Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.05.2012, 22:53:40
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de apophis Vezi mesajul
obtionala
Cineva vana greselile lui mihaila alin........
Reply With Quote
Vechi 25.05.2012, 23:12:10
apophis apophis is offline
Banned

Data înregistrării: 01.05.2012
Locație: Braila
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj Vezi mesajul
Corect, dar eu am gresit din graba si am recunoscut, spre deosebire de el.
Reply With Quote
Vechi 26.05.2012, 12:25:50
mihaila_alin
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj Vezi mesajul
Adriana draga,un sfat al bisericii,precum si sf.scriptura spune:daca fratele tau a gresit, sfatueste-l cu duhul blindetii,daca nu o faci asa, in scurta vreme si tu vei gresii,poate chear mai rau.
eu am fost luat cu rindeaua, facut cu de toate, de se simtea rautatea de aici de la noi din Ardeal si la urma "chear si pe sus am fost luat".dar sa ii dea Dumnezeu sanatate,nu il cert,prin aceasta se vede ca am gresit undeva in segmentul vietii,si cela rau ma trage de urechi.
insa hotarire mea ramine nestramutata,chear cu pretul unei erori ce o suprt,si imi asum responsabilitatea,poate eu fiind doar un iresposabil.

Domnul cu noi.Amin.
Reply With Quote
Vechi 26.05.2012, 17:23:59
ciprian22 ciprian22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.03.2010
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Cred ca problema este mult mai larga.Personal am facut ore de religie cu parorhul bisericii din apropierea scolii pentru ca atunci nu existau profesori de religie.(Eram in clasa a 4-a in 1990).Este si a fost un profesor deosebit pentru noi.Ne-a calauzit cu har si a facut ca si cei mai nabadaiosi dintre noi sa fim linistiti la ora..sa cantam si sa invatam.Ne placeau orele de religie.Dar astai zin cate bag de seama multe personaje care nu au nici o treaba cu pedagogia sunt profesori de religie.Observ ca a aparut un curent radical care apasa intr-o forma sau alta pe umerii elevilor.BOR crede ca lupta impotriva sectelor inchizandu-se in carapacea intolerantei si agresivitatii.Unde-i deschiderea?unde-i bucuria de a recunoaste greselile birocratice si de a propovadui credinta adevarata deschis si cu oamenii potriviti?Cum vrem ca urmasii nostri sa fie buni ortodocsi daca noi ingradim orizontul lor lipsindui de propria judecata asupra a ceea ce este bun sau rau?Am auzit foarte des istorisiri de genul celei de mai sus cu absenta in caz de neprezentare la spovedanie iar la spovedanie intrebarea despre decolteul divei tv.De asemenea am citit o istorioara despre un copil de alta confesiune care a fost ridicat in picioare si dar drept exemplul rau la ora de religie..Despre profesoara care explica elevilor ca dezastrul de la Fkushima a fost datorat faptului ca Japonezii sunt pagani..si multe altele.Aceste lucruri ma intristeaza.Sunt ortodox..dar daca al meu copil ar invata in tr-o astfel de clasa as frtrage copilul de la ora de religie fara regrete..Adventistii fac si ei ce pot ..ca doar asta fac toti sectantii..cauta punctele noastre slabe.Le gasesc si le valorifica.Acum au ajuns la copii nostri.Macar asta sa fie un semnal de alarma care sa ne trezeasca la realitate si sa reformeze sistemul..sa purice oamenii..pentru ca altfel nu-i a" buna.Nu cred ca interzicerea este o solutie.Pur si simplu noi trebuie sa dovedim ca urmam dreapta credinta..si asta nu-i greu,dar trebuie sa o facem..sau cei care sunt platiti pentru asta(profesorii de religie) sa o faca asa cum trebuie si cum spun normele de conduita ale secolului 21.
Doamen ajuta!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Atentie! sfantul_calinic Umanitare 11 14.03.2010 11:32:44
Adventistii neaga viata sufletului dupa moarte Iustin32 Secte si culte 1872 20.12.2009 22:41:43
Misiune vs prozelitism georgeval Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 30 12.10.2009 12:41:05