Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.05.2012, 15:59:02
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de galaditul Vezi mesajul
Explicati-mi dvs. Scriptura. Aratati-mi (explicati-mi), din Scriptura, faptele si invataturile Sfintilor Apostoli, referitoare la cinstirea Maicii Domnului.
Idei puține dar fixe tată!
Reply With Quote
Vechi 23.05.2012, 16:02:46
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Explicati-mi dvs. Scriptura. Aratati-mi (explicati-mi), din Scriptura, faptele si invataturile Sfintilor Apostoli, referitoare la cinstirea Maicii Domnului.
Iată un prim exemplu: Sf. Evanghelist Luca scrie, în Evanghelia sa, că Arhanghelul Gabriel i s-a adresat Fecioarei Maria cu cuvintele: "Bucură-te Marie, cea care ești plină de har !" Plecând de la această adresare, cum credeți că i se adresau apostolii mamei Mântuitorului lor ? Dumneavoastră vă adresați Maicii Domnului cu aceste cuvinte ?

Același evanghelist ne arată cum i s-a adresat Mariei Elisabeta: „Binecuvântată ești tu între femei și binecuvântat este rodul pântecelui tău". Plecând de la acest fapt, cum credeți că i se adresau apostolii Mamei Mântuitorului lor ? Dumneavoastră vă adresați Maicii Domnului cu aceste cuvinte ?

Același evanghelist ne arată și cuvintele Maicii Domnului: "de acum mă vor ferici toate neamurile". Oare cum s-au adresat apostolii Maicii Mântuitorului lor, având în vedere aceste cuvinte ?! Dumneavoastră o fericiți pe Maica Domnului ?
Reply With Quote
Vechi 23.05.2012, 16:03:19
galaditul galaditul is offline
Banned

Data înregistrării: 08.05.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Vad ca ati inteles esenta ,nu va ramane decat sa va intoarceti la credinta in care ati fost botezat de parinti.
Am facut un legamant cu Domnul, printr-un botez adevarat, crestin. Eu nu stiu ce au facut parintii mei (doar din povestite). Nu am "participat" la acel "botez" al meu.

Referitor la intelegerea esentei: aceasta vine din cercetarea Scripturii sub calauzirea Duhului Sfant.
Reply With Quote
Vechi 23.05.2012, 16:06:37
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Implicit

Citat:
Am facut un legamant cu Domnul, printr-un botez adevarat, crestin. Eu nu stiu ce au facut parintii mei (doar din povestite). Nu am "participat" la acel "botez" al meu.
O, ba da, atunci ați participat. Nenorocirea este că la vârsta înțelegerii ați încetat, în mod voit, să mai participați și să vă trăiți viața întru Botezul primit.
Reply With Quote
Vechi 23.05.2012, 16:09:42
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
Iată un prim exemplu: Sf. Evanghelist Luca scrie, în Evanghelia sa, că Arhanghelul Gabriel i s-a adresat Fecioarei Maria cu cuvintele: "Bucură-te Marie, cea care ești plină de har !" Plecând de la această adresare, cum credeți că i se adresau apostolii mamei Mântuitorului lor ? Dumneavoastră vă adresați Maicii Domnului cu aceste cuvinte ?

Același evanghelist ne arată cum i s-a adresat Mariei Elisabeta: „Binecuvântată ești tu între femei și binecuvântat este rodul pântecelui tău". Plecând de la acest fapt, cum credeți că i se adresau apostolii Mamei Mântuitorului lor ? Dumneavoastră vă adresați Maicii Domnului cu aceste cuvinte ?

Același evanghelist ne arată și cuvintele Maicii Domnului: "de acum mă vor ferici toate neamurile". Oare cum s-au adresat apostolii Maicii Mântuitorului lor, având în vedere aceste cuvinte ?! Dumneavoastră o fericiți pe Maica Domnului ?
Si totusi, nu aveti consemnata nici o fapta sau invatatura a vreunui Sfant Apostol referitor la cinstirea Maicii Domnului? Asa ceva as dori sa-mi aratati si sa-mi explicati. Nu este cazul sa ma plimbati pe dupa cires. Caci, mi-ati redat o intamplare cu Maria si ingerul si o intamplare cu Maria si Elisabeta.

P.S. Scriptura nu-i atribuie niciodata rolul de arhanghel, lui Gabriel. Se spune "ingerul Gabriel".
Reply With Quote
Vechi 23.05.2012, 16:11:38
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:

Cinstea pe care i-a facut-o Insusi Dumnezeu stabilind cea mai profunda si intima legatura dintre creatura si Creator.
Oare o fi suficient de biblic argumentul asta pentru adventisti si np in general?
Reply With Quote
Vechi 23.05.2012, 16:16:25
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
O, ba da, atunci ați participat. Nenorocirea este că la vârsta înțelegerii ați încetat, în mod voit, să mai participați și să vă trăiți viața întru Botezul primit.
Cum am participat? Fara sa cunosc nimic, fara sa cred nimic si fara sa marturisesc nimic?
Am participat la propriul botez fara sa indeplinesc conditiile (auzirea, credinta si marturisirea credintei) lasate de Mantuitorul pentru botezul crestin?

Unde mai pui ca nu eram capabil sa pricep ceva, la data "botezului". Interesanta este afirmatia dvs.: cand am inceput sa inteleg a aparut nenorocirea. Frumoasa pledoarie pentru ignortanta.
Reply With Quote
Vechi 23.05.2012, 16:20:12
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
Cinstea pe care i-a facut-o Insusi Dumnezeu stabilind cea mai profunda si intima legatura dintre creatura si Creator.
Oare o fi suficient de biblic argumentul asta pentru adventisti si np in general?
Blasfemie. L-ati desfiintat pe Domnul Iisus Hristos. El este singura legatura intre Dumnezeu si om. O spune Sfanta Scriptura.

P.S. Incercati ceva clar. Trebuie sa gasiti in Sfanta Scriptura, un singur exemplu de cinstire a Maicii Domnului, de catre un apostol. Gasiti acel exemplu si explicati-l.
Reply With Quote
Vechi 23.05.2012, 16:23:08
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
Nu este suficient. Pentru dânsul, ceea ce nu este scris mot-a-mot în Scriptură nu există sau nu e bun. Cu excepția situațiilor când a spus așa EW.

Chiar nu vă dați seama că discutăm cu o persoană care refuză, nu doar să încerce să înțeleagă, ci chiar să asculte, cu unul care face intenționat pe surdul ?
Reply With Quote
Vechi 23.05.2012, 16:25:28
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Idei puține dar fixe tată!
Am mai multe idei. Dar, deocamdata, sunt "obsedat" (spre bucuria dvs.) de aceasta, cu faptele si invataturile Sfintilor Apostoli.

De ce sunteti rai cu mine si nu ma scapati de aceasta obsesie? Dati-mi o singura fapta sau invatatura a vreunui apostol, referitoare la cinstirea Maicii Domnului, si gata. Am scapat (si eu si dvs.).
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Adormirea Maicii Domnului - despre post si sarbatoarea in sine- Laura19 Diverse Sarbatori 4 15.08.2017 04:15:24
Despre cinstirea Duminicii strajeru Secte si culte 131 07.06.2014 14:19:18
Despre cinstirea Sfintilor strajeru Secte si culte 74 07.12.2012 14:39:56
Despre sabia de a trecut prin sufletul Maicii Domnului mihailt Generalitati 11 16.04.2012 00:10:35
Despre cinstirea icoanelor strajeru Secte si culte 2 14.08.2008 18:06:19