![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Deci nu are a face crednta sau cu inchinarea ta. Multumesc!
|
|
|||
|
|||
![]()
Sper sa nu .
![]() E ok nu m-as simti eu in largul meu daca as folosi o icoana a unui sfant sau un simbol religios. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pana la urma, pacatul este al tuturor care-si lasa inima locuita de lilieci, fie ei ortodocsi, catolici, np sau alte specii. Nimeni nu e scutit de duhul urâcios al akediei, blazării si nemirării in fata tainelor, al nepasarii si perseverentei in erori si erezii, mai mult sau mai putin subtile sau grosiere. Exista riscul sa fim ca aceia din Laodiceea, care nici macar n-au habar ca sunt muribunzi sufleteste si carora li se spune in Apocalipsa: „Stiu faptele tale, ca ai nume, ca traiesti, dar esti mort. Privegheaza si intareste ce a mai ramas si era sa moara. Caci n-am gasit faptele tale depline inaintea Dumnezeului Meu.” |
|
|||
|
|||
![]()
Indiferent cum ma vedeti voi, eu unul cinstesc, ma inchin, slujesc si preamaresc numai pe Tatal, pe Fiul si pe Duhul Sfant.
"Caci Eu, Domnul Dumnezeul tau, sunt un Dumnezeu gelos..." |
|
|||
|
|||
![]()
,,Relativa puținătate a episoadelor evanghelice care o au în centru pe Maica Domnului reflectă atât centralitatea hristologică a Evangheliei Bisericii, cât și discreția și smerenia exemplară care au caracterizat întreaga existență pământească a Fecioarei Maria. Făptură de taină și delicatețe — Maica Domnului n-a lipsit niciodată din predica Apostolilor și din conștiința Bisericii creștine, chiar dacă taina ei s-a transmis fiilor Bisericii mai cu seamă pe calea tradiției orale nescrise.
Tradițiile privitoare la nașterea, viața și adormirea Fecioarei Maria, fixate inițial în scris sub forma literară a unor texte atribuite Apostolilor, au fost sintetizate în Bizanțul secolelor VII–IX într-o serie de Vieți ale Maicii Domnului redactate de Maxim Mărturisitorul, de Epifanie Monahul și Simeon Metafrastul. Aceste trei Vieți bizantine ale Maicii Domnului — publicate aici pentru prima dată în traducere românească — au cunoscut o mare popularitate în vechea lume bizantină și ortodoxă. Ele au satisfăcut și satisfac în continuare pe deplin curiozitatea și interesul, precum și evlavia mulțimilor de monahi și credincioși față de Născătoarea de Dumnezeu și Pururea Fecioară Maria, al cărei supranume Theotokos rezumă, potrivit Sfântului Ioan Damaschinul († 749), întregul mister al Iconomiei mântuirii, și a cărei viață îndumnezeită este, cum spunea Sfântul Ambrozie al Milanului († 397), „o regulă pentru noi toți”. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Oare pentru că nu există niciunul de acest fel? Cum așa, să nu existe nici măcar "un biet cuvânt"? Nici unul "decontextualizat", ori "scris greșit"!? Vai, vai... ![]() Haideți, curaj! Încercați, chiar dacă o să faceți vreo confuzie, măcar se numește că ați avut bunăvoință... ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Și mai spuneți despre neoprotestanți că "o hulesc" pe maica Domnului!... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu aveti cum sa o intelegeti pe sfinta Fecioara Maria pentru ca idealul si faptele dumneavoastra sint exact invese fata de ceea ce ne-a invatat sfinta Fecioara Maria sa facem: sa urmam si sa nesupunem vointei Domnului, in rugaciune, tacere, liniste si pace. Dumneavoastra, protestant fiind, aveti duhul celui care a protestat prima data in lume si carui nu vreau sa-i rostesc numele. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sint cumva ortodocsii sau catolicii adeptii "Sola Scriptura"? Nu. Atunci de ce sinteti viclean si ii acuzati si intaritati pentru lucrui pentru care nu trebuie sa dea socoteala, in timp ce dumneavoastra insiva nu ne-ati adus versete pentru credinta dumneavoastra? Last edited by nutucutu; 24.05.2012 at 10:00:43. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mulțumim, nu este nevoie! Aveți ocazia aici să dovediți ontopic ceea ce s-a cerut cu insistență: Cazuri biblice în care apostolii ar fi adus cinstire, preacinstire (cu tot ce implică aceasta: slujbe, lumânări, candele, tămâie, temeneli, icoane, etc.) maicii Domnului. Aduceți aici "zeci de astfel de exemple" și vă vom mulțumi nespus! ![]() Citat:
Orice creștin va da socoteală pentru învățături ori practici nebiblice. Inclusiv catolicii și adventiștii. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Adormirea Maicii Domnului - despre post si sarbatoarea in sine- | Laura19 | Diverse Sarbatori | 4 | 15.08.2017 04:15:24 |
Despre cinstirea Duminicii | strajeru | Secte si culte | 131 | 07.06.2014 14:19:18 |
Despre cinstirea Sfintilor | strajeru | Secte si culte | 74 | 07.12.2012 14:39:56 |
Despre sabia de a trecut prin sufletul Maicii Domnului | mihailt | Generalitati | 11 | 16.04.2012 00:10:35 |
Despre cinstirea icoanelor | strajeru | Secte si culte | 2 | 14.08.2008 18:06:19 |
|