Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.05.2012, 13:52:22
galaditul galaditul is offline
Banned

Data înregistrării: 08.05.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
Si atunci cum intra copiii in Imparatia cerurilor?
Tu cum ai intrat: prin simpla ta decizie sau botezandu-te?
Cred ca ar fi frumos ca, mai intai sa raspundeti dvs. la intrebarea care vi s-a pus si asteapta raspuns: dvs. credeti ca exista botez crestin fara credinta celui care se boteaza?

Apoi, va fi randul meu sa va raspund la ce m-ati intrebat.
Reply With Quote
Vechi 23.05.2012, 13:56:03
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
Cum definesti tu credinta, galaditule?
Doar concluzia intelectuala ca Dumnezeu exista?
Off topic.
Ati mai deschis un subiect. Totusi va raspund la intrebare:
"Credinta este o încredere neclintitã în lucrurile nãdãjduite, o puternicã încredintare despre lucrurile care nu se vãd."(Evrei 11:1)

Eu nadajduiesc in revenirea Mantuitorului, invierea mortilor si mostenirea vietii vesnice de catre toti credinciosii. Se poate numi asta credinta (nadejdea in ceea ce Mantuitorul a fagaduit)?
Reply With Quote
Vechi 23.05.2012, 13:57:06
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de galaditul Vezi mesajul
Nu ati spus nimic. V-am rugat sa-mi dati exemple din invataturile si viata Sfintilor Apostoli (consemnate in cele 21 de epistole apostolilor si cartea Faptele Apostolilor) referitoare la cinstirea Maicii Domnului. Astept, in continuare, un raspuns la fel de clar ca solicitarea mea. Daca ma puteti ajuta. Daca nu, spuneti (nefiind nevoie sa umpleti paginile forumului, fara sa raspundeti la ceea ce vi s-a solicitat, clar si punctual).
Nu inteleg ,de ce vreti sa gasiti invataturi despre Maica Domnului in Fapte.
Chiar titlul dezvaluie continutul ,citim despre "Faptele sfintilor Apostoli" ,nicidecim despre sfanta Sa Maica.
Nu va e suficient Noul Testament ?
Reply With Quote
Vechi 23.05.2012, 13:59:38
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
Cred ca ar fi frumos ca, mai intai sa raspundeti dvs. la intrebarea care vi s-a pus si asteapta raspuns: dvs. credeti ca exista botez crestin fara credinta celui care se boteaza?

Apoi, va fi randul meu sa va raspund la ce m-ati intrebat.
Botezul este marturisit de nasii care boteaza.
Hristos a spus ca acolo unde sunt adunati mai multi in numele Lui acolo se afla si El.
Botezul este primul talant pe care il primim dupa nastere.
Numai ca d-voastra ,sectantii pierdeti acest talant ,il ingropati.
De cine va este frica?
Reply With Quote
Vechi 23.05.2012, 14:00:23
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
Intre viata sufleteasca a copilului si cea a familiei si a Bisericii nu s-a ridicat inca bariera unei constiintei individualiste, iar viata spirituala a familiei patrunde neimpiedicata in fiinta lui, insusindu-si specificul continutului spiritual in esenta lui specifica, inainte de a-l exprima. El incepe sa-l exprime constient de la un timp determinabil. Daca copiii din familii neoprotestante se vor decide pentru credinta proprie denominatiunii respective si se vor boteza ulterior, o vor face tot pe baza credintei patrunse in ei incepand din varsta cea mai frageda. Copilul este initiat pe calea credintei prin botez, urmand sa sporeasca in asemanare cu chipul dumnezeiesc prin dragoste, caci botezul confera putere de crestere spirituala continua.

Last edited by ioanna; 23.05.2012 at 14:05:41.
Reply With Quote
Vechi 23.05.2012, 14:05:25
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Nu ati spus nimic.
Asta, după tot efortul pe care l-a făcut doamna Delia să vă lămurească ?!

Einstein spunea că infinite sunt numai universul și prostia umană. Probabil că nu i-a cunoscut pe adventiști, căci ar mai fi adăugat și opacitatea și nesimțirea lor.

Și iar, și iar, intervine obsesia solascripturistă: "Versetul, stimabile, unde e versetul".

Ca să vedem unde poate duce o asemenea obsesie, să analizăm puțin Noul Testament.

Iată, în epistola către Romani, Sf. Apostol Pavel scrie, negru pe alb: "Îmbrățișați-l pe Epenet, iubitul meu, care este pârga întru Hristos a Asiei."

Frumoase cuvinte, care ne îndreptățesc să presupunem că acest Epenet a fost un creștin de frunte - iubit, îmbrățișat, lăudat și dat exemplu de însăși Sf. Pavel ! Câți dintre noi ne-am dori să fim în locul lui ?

