Citat:
În prealabil postat de ucenic
Frate Ovidiu, mai atent la exprimare. Vinovatiile noastre nu sunt spalate in necazurile noastre ci in Sangele scump al lui Iisus Hristos.
|
Cât de atent ești tu frate Ucenic. Ei fi vreun sfânt de ai ajuns să combați un sfânt. Exprimarea este cât se poate de corectă, însă unii care se limitează doar la cuvântul evanghelic nu au cum să înțeleagă sensul exprimării. Dar dacă tot îmi dai ocazia am să-ți amintesc puțin cam pe unde stai frate Ucenic:
"La fel, sunt ereziile biblic-evanghelice, care „depersonalizează” pe Hristos și-L reduc la cuvântul Său scripturistic. Neo-protestanții, care cultivă un creștinism doar biblic, se întrec să se declare „adevărații” deținători ai Revelației. Deopotrivă, mai sunt ereziile eclesiologice, care „desființează” Tainele Bisericii Hristice, printr-un complex de „harisme indviduale”.
Ca să înțelegi mai bine, te invit să citești contextul de unde am rupt citatul:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=604
Citat:
În prealabil postat de ucenic
"...acesta este Sangele Meu, al Legii celei noi, care pentru multi se varsa spre iertarea pacatelor." (Mat.26:28)
|
Apropo ortodocșii practicanți aud acest cuvânt în fiecare Duminică sau zi de sărbătoare. Sunt destul de familiarizați cu el...nu e necesar să ne demonstrezi nivelul tău de cunoaștere a Sf Scripturi.