Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.05.2012, 10:27:49
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
[font=Verdana]Biserica romano-catolica s-a jucat tot timpul Conquistador, infingandu-si coltii peste tot, sfasiind putin din fiecare (vezi cate rituri are BC, din cati au sfasiat),dezbinand comunitati religioase, avand o politica religioasa bazata pe divide et impera! Daca ar fi vroit sa uneasca intr-adevar lumea crestina, trebuiau sa aiba intelepciunea sa o faca si mai ales sa-si cultive rabdarea...]
Biserica Catolica, probabil, ar fi putut sa faca mai bine si mai mult pentru unificarea religiilor. Pana la a acuza dumneavoastra ce a facut Biserica Catolica pentru raspindirea Imparatiei Lui Cristos pe pamint si unificarii religiilor in lume, ar fi foarte frumos daca ati verifica ce a facut Biserica de care apartineti dumneavoastra si dumneavoastra insiva pentru a duce la indeplinire porunca Domnului nostru Isus Cristos. Daca considerati ca ati facut suficient si va indreptati in directia corecta, va invit sa faceti niste rugaciuni pentru conducatorul pamintesc al Bisericii Catolice pentru ca acesta sa faca numai vointa Lui Dumnezeu. Daca credeti ca nu ati facut prea multe, atunci va invit sa faceti intai ceva, iar apoi sa aruncati cu pietre in cei care au murit pentru Domnul nostru Isus Cristos.

Last edited by nutucutu; 22.05.2012 at 10:33:22.
Reply With Quote
Vechi 22.05.2012, 10:28:53
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
După cum am spus, Sf. Liturghie a lui Ioan Gură de Aur face parte din bogăția liturgică a Bisericii.
Bun.
În Liturghia Sfântului cum se spune: "Luati, mancati, acesta este Trupul Meu [...]. Beti dintru acesta toti, acesta este Sangele Meu." sau altfel?
Reply With Quote
Vechi 22.05.2012, 10:31:35
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Daca credeti ca nu ati facut prea multe, atunci va invit sa faceti intai ceva, iar apoi sa aruncati cu pietre in cei care au murit pentru Domnul nostru Isus Cristos.
Politica bisericii romano-catolice n-a fost indreptata asupra individului, ci asupra comunitatiilor religioase inchegate, pe care le-a dezbinat, de aceea va invit sa va controlati cuvintele (n-am aruncat cu pietre in martiri) si sa aveti maturitatea necesara de a accepta adevarul sau macar de a medita asupra lui. BC i-a dezbinat pe copti, pe armeni, pe ortodocsii rasariteni etc. infiintand comunitati separate, ce pastreaza acelasi rit cu Biserica din care i-a rupt.

Citat:
Ori stabilesti relatii de comuniune cu o biserica, ori ramai la stadiul de relatii fratesti pana Domnul te lumineaza cu o solutie, dar nu dezbini comunitatea, nu iei o particica din ea, invrajbind oamenii.

Last edited by ioanna; 22.05.2012 at 10:42:56.
Reply With Quote
Vechi 22.05.2012, 10:50:40
Senior Member

Implicit

Citat:
Politica bisericii romano-catolice n-a fost indreptata asupra individului, ci asupra comunitatiilor religioase inchegate, pe care le-a dezbinat, de aceea va invit sa va controlati cuvintele (n-am aruncat cu pietre in martiri) si sa aveti maturitatea necesara de a accepta adevarul sau macar de a medita asupra lui.
Acest asa zis "adevar" este trimbitat de toata lumea. Toti VORBESC numai despre "adevar". Am observat ca cei care cu adevarat fac ceva pentru Domnul nostru sint, de obicei, foarte tacuti.Iar adevarul cunoscut de mine este ca, in ciuda greselilor facute de Biserica Catolica, aceasta e singura care a facut tot ce i-a stat in putiinta pentru a respecta porunca lasata de Domnul nostru inainte de Inaltare, neintrerupt, timp de 2000 ani. Nu stiu care au fost comunitatile religioase inchegate despre care vorbiti dumneavoastra, de prin America de Sud sau de prin insulele din Pacific, sau din Japonia, sau din Africa, acolo unde Biserica Catolica si-a trimis misionarii. Va simtiti mai buna ca a gresit Biserica Catolica? Sa fiti sanatoasa! Totusi, aruncind cu pietre in Biserica Catolica aruncati cu pietre in toti acei misionari care si-au dat viata pentru Domnul nostru Isus Cristos; multi dintre ei romani.

