![]()  | 
	   ![]()  | 

| 
 | 

| 

| 
||||

| 
||||
| 

Catedrala Hagia Sophia, cea mai măreață Biserică ortodoxă din  lume, care este acum muzeu în Istanbul, este simbolul creștinătății  răsăritene de expresie bizantină. 

Ea a fost centrul creștinătății ortodoxe timp de 1000 de ani. Transformată în moschee după cucerirea Constantinopolului de către turci, ea este acum muzeu. Există o interdicție din partea autorităților statului de a susține slujbe musulmane aici. Însă mulți turci doresc ca ea să redevină moschee. O mulțime estimată la 3000 de islamici a protestat în fața Catedralei sâmbătă împotriva legii din 1934 care interzice slujbele religioase aici. Credincioșii au strigat: „Sfărâmați lanțurile, lăsați Moscheea Hagia Sophia deschisă!” și „Allah este mare”, apoi au îngenuncheat în rugăciune spre mirarea turiștilor. „Ținerea Moscheei Hagia Sophia închisă este o insultă la poporul turc de 75 de milioane de oameni. Ea simbolizează răul tratament al Occidentului” a spus Salih Turhan, președintele Asociației Tineretului Anatolian, care a organizat evenimentul, în care bărbații și femeile s-au rugat separat, conform tradiției. Sursa: http://www.huffingtonpost.com 

Biserica este dragoste, așteptare și bucurie. (Părintele Alexander Schmemann)  | 

| 

Subiecte asemănătoare
		 | 
	||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari | 
| O hotararea noua publicata pe www.basilica.ro | mihailt | Generalitati | 6 | 14.01.2011 23:11:54 | 
| Activitatile saptamanii la Centrul de Formare si Consiliere | fragmente | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 13.09.2010 10:25:35 | 
| Centrul Academic International Eminescu ( 121 de ani in eternitate ) | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 0 | 14.06.2010 18:59:31 | 
| Am noutati: cred ca stiu cine e NOI | mq | Generalitati | 19 | 02.09.2009 14:54:01 | 
| Noutati uimitoare la Altermedia!Tesla a fost roman!Parol! | mihailt | Generalitati | 3 | 21.05.2009 22:43:39 | 
| 
 |