Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.05.2012, 02:21:55
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Orice om care crede ca detine adevarul mantuitor va incerca sa il dea si altora pentru a-i mantui. Sa nu-mi spui ca ortodocsii ar face altfel, caci eu cunosc destui ortodocsi si stiu cum fac ortodocsii prozelitism. Insa ii apreciez pentru asta. Daca vor sa mantuiasca oamenii inseamna ca nu raman indiferenti la nevoia lor de mantuire. Mai mult ma supara cei care stau doar pe margine si toaca, fara sa faca ceva util.

Si baptistii sunt facuti din aceasi carne ca si ortodocsii; intre ei exista si mincinosi si oameni bine intentionati. In afara de faptul in care crezi ca lumea se imparte intre baptisti smecheri si ingerasi de ortodocsi.
Eu am vrut doar sa va spun cum gandeste un np. Am crescut in credinta intre np, iar atunci cand am intrat in contact cu ortodocsii nu mi-a venit sa cred ce mentalitate au si ce cred despre noi. Dar asta e, intre timp m-am obisnuit. Trebuie sa iei oamenii asa cum sunt. :)
Eu asta am vrut sa spun, nu e chiar "veniti sa luati o Biblie gratis " ci e asa cum chiar scrie acolo "hai sa citim Biblia impreuna ".
Eu incerc sa discut si cu straini obisnuiti am intrat in contact si cu persoane care chiar practica "sola scriptura " si pot spune ca ramai surprins sa vezi ce poate nascoci mintea umana pe baza "studiului "aceleiasi carti.
Vechi 28.05.2012, 02:32:48
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Eu asta am vrut sa spun, nu e chiar "veniti sa luati o Biblie gratis " ci e asa cum chiar scrie acolo "hai sa citim Biblia impreuna ".
Nu intotdeauna. Se ofera alternativa unei informari amanuntite, in caz de nevoie, caci multi, dupa ce citesc, vor sa puna intrebari. Insa stiu ca np ar fi multumiti macar ca oamenii sa citeasca Biblia, fie ea si ortodoxa, caci cunosc si au incredere in puterea Cuvantului lui Dumnezeu. Am dat si eu Biblii la colegele de suferinta cu care stateam in spitale sau pe unde am avut ocazia, dar am facut-o din compasiune, caci vreau sa aiba parte si ei de bucuria mea. Si mai ales ca unii chiar cer Biblii. Dar nu am pescuit nimic pentru BP in felul asta. :)

In rest, sunt de acord cu tine. Cate capete, atatea idei. Si parca se diversifica din ce in ce mai mult. :)
Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Am vazut si eu in Iasi privelistea asta, dar nu prea se inghesuia lumea.
Daca era bere sau mici se inghesuiau...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 28.05.2012, 08:33:27
mihaila_alin
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Orice om care crede ca detine adevarul mantuitor va incerca sa il dea si altora pentru a-i mantui. Sa nu-mi spui ca ortodocsii ar face altfel, caci eu cunosc destui ortodocsi si stiu cum fac ortodocsii prozelitism. Insa ii apreciez pentru asta. Daca vor sa mantuiasca oamenii inseamna ca nu raman indiferenti la nevoia lor de mantuire. Mai mult ma supara cei care stau doar pe margine si toaca, fara sa faca ceva util.

Si baptistii sunt facuti din aceasi carne ca si ortodocsii; intre ei exista si mincinosi si oameni bine intentionati. In afara de faptul in care crezi ca lumea se imparte intre baptisti smecheri si ingerasi de ortodocsi.
Eu am vrut doar sa va spun cum gandeste un np. Am crescut in credinta intre np, iar atunci cand am intrat in contact cu ortodocsii nu mi-a venit sa cred ce mentalitate au si ce cred despre noi. Dar asta e, intre timp m-am obisnuit. Trebuie sa iei oamenii asa cum sunt. :)
m-ai derutat,cu mai mult timp in urma, ai spus ca ai fost ortodoxa,acum spui altceva
Vechi 28.05.2012, 11:24:21
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihaila_alin Vezi mesajul
m-ai derutat,cu mai mult timp in urma, ai spus ca ai fost ortodoxa,acum spui altceva
Am fost, Alin, dar vorbeam de cresterea in credinta, nu de cea trupeasca.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 28.05.2012, 11:29:44
ucenic ucenic is offline
Banned

Data înregistrării: 07.05.2010
Locație: Ploiesti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru ucenic
Implicit

