Citat:
În prealabil postat de FlaviusM
Eu mi-am exprimat parerea personala, n-am spus ca predarea religiei e ilegala; era subinteles ca ea sa face in conformitate cu legile in vigoare. Am insa dreptul ca acest aspect sa mi se para incorect. Oricum, avand in vedere citatul pe care l-ai dat, sunt curios daca statul asigura profesori pentru toate cultele recunoscute, nu doar pentru ortodocsi. Daca intr-o scoala exista, sa zicem, 4-5 elevi din familii neo-protestante si alti cativa musulmani, exista profesori si pentru ei?
Ai dreptate, pana la urma cine nu vrea poate insista si nu face religie. Ideea este insa ca predarea religiei ar trebui, dupa mine, sa se faca la cererea expresa a elevilor care doresc asta, nu automat, ca acum. Normal ar fi ca cei care vor religie sa faca cereri in acest sens, nu invers. Pe urma, la aceste ore de religie ar fi corect sa nu se puna note si absente, practicarea/invatarea unei religii fiind strict o chestiune de alegere individuala, alegere care se poate schimba in orice moment.
|
Dar e aceeasi parere cu a celui care spune ca n-are nevoie de ecuatii diferentiale pentru ca deja stie sa numere banii si asta e tot ce-i trebuie.Doar pentru ca tu ai o parere proasta despre religie nu inseamna ca religia nu foloseste nimanui.Pentru o multime de oameni asta este lucrul cel mai important din viata lor.Iar scoala ar trebui sa ne ajute sa ne dezvoltam ca indivizi nu sa scoata copii la xerox.
Absente trebuie sa se puna celor care aleg sa frecventeze orele de religie pentru ca se presupune ca ei sant la scoala in timpul ala.

Si probabil si note pentru a stimula elevii sa invete, sant de acord ca n-ar trebui sa conteze la media generala dar in definitiv nimeni nu te obliga pe tine sa nu iei 10 pe linie la toate celelalte materii.

Oricum cred ca de anul asta media generala nu mai conteaza la admiterea mai departe asa ca nu conteaza.