![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Biserica ortodoxă Sârbă a decis să nu extindă invitația către Papa Benedict al XVI-lea, ca acesta să participle la sărbătorile prilejuite de cea de-a 1700-a aniversare a Edictului de la Milan, care vor avea loc la Niș, în 2013.
Festivitățile și manifestările cultural-academice de la Niș, locul de naștere al Sfântului Împărat Constantin cel Mare, vor beneficia de prezența unui mare număr de profesori, ierarhi, cercetători etc. La un moment dat, existau zvonuri că printre invitați se vor afla și Papa Benedict al XVI-lea și Patriarhul Kirill al Rusiei. O ședință recentă a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe a Serbiei a anunțat planurile complete ale sărăbătorii, care nu include o invitație către pontiful roman. Conform agenției sârbe Tanjug, episcopii sârbi au spus că Vaticanul a anunțat deja că nu va participa la festivitățile de la Niș. De fapt, ierarhii sârbi nu au invitat pe ierarhul primat al Romei și din cauza protestelor credincioșilor și ale unor mănăstiri care nu doresc o vizită a Papei în Serbia. Sursa: http://www.catholicculture.org
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
O hotararea noua publicata pe www.basilica.ro | mihailt | Generalitati | 6 | 14.01.2011 22:11:54 |
Activitatile saptamanii la Centrul de Formare si Consiliere | fragmente | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 13.09.2010 09:25:35 |
Centrul Academic International Eminescu ( 121 de ani in eternitate ) | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 0 | 14.06.2010 17:59:31 |
Am noutati: cred ca stiu cine e NOI | mq | Generalitati | 19 | 02.09.2009 13:54:01 |
Noutati uimitoare la Altermedia!Tesla a fost roman!Parol! | mihailt | Generalitati | 3 | 21.05.2009 21:43:39 |
|