On topic:

Eu urez tuturor sa ramanem in Hristos pana la capat...
Vechi 28.05.2012, 11:38:15
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ucenic Vezi mesajul
On topic:

Eu urez tuturor sa ramanem in Hristos pana la capat...
Da..fiecare in Hristosul pe care il are..
Vechi 28.05.2012, 12:22:07
ucenic ucenic is offline
Banned

Data înregistrării: 07.05.2010
Locație: Ploiesti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru ucenic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Da..fiecare in Hristosul pe care il are..
Stiu unde bati, insa ia seama ca vorbirea ta sa nu fie cu doua intlesesuri. Ci "Da" al tau sa fie "Da" si "Nu" sa fie "Nu".

Si apropos`... atentie! nu lua numele Domnului in desert. Hristos este Unul, Fiul lui Dumnezeu Cel PreaInalt.

Eu Tatalui meu din Cer numai prin Hristos ma inchin si numai prin Hristos Ii slujesc.

Eu unul nu ma tem, caci negresit "Domnul cunoaste pe cei ce sunt ai Lui." (2Tim. 2:19)

Last edited by ucenic; 28.05.2012 at 12:24:15.
Vechi 28.05.2012, 12:35:44
ovidiu b.
Guest

Implicit

Măi ucenice, voi sectarii aveți nevoie de un prooroc, cum ar fi proorocul Ilie, care i-a redus la tăcere pe slujitorii cei mincinoși ai lui Baal (sectarii de astăzi). Și nu știu de ce, cred că și atunci mulți dintre voi, în mintea voastră strâmbă, tot ați găsi explicații care să vă dea dreptate.

Last edited by ovidiu b.; 28.05.2012 at 13:00:35.
Vechi 28.05.2012, 12:50:44
ovidiu b.
Guest

Implicit “Măi, și cu lupii aștia mă înțeleg, numai cu voi nu mă pot înțelege.”

În ‘48 când a fost revenirea (greco-catolicilor la ortodoxie), Părintele Arsenie Boca a fost trimis la Alba Iulia. Acolo, în biserica aceea, unde erau adunați și catolicii și ortodocșii, el a fost trimis ca delegat de la Sibiu. S-a încins acolo o ceartă de nu se mai înțelegea om cu om. Ai noștri (ortodocșii), căutau să-i lămurească, ceilalți se opuneau și bineînțeles a ieșit un scandal mare în Biserică.

Părintele parcă nu avea nici un cuvânt să-i lămurească. A ieșit afară din biserică, și nu departe era o pădure și a chemat lupii din pădure, și a început să-i mângâie, așa cum Daniil îi mângâia pe lei. Și cineva a zis “Măi, Părintele ăsta Arsenie a chemat lupii din pădure?! Ia vedeți, ce face acolo?”. Și când au ieșit din biserică a început să-i mângâie și a zis: “Măi, și cu lupii ăștia mă înțeleg, numai cu voi nu mă pot înțelege” și din clipa aceea imediat s-a schimbat atmosfera. Părintele și-a spus cuvântul și revenirea n-a mai fost cu probleme.
Vechi 28.05.2012, 13:49:38
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ucenic Vezi mesajul
Stiu unde bati, insa ia seama ca vorbirea ta sa nu fie cu doua intlesesuri. Ci "Da" al tau sa fie "Da" si "Nu" sa fie "Nu".

Si apropos`... atentie! nu lua numele Domnului in desert. Hristos este Unul, Fiul lui Dumnezeu Cel PreaInalt.

Eu Tatalui meu din Cer numai prin Hristos ma inchin si numai prin Hristos Ii slujesc.

Eu unul nu ma tem, caci negresit "Domnul cunoaste pe cei ce sunt ai Lui." (2Tim. 2:19)
Unul este Hristos, dar voi aveti pe altul decat Cel care Il stim noi.
Chiar daca ii spuneti la fel.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Marea inselaciune a sectei adventiste: "moartea pune capat constientei" doctor_faustus Secte si culte 330 03.07.2013 18:09:58
Puterea de a o lua de la capat Alexa12 Generalitati 4 17.12.2012 16:48:18
"Nu ramanem decat cu ceea ce daruim" silverstar Generalitati 10 15.02.2012 12:12:40
Traian Băsescu: Nu rămânem fără electricitate ( Pana cand?) hydro314 Generalitati 0 13.02.2012 20:40:11