Pe de altă parte, căutăm în scrierile Sf. Pavel vreo referință la Maica Domnului. Și nu găsim. Nici laudă, nici îmbrățișare, nici iubire.

La ce concluzie putem ajunge, plecând de la aceste stări de fapt și raționând conform principiului "ce nu există în Biblie nu există de loc", sau "ce nu scrie în Biblie nu e învățătură creștină" ?

E simplu: Sf. Pavel nu dă doi bani pe Maria, mama Mântuitorului său. De o mie de ori mai iubit, mai important și mai vrednic de laudă decât mama lui Iisus este Epenet, că doar despre el s-a ostenit apostolul să scrie în Scriptură !
Reply With Quote
Vechi 23.05.2012, 14:06:33
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Nu inteleg ,de ce vreti sa gasiti invataturi despre Maica Domnului in Fapte.
Chiar titlul dezvaluie continutul ,citim despre "Faptele sfintilor Apostoli" ,nicidecim despre sfanta Sa Maica.
Nu va e suficient Noul Testament ?
Credinta Sfintilor Apostoli (contemporani cu Domnul Iisus Hristos) este credinta pura, nealterata de adaugiri (marea majoritate pagane), aduse de-a lungul timpului. Sfintii Apostoli au fost contemporani cu Maica Domnului. Cred ca faptele si invataturile Sfintilor Apostoli sunt cea mai buna norma de credinta crestina adevarata.

Astept, in continuare, sa-mi dati exemple din faptele si invataturile Sfintilor Apostoli (care sunt redate din belsug in cele 21 de epistole ale apostolilor si cartea Faptele Apostolilor), referitoare la cinstirea Maicii Domnului. Este greu ceea ce va cer?
Reply With Quote
Vechi 23.05.2012, 14:08:01
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Astept, in continuare, sa-mi dati exemple din faptele si invataturile Sfintilor Apostoli (care sunt redate din belsug in cele 21 de epistole ale apostolilor si cartea Faptele Apostolilor), referitoare la cinstirea Maicii Domnului. Este greu ceea ce va cer?
Și iar, și iar, intervine obsesia solascripturistă: "Versetul, stimabile, unde e versetul".

Ca să vedem unde poate duce o asemenea obsesie, să analizăm puțin Noul Testament.

Iată, în epistola către Romani, Sf. Apostol Pavel scrie, negru pe alb: "Îmbrățișați-l pe Epenet, iubitul meu, care este pârga întru Hristos a Asiei."

Frumoase cuvinte, care ne îndreptățesc să presupunem că acest Epenet a fost un creștin de frunte - iubit, îmbrățișat, lăudat și dat exemplu de însăși Sf. Pavel ! Câți dintre noi ne-am dori să fim în locul lui ?

Pe de altă parte, căutăm în scrierile Sf. Pavel vreo referință la Maica Domnului. Și nu găsim. Nici laudă, nici îmbrățișare, nici iubire.

La ce concluzie putem ajunge, plecând de la aceste stări de fapt și raționând conform principiului "ce nu există în Biblie nu există de loc", sau "ce nu scrie în Biblie nu e învățătură creștină" ?

E simplu: Sf. Pavel nu dă doi bani pe Maria, mama Mântuitorului său. De o mie de ori mai iubit, mai important și mai vrednic de laudă decât mama lui Iisus este Epenet, că doar despre el s-a ostenit apostolul să scrie în Scriptură !
Reply With Quote
Vechi 23.05.2012, 14:08:09
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
Eu nadajduiesc in revenirea Mantuitorului, invierea mortilor si mostenirea vietii vesnice de catre toti credinciosii.
Adică mărturisiți Crezul?
Reply With Quote
Vechi 23.05.2012, 14:11:53
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Botezul este marturisit de nasii care boteaza.
Suna ca o pervertire a invataturilor Domnului Iisus Hristos. "Cine crede si se va boteza, va fi mantuit"(Marcu 16:16). Dvs. sustineti un botez al cuiva pe baza credintei altcuiva.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Adormirea Maicii Domnului - despre post si sarbatoarea in sine- Laura19 Diverse Sarbatori 4 15.08.2017 04:15:24
Despre cinstirea Duminicii strajeru Secte si culte 131 07.06.2014 14:19:18
Despre cinstirea Sfintilor strajeru Secte si culte 74 07.12.2012 14:39:56
Despre sabia de a trecut prin sufletul Maicii Domnului mihailt Generalitati 11 16.04.2012 00:10:35
Despre cinstirea icoanelor strajeru Secte si culte 2 14.08.2008 18:06:19