![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Dacă zicem că păcat nu avem, ne amăgim pe noi înșine și adevărul nu este întru noi." (1 Ioan 1,8 - versiunea ortodoxă) "Vrednic de credință și de toată primirea e cuvântul că Iisus Hristos a venit în lume ca să mântuiască pe cei păcătoși, dintre care cel dintâi sunt eu."(1 Tim.1,15 - versiunea ortodoxă) Citat:
Adică un înger care poate milioane de ani a stat înaintea Feței lui Dumnezeu să fie într-o comuniune cu Dumnezeu mai prejos decât maica Domnului?! Înseamnă că ne lipsește simțul măsurii... Îmi pare rău... |
|
|||
|
|||
![]()
"Succesiunea" dumneavoastră se bazează pe o proiecție falsă cu privire la confesiunile creștine, deoarece adventiștii nu au apărut [doar] din luterani. Majoritatea erau neoprotestanți (nu protestanți, din care făceau parte lutheranii) desigur, dar au fost și catolici și probabil și ortodocși.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
A sta inaintea fetei lui Dumnezeu e una, iar a-L purta in launtrul intregii fiinte (trup+latura spirituala) pe Dumnezeu in toata dumnezeirea Lui e infinit mai mult. Doar pe om l-a facut Dumnezeu dupa chipul Sau spre a ajunge la asemanarea deplina cu EL si astfel sa devina prin har partas dumnezeiestii firi, adica o fiinta indumnezeita. Maica Domnului e prima faptura umana indumnezeita prin har care a ajuns la scopul pentru care ne-a facut Dumnezeu:acela de a fi „partasi dumnezeiestii firi” (2Petru 1, 4). by the way -ingerii fac parte din lumea duhurilor, lume nesupusa legilor timpului, asa ca la faza cu milioanele de ani, mai gandeste-te din alt unghi. |
|
|||
|
|||
![]()
Îți imaginezi cumva că heruvimii sunt un fel de gardieni plătiți cu ziua, ori sunt niște ființe ce-L adoră plenar pe Dumnezeu și au comuniune cu El?
Citat:
Hai să zicem că L-a purtat în trup pe Dumnezeu în "toată dumnezeirea Lui", că doar ți-am făcut o promisiune și vreau s-o respect (ți-amintești, cea cu Theotokos). Dar să afirmi că și latura spirituală, asta e prea de tot! Ar însemna ca maica Domnului e chiar Împărăteasa Cerului, Cea Atotputernică, Atotștiutoare, Omniprezentă... Doamne iartă-ne sumețirea gândului! Asta de unde o mai știi? OK, nu mă mai gândesc la cantitate, dar îmi permiți să privesc din perspectiva calitativă? Că stau permanent în Prezența Lui nu-ți spune chiar nimica? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Prea multa buchiseala strica.......Ioi si vai! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Last edited by osutafaraunu; 25.05.2012 at 12:06:42. |
|
|||
|
|||
![]()
Aveti probleme cu apa azi? http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=101
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu despre mine si postarile mele , cunosc f. bine ! "Tinand cont de faptul ca sunt de religie crestin ortodoxa bineinteles!" Tinind cont ca ce ? Sau , bineinteles ca ce ? Va multumesc , desi discutia a fost aiurea , pina la urma ! In sfirsit, daca acestea sunt posibilitatile ... asta este ! Pace si bucurie va doresc !
|
||||
|
||||
![]() ______ Domnule 100-1, va recomand calduros sa luati o pauza de gandire, meditatie si rugaciune pana treceti de faza „hai sa zicem”, „hai treaca-mearga de la mine, ca si cum in marea dvs. larghete, o ingaduiti si pe asta. Va asteptati cumva din partea Maicii Domnului sa va fie si recunoscatoare pt. aceasta concesie? Nu e nevoie sa mai dati reply. Serios, nu are nici un sens vreun dialog cu dvs. daca ignorati tot ce s-a spus pana acum. V-am scris nenumarate postari si eu si altii. Recititi-le si veti gasi raspunsul ortodox la absolut tot ce ati intrebat. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Adormirea Maicii Domnului - despre post si sarbatoarea in sine- | Laura19 | Diverse Sarbatori | 4 | 15.08.2017 04:15:24 |
Despre cinstirea Duminicii | strajeru | Secte si culte | 131 | 07.06.2014 14:19:18 |
Despre cinstirea Sfintilor | strajeru | Secte si culte | 74 | 07.12.2012 14:39:56 |
Despre sabia de a trecut prin sufletul Maicii Domnului | mihailt | Generalitati | 11 | 16.04.2012 00:10:35 |
Despre cinstirea icoanelor | strajeru | Secte si culte | 2 | 14.08.2008 18:06:19 |
|