![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Stați jos, aveți nota patru la mariologie. |
|
||||
|
||||
![]()
Figura centrala a Noului Testament este Mantuitorul Iisus Hristos , toate faptele oamenilor sunt relationate cu El. Faptul ca mama sa este in plan secund si in general avem putine amanunte legate de viata sa si de relatiile oamenilor cu ea, nu inseamna o nerecunoastere a rolului ei in iconomia mantuirii. Precum pacatul a venit in lume prin Eva, mantuirea avea sa rasara din Maria, noua Eva. Pentru ca Maica Domnului a ajuns sa implineasca scopul pentru care exista intreaga creatie, unind in propria ei viata creatia si creatorul, ea devine mama noastra, a tuturor pamantenilor. Porunca a 5-a a Decalogului ne spune in mod clar si explicit sa ne cinstim parintii.
|
|
|||
|
|||
![]()
Mai multe? Care? Ca eu nu am vazut nici una.
Haideti sa incheiem discutia cu adevarul. Sfintii Apostoli, in epistolele lor, nu pomenesc nimic despre Maica Domnului. Iar in cartea Faptele Apostolilor este amintita, o singura data, la inceput (Fapte 1:14), fara a fi vorba de vre-o forma de cinstire. De ce nu ne invata nimic Sfintii Apostoli (nici prin fapte, nici prin invataturi) despre cinstirea Maicii Domnului? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu arunc discutia in derizoriu, dar se pare ca d-voastra asa ganditi, luati Scriptura in sens imitativ, nu duhovnicesc. Daca noi am imita tot ce apare in Scriptura, nu ar insemna o simpla conformare mecanica fara o crestere ontologica reala? Last edited by ioanna; 23.05.2012 at 16:50:24. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cu sau fara Maria, planul de mantuire s-ar fi implinit, prin jertfa Domnului Iisus Hristos. Fecioare erau destule pe vremea aceea. Sa nu dam omului ce este a lui Dumnezeu. Asta nu inseamna ca o hulim pe Maica Domnului (cum sunteti tentati sa afirmati). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asta ne învață Apostolul despre relația dintre Maica Domnului și Dumnezeu. Mai departe, același Apostol, la porunca expresă a Domnului, o va lua pe Maria ca să-i fie, sieși și Bisericii, mamă, iar el să-i fie fiu. Noi, nevredinici cum suntem, am acceptat porunca Domnului, și am luat-o, asemenea ucenicului iubit, pe Maria la noi, să ne fie mamă și să-i fim fii. Dumneavoastră ați urmat exemplul Apostolului și porunca Domnului ? |
|
||||
|
||||
![]()
Este prima si ultima data cand va avertizez sa va temperati iesirile! Prin Fecioara Maria a venit in lume mantuirea, adica Domnul nostru Iisus Hristos. Nu cred ca cultul adventist va invata ca Iisus Hristos s-ar fi nascut din alta femeie, nu din Maria.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Erau fete destule pe care să le aleagă tatăl dumneavoastră. Ce merit special a avut mama ? Hmm ?! Nu erau fete destule ? Ce, credeți că dacă aveați altă mamă, nu erați la fel ? De fapt, ce mai contează cine e mama dumneavoastră ? Ce, alta nu v-ar fi putut naște ? Hmm ?! |
|
|||
|
|||
![]()
Editat......
Last edited by ovidiu b.; 24.05.2012 at 16:09:12. |
|
||||
|
||||
![]()
sau mai explicit, prin Fecioara Maria a venit in lume Mantuitorul ce ne-a adus mantuirea. Inainte de a acuza de blasfemie, ganditi.
Last edited by ioanna; 23.05.2012 at 17:09:08. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Adormirea Maicii Domnului - despre post si sarbatoarea in sine- | Laura19 | Diverse Sarbatori | 4 | 15.08.2017 04:15:24 |
Despre cinstirea Duminicii | strajeru | Secte si culte | 131 | 07.06.2014 14:19:18 |
Despre cinstirea Sfintilor | strajeru | Secte si culte | 74 | 07.12.2012 14:39:56 |
Despre sabia de a trecut prin sufletul Maicii Domnului | mihailt | Generalitati | 11 | 16.04.2012 00:10:35 |
Despre cinstirea icoanelor | strajeru | Secte si culte | 2 | 14.08.2008 18:06:19 |
|