", "cocalar" și "barosan". Comparați emisiunile TV de Revelion de anul acesta cu cele de acum doar 10 ani. Invazia elementului țigănesc în "mainstream"-ul mijloacelor de comunicare este uluitoare. Ne țigănizăm de la an la an. Americanii-s de vină!

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 16.05.2012, 01:57:20
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Nu prea mai este nimic de facut,acum dupa sute de ani de cand aceasta natie s-a incetatenit,nu mai pot fi tratati ca si imigranti,pur si simplu sunt cetateni romani,chiar daca in esenta nu sunt(in sensul ca sunt foarte conservatori dpdv al culturii lor si deci foarte rezistenti schimbarii)

Vina consta in acceptarea valorilor tiganesti in societatea romaneasca,vina este a romanilor,caci Slava Domnului cunosc destui care folosesc argou tiganesc,asculta muzica tiganeasca si se imbraca ca si tiganii!
Nu mai este nimic de facut decat a arata strainilor ca tu esti altfel,esti crestin in primul rand-cred ca de aici pleaca toate problemele:tiganii nu au repere morale,pt ei totul este posibil!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 16.05.2012, 07:51:28
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
cred ca de aici pleaca toate problemele:tiganii nu au repere morale,pt ei totul este posibil!
Nu aș merge până la a spune că nu au repere morale în general (anomie), ci numai în aspecte specifice. Cel mai frapant este furtul. Ei, pur și simplu, nu consideră că a fura este ceva blamabil. Dacă timp de secole s-au ocupat cu ciordeala, manglitul și datul cu jula, a intrat cumva în natura lor culturală. Sub alte aspecte însă, precum cel al cinstirii celor mai în vârstă (porunca a patra) putem lua notițe de la ei. La fel în privința solidarității sociale. Când lucram la Salvare și unul dintre ai lor cădea bolnav, în mai puțin de o oră veneau vreo 50. Primii 10 soseau înaintea ambulanței, se alertau unii pe alții prin SMS-uri. Dacă îl duceam pe bolnav la spital, veneau la spital. Dacă medicii, excedați de numărul lor îi alungau, erau în stare să doarmă în fața spitalului, pe ce apucau, chiar dacă veniseră cu BMW-ul negru până acolo. Am văzut, de sute de ori, asemenea exemple de solidaritate umană: la țigani este regula, la români e excepția.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 16.05.2012, 08:52:24
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Nu aș merge până la a spune că nu au repere morale în general (anomie), ci numai în aspecte specifice. Cel mai frapant este furtul. Ei, pur și simplu, nu consideră că a fura este ceva blamabil. Dacă timp de secole s-au ocupat cu ciordeala, manglitul și datul cu jula, a intrat cumva în natura lor culturală. Sub alte aspecte însă, precum cel al cinstirii celor mai în vârstă (porunca a patra) putem lua notițe de la ei. La fel în privința solidarității sociale. Când lucram la Salvare și unul dintre ai lor cădea bolnav, în mai puțin de o oră veneau vreo 50. Primii 10 soseau înaintea ambulanței, se alertau unii pe alții prin SMS-uri. Dacă îl duceam pe bolnav la spital, veneau la spital. Dacă medicii, excedați de numărul lor îi alungau, erau în stare să doarmă în fața spitalului, pe ce apucau, chiar dacă veniseră cu BMW-ul negru până acolo. Am văzut, de sute de ori, asemenea exemple de solidaritate umană: la țigani este regula, la români e excepția.
Ce solidaritate ,e timp pierdut ,nu-i mai laudati ,nu au ce face si merg unii dupa altii.
Se vede solidaritatea cand cei foarte bogati nu lasa nici macar un banut cersetorilor lor.
Reply With Quote
Vechi 17.05.2012, 12:46:57
guardian knight's Avatar
guardian knight guardian knight is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.02.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit da !

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
cineva, pe la o emisiune tarzie de noapte, pe la B1 tv,spunea un mare adevar,relevant totodata ,si axiomatic : "nu exista tigan, singur !"

cu adevarat, cred ca e un element foarte specific si interesant al acestei etnii, faptul ca nici unul nu sufera de singuratate !!!

nu vom gasi niciodata tigan singuratic, sau fara partenera de viata !!!
Reply With Quote
Vechi 18.05.2012, 01:19:01
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de guardian knight Vezi mesajul
cineva, pe la o emisiune tarzie de noapte, pe la B1 tv,spunea un mare adevar,relevant totodata ,si axiomatic : "nu exista tigan, singur !"

cu adevarat, cred ca e un element foarte specific si interesant al acestei etnii, faptul ca nici unul nu sufera de singuratate !!!
Pai la cat sunt de putini (in trecut fiind si mai minoritari),daca nici uniti nu erau iti dai seama ca ar fi disparut. Eu ii admir pentru caracterul lor unitar. Bravo lor,sunt putini si le stiu romanii de frica,in loc sa fie invers. Asadar eu as critica mai degraba prostia noastra,nu defectele (rautatile) lor...