Va marturisesc ca odata cu intrarea la facultate, cind am trait prima data intre ortodocsi, iar apoi, dupa ce au dat navala cultele neoprotestante, inclusiv peste mine, am meditat destul de mult la ce inseamna/ce a facut si ce reprezinta Biserica Catolica (m-am trezit deodata ca reprezentam raul intruchipat, fiind catolica). Va invit si pe dumneavoastra sa aveti maturitatea de a medita asupra acestui "adevar" pe care il invocati.
Reply With Quote
Vechi 22.05.2012, 10:55:52
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
neintrerupt, timp de 2000 ani. Nu stiu care au fost comunitatile religioase inchegate despre care vorbiti dumneavoastra,
Biserica copta unita cu Roma a aparut in sec.XIX, fiind rupta din Biserica Copta, o comunitate inchegata. Sa fiti sanatoasa daca va prefaceti ca nu intelegeti la ce m-am referit.
Reply With Quote
Vechi 22.05.2012, 10:57:52
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu stiu care au fost comunitatile religioase inchegate despre care vorbiti dumneavoastra,
Biserica copta unita cu Roma a aparut in sec.XIX, prin ruperea de Biserica copta, o comunitate inchegata de 1500 de ani. Sa fiti sanatoasa daca va prefaceti ca nu intelegeti la ce m-am referit si aruncati discutia pe panta misionarismului catolic sau a meritelor B.C. N-am negat ca B.C n-a avut si merite, bineinteles ca a avut, am subliniat politica lor de dezbinare ce a vizat comunitati (divide et impera, la care se referea si Dragos)

Citat:
va invit sa faceti niste rugaciuni pentru conducatorul pamintesc al Bisericii Catolice pentru ca acesta sa faca numai vointa Lui Dumnezeu.
O sa ma rog pentru Papa sa ramana observator, sa aiba relatii fratesti cu Bisericile particulare, sa nu mai dezbine comunitati (biserica) inchegate pe principiul iubirii si comuniunii, sa nu mai faca dintr-o biserica doua identice, singura diferenta fiind ca una ii accepta in mod oficial inspectia.

Last edited by ioanna; 22.05.2012 at 11:20:21.
Reply With Quote
Vechi 22.05.2012, 11:21:13
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
Biserica copta unita cu Roma a aparut in sec.XIX, prin ruperea de Biserica copta, o comunitate inchegata de 1500 de ani.
Dar în situația în care o parte dintre copți s-ar fi "rupt" de Biserica Coptă pentru a intra în comuniune cu Bisericile Ortodoxe Răsăritene, ați mai fi invocat tradiția de 1500 de ani, sfătuindu-i să nu facă acest pas ?!
Reply With Quote
Vechi 22.05.2012, 11:31:32
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

"Dacă baba avea coadă era comeată."
Hai să nu mai facem presupuneri, să rămânem la fapte.
Reply With Quote
Vechi 22.05.2012, 11:33:35
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
Dar în situația în care o parte dintre copți s-ar fi "rupt" de Biserica Coptă pentru a intra în comuniune cu Bisericile Ortodoxe Răsăritene, ați mai fi invocat tradiția de 1500 de ani, sfătuindu-i să nu facă acest pas ?!
Daca un copt vrea sa treaca la Ortodoxia Rasariteana e binevenit, dar nu o sa fiu niciodata de acord ca B.O sa dezvolte o politica pentru a diviza Biserica Copta, cum a facut , in opinia mea, BRC, ci nutresc speranta ca vom putea fi in comuniune cu ei, atunci cand Domnul va voii. Pana atunci, incercam sa avem relatii fratesti.

Last edited by ioanna; 22.05.2012 at 11:41:13.
Reply With Quote
Vechi 22.05.2012, 11:58:21
Senior Member

Implicit

Citat:
Daca un copt vrea sa treaca la Ortodoxia Rasariteana e binevenit, dar nu o sa fiu niciodata de acord ca B.O sa dezvolte o politica pentru a diviza Biserica Copta, cum a facut , in opinia mea, BRC, ci nutresc speranta ca vom putea fi in comuniune cu ei, atunci cand Domnul va voii. Pana atunci, incercam sa avem relatii fratesti.
Stiti, exista o parabola a femeii care gaseste drahma pierduta. Dupa ce o gaseste isi cheama toate vecinele pentru a se bucura impreuna. Asa se intimpla si in cazul celor care il descopera pe Domnul: acestia isi cheama toti cunoscutii pentru a lua parte la bucuria impartasirii cu Domnul.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Biserica catolica ca si cladire elcipo Biserica Romano-Catolica 153 12.08.2015 14:07:40
Papa - Biserica Catolica - Singura Biserica legionar Biserica Romano-Catolica 133 16.07.2013 11:22:01
biserica catolica versus biserica ortodoxa sovidiu Biserica Romano-Catolica 36 08.06.2013 23:58:51