Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.05.2012, 16:31:09
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de galaditul Vezi mesajul
Am mai multe idei. Dar, deocamdata, sunt "obsedat" (spre bucuria dvs.) de aceasta, cu faptele si invataturile Sfintilor Apostoli.

De ce sunteti rai cu mine si nu ma scapati de aceasta obsesie? Dati-mi o singura fapta sau invatatura a vreunui apostol, referitoare la cinstirea Maicii Domnului, si gata. Am scapat (si eu si dvs.).
Vi s-au dat deja mai multe. Începeți să semănați cu un copil încăpățânat care refuză să creadă în atomi pentru că nu-i poate vedea și care se plânge de profesorul de fizică, care, pe lângă că nu i-a putut arăta atomul, i-a mai pus și nota patru pentru că a spus că nu crede în atomi.

Stați jos, aveți nota patru la mariologie.
Reply With Quote
Vechi 23.05.2012, 16:32:00
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Explicati-mi dvs. Scriptura. Aratati-mi (explicati-mi), din Scriptura, faptele si invataturile Sfintilor Apostoli, referitoare la cinstirea Maicii Domnului.
Figura centrala a Noului Testament este Mantuitorul Iisus Hristos , toate faptele oamenilor sunt relationate cu El. Faptul ca mama sa este in plan secund si in general avem putine amanunte legate de viata sa si de relatiile oamenilor cu ea, nu inseamna o nerecunoastere a rolului ei in iconomia mantuirii. Precum pacatul a venit in lume prin Eva, mantuirea avea sa rasara din Maria, noua Eva. Pentru ca Maica Domnului a ajuns sa implineasca scopul pentru care exista intreaga creatie, unind in propria ei viata creatia si creatorul, ea devine mama noastra, a tuturor pamantenilor. Porunca a 5-a a Decalogului ne spune in mod clar si explicit sa ne cinstim parintii.
Reply With Quote
Vechi 23.05.2012, 16:41:07
galaditul galaditul is offline
Banned

Data înregistrării: 08.05.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
Vi s-au dat deja mai multe.
Mai multe? Care? Ca eu nu am vazut nici una.

Haideti sa incheiem discutia cu adevarul. Sfintii Apostoli, in epistolele lor, nu pomenesc nimic despre Maica Domnului. Iar in cartea Faptele Apostolilor este amintita, o singura data, la inceput (Fapte 1:14), fara a fi vorba de vre-o forma de cinstire.

De ce nu ne invata nimic Sfintii Apostoli (nici prin fapte, nici prin invataturi) despre cinstirea Maicii Domnului?
Reply With Quote
Vechi 23.05.2012, 16:43:27
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
De ce nu ne invata nimic Sfintii Apostoli (nici prin fapte, nici prin invataturi) despre cinstirea Maicii Domnului?
Nu va suparati, dar aveti o gandire atat de reductionista incat te infioara. Aratati-mi un verset unde Sfintii Apostoli spun sa folositi internetul sau aratati-mi unde spun ei sa nu o cinstim pe Maica Domnului, unde spun ei ca nu avem voie sa o consideram mama noastra. Scriptura mentioneaza doar niste momente din viata apostolilor.
Nu arunc discutia in derizoriu, dar se pare ca d-voastra asa ganditi, luati Scriptura in sens imitativ, nu duhovnicesc. Daca noi am imita tot ce apare in Scriptura, nu ar insemna o simpla conformare mecanica fara o crestere ontologica reala?

Last edited by ioanna; 23.05.2012 at 16:50:24.
Reply With Quote
Vechi 23.05.2012, 16:50:14
galaditul galaditul is offline
Banned

Data înregistrării: 08.05.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Precum pacatul a venit in lume prin Eva, mantuirea avea sa rasara din Maria, noua Eva.
Inca o blasfemie. Inca o desfiintare a Celui prin care a venit mantuirea. "Si dupã cum toti mor în Adam, tot asa, toti vor învia în Hristos;" (1 Corinteni 15:22). Nu stiu de unde ati scos dvs. paralele dintrew Eva si Maria, de vreme ce Scriptura vorbeste (in repetate randuri) de Adam si Domnul Iisus Hristos.