PS cu "dedicatie"

http://www.youtube.com/watch?v=T-Zu0bRGuUQ

Iar la faza cu fetele are dreptate. Sunt mult mai cinstite,mai harnice si mai cuminti decat romancele!
Reply With Quote
Vechi 18.05.2012, 04:24:53
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
Pai la cat sunt de putini (in trecut fiind si mai minoritari),daca nici uniti nu erau iti dai seama ca ar fi disparut. Eu ii admir pentru caracterul lor unitar. Bravo lor,sunt putini si le stiu romanii de frica,in loc sa fie invers. Asadar eu as critica mai degraba prostia noastra,nu defectele (rautatile) lor...

PS cu "dedicatie"

Iar la faza cu fetele are dreptate. Sunt mult mai cinstite,mai harnice si mai cuminti decat romancele!
Uite de unii ca tine,au nevoie tiganii din Romania...Si cum nu esti singurul,gandeste-te cum a triumfat natia lor vizavi de a noastra!!!
Pai nu spuneam eu ca romanii se urasc intre ei???Uite aici dovada!

Cum poti sa ridici pe pedestal un trib nomad,mai presus de fratii tai care au o istorie,o cultura,o religie de mii de ani???
Tot spuneti ca niste roboti ca romanii sunt dezbinati,insa ii ridicati in slavi pe tigani chiar voi prin exemple puerile...auzi tiganci cuminti...
Cum se face atunci ca tiganii sunt renumiti pentru porcariile pe care le vorbesc?Pai unei fete/femei romance ii este rusine peste cap numai cand aude ce le debiteaza gura!!!
Stii ce obicei au tigancile,acela de a-ti arata partile intime?????
Cand femeile romance vor face asta atunci sa indraznesti sa faci aceasta comparatie stupida!!!

Este de-a dreptul scandalos ceea ce debitezi/debiteaza unii!
Cu acest sistem de gandire or sa va incalece tiganii si bine v-ar face,nu meritati altceva!!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 18.05.2012, 08:48:32
guardian knight's Avatar
guardian knight guardian knight is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.02.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:

PS cu "dedicatie"

Nu am prea trait printre tigani, ca sa le cunosc obiceiurile sociale din ograda,insa din ce am mai vazut si auzit, unitatea lor e mai degraba un spirit atavic de haita primitiva (asa cum si lupii se aduna instinctiv pentru a face mai eficienta doborarea prazii !!!) deci nu are nimic superior !
Iar depre fetele si femeile lor,sunt celebre prin imoralitate si nimfomanie,factor care duce probabil si la gradul lor foarte ridicat de natalitate !!!

In timp ce pentru fetele noastre, probabil partenerul trebuie sa arate ca un zeu coborat din Olimp,daca nu, No Way !
Probabil pentru tiganci aspectul fizic e cu totul neimportant, mai important de 100 de ori fiind sexul, dispuse sa-l faca la orice loc si la orice ora si cu...oricine !!! De aceea exista si un numar asa de mare de prostituate din aceasta etnie !!!
De aia nu o sa vedem niciodata tigan singur !
Dimportiva, ca adevarate masini de facut copii, incep incet-incet sa populeze si sa umple satele in parte abandonate de romania sau sasi !
Si nu peste multa vreme vor deveni si numeric un corp social important al tarii...vor avea, deja au, si partide politice care sa-i sustina si sa le promoveze interesele, desigur in numeele tolerantei poporului roman si al democratiei !!!
Reply With Quote
Vechi 18.05.2012, 01:57:42
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de guardian knight Vezi mesajul

nu vom gasi niciodata tigan singuratic, sau fara partenera de viata !!!
Just! Sunt mai animal-like decat noi, cumva.
Off-topic: coleg guardian, fa dragoste frateasca, cum zic monahii ortodocsi, si schimba-ti avatarul. Nu stiu daca stii ce reprezinta, dar sincer, e echivalent cu imaginea Vrajmasului.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Iarasi cipuri si biometrice BogdanF2 Generalitati 71 24.02.2017 07:53:45
Tiganii. Care este atitudinea noastra fata de ei? romandragut Generalitati 291 20.12.2013 07:33:02
Tiganii, eterna plaga romaneasca !!! guardian knight Generalitati 20 30.08.2012 23:00:28
Imaginea ideala a femeii laice in biserica sophia Tinuta in Biserica 55 22.01.2012 06:11:46
Ganduri ...iarasi 14carol06 Generalitati 1 06.02.2009 17:14:58