Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.05.2012, 21:09:35
Simply_me
Guest

Smile

Citat:
În prealabil postat de tinutza Vezi mesajul
Am gasit in cartea ,, Sa ne cunoastem credinta "(ortodoxa) de Gheorghe Babut (pe net e varianta adaugita) urmatoarele:

,,De fapt greco-catolicii de azi sunt romano-catolicii ascunși sub acest nume. Liturghia,
se face cu azimă, nu cu pâine, Biserica are de cap pe papa, Spovedania fără post, dacă ai
mâncat după două ore te poți împărtăși, după aceea te împărtășești fără Spovedanie.
Miercurile și Vinerile nu mai sunt zile de post, după doctrina catolică. Canoane nu se
dau la Spovedanie. Iată, că de fapt ne găsim într-un catolicism cu alt nume."

,,Nu mai țin posturile, așa cum le-au ținut, propriu zis numai Vinerea de Paști o mai
țin, în rest, mănîncă lapte brînză și ouă, nu mănîncă ei carne, dar mănîncă zeama de pe
carne, călcînd Canonul 69 Apostolic, care dă anatemei pe cei ce nu postesc fără carne,
lapte, brînză și ouă."

E adevarat ce scrie in aceasta carte?
Din cate stiu eu da, cumnatul meu din Spania mi-a povestit ca un coleg de al lui (catolic) intrebat daca tine post a zis ca atunci cand era mic mama lui a platit la biserica o anumita suma de bani, ca sa manance de dulce toata viata.
Reply With Quote
Vechi 27.05.2012, 17:06:22
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de simply_me Vezi mesajul
din cate stiu eu da, cumnatul meu din spania mi-a povestit ca un coleg de al lui (catolic) intrebat daca tine post a zis ca atunci cand era mic mama lui a platit la biserica o anumita suma de bani, ca sa manance de dulce toata viata.
Hî????????? Cum vine asta? Astea sunt indulgentele?
Si se plateste o taxa in avans si pentru alte....posibile pacate?

Last edited by Adriana Cluj; 27.05.2012 at 17:08:25.
Reply With Quote
Vechi 27.05.2012, 17:13:12
Simply_me
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj Vezi mesajul
Hî????????? Cum vine asta? Astea sunt indulgentele?
Si se plateste o taxa in avans si pentru alte....posibile pacate?
Nu cunosc ff multe detali, stiu doar pt post ca se plateste o suma anume ca sa mananci de dulce toata viata.
Reply With Quote
Vechi 27.05.2012, 17:21:35
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Simply_me Vezi mesajul
Din cate stiu eu da, cumnatul meu din Spania mi-a povestit ca un coleg de al lui (catolic) intrebat daca tine post a zis ca atunci cand era mic mama lui a platit la biserica o anumita suma de bani, ca sa manance de dulce toata viata.

o fi glumit, nu cred ca mai exista astfel de practici in zilele noastre.
Reply With Quote
Vechi 27.05.2012, 17:56:09
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Simple_me Vezi mesajul
Poate că de ”dorul” banilor deja plătiți de mama lui, nici nu-i mai trece prin cap să se răzgândească și să țină post.
Foarte discutabilă acestă... ”plată”.
Din punctul meu de vedere, cei care au inițiat/sugerat/permis/făcut/acceptat/participat(șamd) la această plată, adică mama lui și preotul, vor da seamă de acest fapt în Ziua de Apoi, dar și el dacă o consideră validă.

P.S. Off-topic.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
De ce se scrie iisus cu 2 i si nu cu un i annajanette Generalitati 234 12.08.2017 16:49:47
scrie undeva in biblie de reincarnare? annajanette Generalitati 144 27.12.2013 20:00:51
PR. IUSTIN PARVU SCRIE PATRIARHULUI SI SF. SINOD!! orthodoxis Stiri, actualitati, anunturi 13 04.06.2008 23:55:17