Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.05.2012, 00:15:30
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Ioanna, ce spui tu aici are urmatoarea aplicatie: indumnezeirea si desavarsirea sunt rezervate doar est-europenilor, restul lumii este uitat de Dumnezeu, cu mici exceptii, anume incercari firave de misiune ale BO printre "eretici" si pagani. Ce nu intelegeti dvs este ca, atunci cand BO s-a simtit suficient de satisfacuta de sine incat sa nu mai misioneze, Dumnezeu a fost nevoit sa scoata alti oameni pentru a o face. Caci pe baza BO, restul lumii poate sa moara in pacat, ei se considera cei mai buni desi sunt atatea locuri in lume in care oamenii nici macar nu au auzit de BO. Din fericire, lui Dumnezeu ii pasa de eretici ceva mai mult decat ortodocsilor si gaseste alte soluti atunci cand BO doarme.
.
Doriana, n-ai inteles nimic din ce am spus eu legat de Ortodoxie.
Aplicatia si scenariile iti apartine tie, nu mie, n-au legatura cu ce am spus eu.
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...460#post431460

p.s Illuminatu preiei stafeta; te las sa continui dialogul inceput cu Doriana, pe care n-am apucat sa-l citesc pe tot.
Nu mi-a placut niciodata sectiunea asta a forumului :)

Citat:
illuminatu: Daca Biserica este peste tot si cuprinde membrii din toate denominatiunile crestine, de ce ii mai botezati la voi pe crestinii nostri ortodocsi? Nu este asta o imensa ipocrizie din partea voastra?
Pentru ca ei nu ne considera ca facand parte din Biserica, ci din biserica decazuta, doar cei care fac parte din "denominatiuni reformate" sunt considerati membri ai Bisericii. Daca ne-ar considera ca facand parte din Biserica, n-ar repeta botezul, doar omul n-are nevoie sa fie rebotezat, ci doar sa se pocaiasca, sa reinnoiasca legamantul. Cum sa facem noi parte din Biserica lor? Nu vedeti ca aproape toti se cred "sfinti", "mantuiti","atotsuficienti" si ne infiereaza practica cultica ?

Last edited by ioanna; 23.05.2012 at 01:09:21.
Vechi 23.05.2012, 01:17:38
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Pentru ca ei nu ne considera ca facand parte din Biserica, ci din biserica decazuta, doar cei care fac parte din "denominatiuni reformate" sunt considerati membri ai Bisericii. Daca ne-ar considera ca facand parte din Biserica, n-ar repeta botezul, doar omul n-are nevoie sa fie rebotezat, ci doar sa se pocaiasca, sa reinnoiasca legamantul. Cum sa facem noi parte din Biserica lor? Nu vedeti ca aproape toti se cred "sfinti", "mantuiti","atotsuficienti" si ne infiereaza practica cultica ?
Pai, Doriana spunea ca si dintre ortodocsii virtuosi fac parte din asa-zisa "Biserica".
Unii cia si altii hais!!

Pe bune, e o ceata densa la ei!
Vechi 23.05.2012, 01:23:25
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
Pai, Doriana spunea ca si dintre ortodocsii virtuosi fac parte din asa-zisa "Biserica".
Unii cia si altii hais!!

Pe bune, e o ceata densa la ei!
Ea e o exceptie, insa restul ne considera idolatrii (pt. refuza sa faca distinctia dintre cinstire si inchinare), calcatori de legi etc... deci in niciun caz membri ai Bisericii. Noi sa ne vedem de ale noastre, sa nu ne contaminam cu modul lor reductionist de a gandi, ce nu trebuie sa se generalizeze la noi, ci doar sa ramana izolat.

Last edited by ioanna; 23.05.2012 at 01:28:48.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Miscarea Legionara anonim97 Generalitati 366 26.08.2013 13:58:23
Miscarea Sfantului Graal alexandra28again Generalitati 4 16.07.2008 19:40:13