Cu sau fara Maria, planul de mantuire s-ar fi implinit, prin jertfa Domnului Iisus Hristos. Fecioare erau destule pe vremea aceea. Sa nu dam omului ce este a lui Dumnezeu. Asta nu inseamna ca o hulim pe Maica Domnului (cum sunteti tentati sa afirmati).
Reply With Quote
Vechi 23.05.2012, 16:53:01
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Implicit

Citat:
Sfântul Apostol Ioan, cel pe care Domnul îl iubea, ne învață în Evanghelia sa că Domnul, la ruga Maicii Sale, a săvârșit prima minune. Deși, la început, dă de înțeles că nu îl privește, că nu a venit încă timpul, Dumnezeu însăși cedează rugăminții și încrederii Maicii Sale și își arată slava Sa.

Asta ne învață Apostolul despre relația dintre Maica Domnului și Dumnezeu.

Mai departe, același Apostol, la porunca expresă a Domnului, o va lua pe Maria ca să-i fie, sieși și Bisericii, mamă, iar el să-i fie fiu.

Noi, nevredinici cum suntem, am acceptat porunca Domnului, și am luat-o, asemenea ucenicului iubit, pe Maria la noi, să ne fie mamă și să-i fim fii.

Dumneavoastră ați urmat exemplul Apostolului și porunca Domnului ?
Reply With Quote
Vechi 23.05.2012, 16:55:15
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Inca o blasfemie.
Este prima si ultima data cand va avertizez sa va temperati iesirile! Prin Fecioara Maria a venit in lume mantuirea, adica Domnul nostru Iisus Hristos. Nu cred ca cultul adventist va invata ca Iisus Hristos s-ar fi nascut din alta femeie, nu din Maria.
Reply With Quote
Vechi 23.05.2012, 16:58:35
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Implicit

Citat:
Cu sau fara Maria, planul de mantuire s-ar fi implinit, prin jertfa Domnului Iisus Hristos. Fecioare erau destule pe vremea aceea. Sa nu dam omului ce este a lui Dumnezeu. Asta nu inseamna ca o hulim pe Maica Domnului (cum sunteti tentati sa afirmati).
Cu sau fără mama dumneavoastră, dumneavoastră tot ați fi existat, și tot adventist ați fi ajuns.

Erau fete destule pe care să le aleagă tatăl dumneavoastră. Ce merit special a avut mama ? Hmm ?! Nu erau fete destule ?

Ce, credeți că dacă aveați altă mamă, nu erați la fel ? De fapt, ce mai contează cine e mama dumneavoastră ? Ce, alta nu v-ar fi putut naște ? Hmm ?!
Reply With Quote
Vechi 23.05.2012, 17:00:48
ovidiu b.
Guest

Implicit

Editat......

Last edited by ovidiu b.; 24.05.2012 at 16:09:12.
Reply With Quote
Vechi 23.05.2012, 17:06:48
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Este prima si ultima data cand va avertizez sa va temperati iesirile! Prin Fecioara Maria a venit in lume mantuirea, adica Domnul nostru Iisus Hristos. Nu cred ca cultul adventist va invata ca Iisus Hristos s-ar fi nascut din alta femeie, nu din Maria.
sau mai explicit, prin Fecioara Maria a venit in lume Mantuitorul ce ne-a adus mantuirea. Inainte de a acuza de blasfemie, ganditi.

Last edited by ioanna; 23.05.2012 at 17:09:08.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Adormirea Maicii Domnului - despre post si sarbatoarea in sine- Laura19 Diverse Sarbatori 4 15.08.2017 04:15:24
Despre cinstirea Duminicii strajeru Secte si culte 131 07.06.2014 14:19:18
Despre cinstirea Sfintilor strajeru Secte si culte 74 07.12.2012 14:39:56
Despre sabia de a trecut prin sufletul Maicii Domnului mihailt Generalitati 11 16.04.2012 00:10:35
Despre cinstirea icoanelor strajeru Secte si culte 2 14.08.2008 18:06:19